Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 21. joulukuuta 2010

Tuomaasta housut naulaan ja alkaa joulurauha

On hyvä, että vuodessa on tiettyjä katkoskohtia, määränpäitä, jotka auttavat ajoittamaan omat tekemiset. Minulle näitä ovat kesäloma ja joulu.


Karistolta ilmoitettiin eilen aamulla, että saa lähettää käsikirjoituksen - jopa sähköpostin liitteenä! Vielä pari vuotta sitten piti nimenomaan tulostaa ja postittaa paperinippu. Ja tänään kävimme kunnantalolla viemässä ihan perille asti arvopaperin, hakemukseni markkinointisihteeriksi. Tapasin monia entisiä työkavereita, jotka lupasivat pitää peukkuja ja toivovat minua takaisin. Tuli hyvä ja lämmin olo.

Kolmantena "valmistuneena" asiana saan tänään vähitellen laskeutua jouluvapaalle. Nykyinen esimieheni lupasi, että voin päästää joulukuun tunnit miinukselle, kun kerran tammikuussa on monenlaista touhua. Kävi kuitenkin niin, että olen tehnyt sisään neljän työpäivän tunnit. Huomenna alkaa siis ihan oikea viikon vapaa.

Olen päättänyt olla toiveikas joka suhteessa, sillä mahdollista pettymystä ei yhtään lievennä se, vaikka tulevan kuukauden epäilisinkin mahdollisuuksiani työpaikkaan. Sen sijaan luja usko paikan saamiseen voi helpottaa omaa olemistani - varsinkin, kun en ole perjantaista alkaen kunnolla nukkunut. Jospa joulurauha nyt tulisi. Sattuvasti Päivän Sana on tuolla ylänurkassa (v. 1938 käännöksenä): "Jumalaan minä luotan ja ylistän hänen sanaansa, Jumalaan minä turvaan enkä pelkää. Mitä liha minulle tekisi?" (Ps. 56:4)

Tuumooksiin ajastuu joulutervehdys tulevina päivinä, joten vielä en toivottele muuta kuin tunnelmallisia valmisteluja!

4 kommenttia:

 1. Nyt tosiaan saat sinä, kuten Samikin yhdessä rauhoittua joulun viettoon, kun nuo "isot asiat" ovat poissa käsistä. Asiat menevät nyt eteenpäin niin kuin tarkoitus on. Hyvä Tuomas joulun tuopi... Kumman pitkä hakuaika muuten. - Toivottavasti unikin rupeaa maittamaan.

  VastaaPoista
 2. Hienoa Kaisa! Nyt vaan kädet ristiin ja jätät asiat Taivaan Isän haltuun!
  Rauhallisia levollisia päiviä teille ensimmäisenä rouva-joulunasi!

  VastaaPoista
 3. Rauhaisaa joulunaikaa ja paljon lämpimiä ajatuksia.
  Lomailemaan pääsen minäkin, huomenna vapaata, torstaina työpäivä ja sitten lomalle - kesälomaa 2 viikkoa ja ylityötunteja päälle, töihin tammikuun viimeisellä viikolla.
  Olisin toki mieluummin kesällä 4 viikkoa lomalla, mutta hyvä näinkin.
  Olen jo laskeutunut jouluun, vaikkakin aika matalalla profiililla.
  Joulu tulee joka tölliin, jos sille suo mahdollisuuden.
  Seuraan tapahtumia ....Tuula

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti asiat sujuvat hyvin. Joka tapauksessa rauhaisaa joulunaikaa.

  VastaaPoista