Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 10. helmikuuta 2011

Tilannetiedotus

Tänään kävin palauttamassa vuokravakuuspaperin kiinteistökeskukseen, ja paperisodan pitäisi olla nyt ohi. Ihan se virallinen muuttoilmoitus on vielä tekemättä, mutta osoitteenmuutoskortit ovat lähteneet, netti alkaa toimia uudessa paikassa muuton jälkeisenä päivänä (hoppas det!), sähkö menee piikkiimme 1.3. alkaen ja vakuutusyhtiökin tietää missä mennään. Ai niin, ja se muuttoauto ja -porukka on siis varattu! Sami on käynyt jo lukuisia komeroita ja kaappeja läpi, ja olemme vieneet jo fiestallisen (takapenkit-käännettyinä-fiestallisen) tavaraa sekä kaatopaikalle että kierrätyskeskukseen.

Tämä fiestallinen vietiin isonveljen nuuskittavaksi ja kirpputoritettavaksi Lapualle viikonloppuna.

Tässä samassa yhteydessä olen aloittanut kolmannen työn, eli vihdoin sen mediakerhon vetämisen Seinäjoen lyseolla. Homma on roikkunut kauan, kun tuo kunnan asia oli epäselvä - jos olisin päässyt kuntaan, en olisi voinut pitää kerhoa joka keskiviikko 35 km päässä klo 15. Ilmeisesti neljäskin työ on luvassa, siitä ehkä myöhemmin...

Jotakin olotilasta kertoo se, että olen viikon sisällä nukkunut useamman 10-12 h yön.

6 kommenttia:

 1. Elätte mielenkiintoista aikaa, muuta en tähän osaa nyt kommentoida. Älkää kuitenkaan teloko itseänne painavien kirjakassien ja muuttolaatikoiden kanssa.

  Olen varmaan ennenkin suositellut tätä. Me ostimme tarjouksesta isoja muovilaatikoita, olisikohan olleet Orthexin. Nyt ne palvelevat eri tarkoituksissa, vaatehuoneessa yms ja kasvihuoneessa tomaattien yms. kasvualustoina. Ovat pinottavia kuten lainalaatikotkin. Alkon laatikot ovat myös tosi tukevia, mutta ilman kantokahvoja.

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa me haimme juuri eilen tarjouksesta juuri tuollaisia muovilaatikoita, tosin Clas Ohlssonin "laatua", mutta kuitenkin. Niissä viedään ainakin astioita jo pitkin muuttoviikkoa.

  Alkon laatikot ovat pahimmoisia: niihin mahtuu vain muutama hassu kirja, ja Samin kokemuksen mukaan "jaksaisi kantaa vähän enemmän, muttei kuitenkaan kahta laatikkoa". Kokeilemme siis astetta isompia laatikoita tällä kertaa.

  VastaaPoista
 3. Juu, tieto painaa. Onneksi itse ei olla muuttamassa, kirjoja on varmaan lähes tuhat ja osa niistä on kahdessa rivissä samalla hyllyllä, onneksi lundiaan mahtuu. Ja löytyyhän niitä vielä lisää kellaristakin.
  Olen yrittänyt tuota miestä leikkimään mielikuvitusleikkiä muuttamisesta mutta yhtään kirjaa ei ole vieläkään lähtenyt minnekkään. Haluasin nimittäin hiukan mööpleerata tätä huushollia mutta ei siitä tule mitään jos ei kirjahyllyjä pääse siirtämään, joten kait sitä on vain suostuttava tähän järjestykseen joka 25 vuotta sitten tähän asuntoon laitettiin.

  Onko sinulla käytössäsi pohjapiirros asunnosta, siihen on mukava hahmotella kalusteiden sijoittelua.
  Hyvä ettei teidän tarvitse hoitaa muuttoa yhtenä päivänä, sen luulisi stressaavan.

  VastaaPoista
 4. Pohjapiirros on, ja heti kun saamme avaimet, menemme mittanauhan kanssa suunnittelemaan. Muutossa hyvin suunniteltu on todella puoleksi tehty, jos mööpeleitä ei tarvitse pyörittää ympäri huushollia.

  Aika rankkaa kirjojen poistaminen on, tulee sellainen tunne että "jos tätä kuitenkin joskus vielä..." Minä pidin periaatteena säästää vain ne kirjat, a) joita en ole vielä lukenut, b) jotka haluan ehdottomasti lukea uudelleen ja c) jotka ovat niin harvinaisia tai arvokkaita, ettei niistä voi luopua. Mutta kyllä, muutto muutaman vuoden välein tekee hyvää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am happy for you! Go for it! But don't overdo.

   Poista
 5. Hyvää ystävänpäiväniltaa teille kummallekin toivottelee Lea P. Hesasta.
  Yritin "onnitellla" tuolla julkisella puolella mutta en päässyt kommentteihin ollenkaan kirjoittelemaan, muiden muistamiset kyllä sain esille. Taitaa olla satelliitit väärillä väylillä.

  VastaaPoista