Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen pyhänaika

"Teillä oli nyt sitten ensimmäinen pyhänaika täällä", äitini sanoi.

Totta. Viime viikonlopusta ei paljon "pyhänaikaa" huomannut.

Eilen lähdimme Hyllykalliolle SPR:n kirppikselle. Tarve oli vierashuoneen lampulle (sen ptii olla retro, kun kalustuskin on!), parille baarijakkaralle (kun keittiöön on silloin 35 vuotta sitten pykätty baaripöytä) ja vedenkeittimelle (edellinen oli jossakin vaiheessa napsautunut vahingossa päälle tyhjänä, minkä jälkeen se - ei onenksi aiheuttanut edellisessä asunnossa tulipaloa - kiehui tarvittaessa, mutta ei osannut lopettaa).

SPR oli lopulta vähän pettymys tällä kertaa. Lamppu löytyi, joskin kassalla huomasimme, että siitä puuttuu se kattoon laitettava "tötterö", ja jouduimme hakemaan kaupasta irtosellaisen. Muuta ei. Vedenkeitin löytyi Minimanista tötteronhakureissulla, mutta jakkaroita metsästimme ympäri ämpäri. Olihan niitä myynnissä - hinnat kesimäärin 100 € / kpl. Ei tod. Viimein kiltti Askon (vai oliko se Isku...) täti vinkkasi, että jakkaroita löytyy ihan marketaista. Cittarista mukaan lähti pari puista jakkaraa, á 29 €. Kallista sekin, kun vieressä myydään matalia jakkaroita 8 eurolla...

Illalla saunoimme. Kiukaamme vm -74 on yhtä äkäinen kuin toinenkin saman vuosikerran edustaja tässä huoneistossa... ;) Ja tänään nukuimme, vihdoin ja viimein, sillä eilenkin heräsimme automaattiohjauksella seitsemän jälkeen. Ihanaa. Sitten kömmittiin isonveljen kyytiin ja ajettiin hänen ja äidin kanssa Eskooseen katsomaan Mariaa. Paluumatkalla meillä juotiin kahvia ja laitettiin pari seinävaatetta seinään.

Vieraat lähtivät viiden jälkeen. Vähän ajan kuluttua aloin ehdotella Samille, että pidettäisiin tauko terveellisessä peruna- ja kastikeruokavaliossa ja haettaisiin illallinen naapurin Hesestä. Säntäsimme matkaan 17.45, kun Hese sulki ovet klo 18, ja hyvin ehdimme!

Kaupunkielämän mukavia puolia. :)

4 kommenttia:

 1. Teillä alkaa huusholli olla jo järjestyksessä? - Tiesitkin varmaan jo, että alumiinikattilat ja -pannut tai alumiinirunkoiset pinnoitetut eivät toimi induktiolla, paitsi jos pohjassa on magneettista metallia. Eli helpointa on kokeilla magneetilla. Hyvää uutta viikkoa uudessa kodissa!

  VastaaPoista
 2. Kuullostaa vähän siltä, että teillä keraaminen liesi siellä käytössä. Näyttää samalta kuin induktioliesi, mutta indukstioliesi tarvitsee toimiakseen kattilat joihin magneetit nappaa kiinni hanakasti ;)

  Siunausta uuden kodin arkeen!

  VastaaPoista
 3. Se on hyvä että teillä on se hissi. Minä kieltäydyn nykyään kävelemästä portaita, jos sen suinkin voi välttää.

  VastaaPoista
 4. Se on hyvä että teillä on se hissi. Minä kieltäydyn nykyään kävelemästä portaita, jos sen suinkin voi välttää.

  VastaaPoista