Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Hyvää joulukuuta!

Ihanaisen Kunnas-adventtikalenterin ostin syksyn Tampereen reissulla. On kiva päästä edes kuvassa jouluiseen Porvooseen, sillä oikeasti en talviaikana niille jyrkille mukulakivikaduille uskaltautuisi. :)

Jouluun on runsaat kolme viikkoa - mihin tämä syksy on kadonnut! No, toisaalta, jospa pian olisi taas kevät ja sula maa... Minä kyllä itse asiassa pidän tästä lumesta ja pakkasesta, koska nyt uskallan tepsuttaa ulkona vähän vapaammin kuin normaalilla Liisan liukkailla ja Kaisan kaljamilla.


Ajattelin, että pitää paljastaa täälläkin ne tekoseni, jotka paljastin jo Kerällä.  Jotkut teistä ehkä muistavat, että kun kolme vuotta sitten olin kohtuupitkään työttömänä, hain epätoivoissani apurahaa Pohjanmaan taidetoimikunnalta - ja sain. Sen rahan varassa sinnittelin kasaan "suuren suomalaisen neuleromaanin" käsikirjoituksen. Käsikirjoitus kävi kahdella kustantajalla, joista ensimmäinen ei tykännyt yhtään ja toinen antoi hyviä ohjeita muokkaukseen sekä lupasi lukea tekstin uudestaan niiden jälkeen.

Tässä vaiheessa olin jo päässyt kuntaan töihin, joten muokkaaminen jäi. Koko ajan se on minua vaivannut, kuten kaikki, mikä jää kesken omaa saamattomuuttani. Kun nyt osa-aikatyöläisenä aikaa on, otin Kaisanpäivänä itseäni niskasta ja kaivoin käsikirjoituksen esiin. Kysyin kustantamosta, onko tarjous uudelleenluvusta vielä voimassa. Kuulemma on, "kun aihekin taitaa olla edelleen ajankohtainen".

Olen nyt siis muokkaillut käsikirjoitusta paitsi kustantajan ohjeiden mukaan, myös ajantasaistamalla. Ilman sitä en olisi tajunnut, miten paljon neulemaailma on muuttunut vain runsaassa kahdessa vuodessa! Toisaalta tilanne on yhtä ihanteellinen kuin silloin, kun aloin aikanaan viimeistellä MTK-Lapuan 90-vuotishistoriaa parin vuoden tauon jälkeen: luen tekstiä "vieraan" silmin.

En toki tarpeeksi vieraan kuitenkaan. Niinpä huutelin Kerällä käsikirjoitukselle testilukijoita, ja heitä tulikin saman tien useita. Eläköön nykytekniikka: kirjaparkani singahti Google Docsiin, jossa esilukijat voivat tehdä huomautuksia kommentteina suoraan tekstiin! Oi niitä aikoja, kun Minnan kanssa teimme ensimmäistä Hullua luokkaa ja vaihtelimme paisuvaa (sentään sähkö)kirjoituskoneliuskanippua välitunneilla...

Hirvittää, kovasti. Vain Sami on tähän mennessä lukenut tekstin, nyt sitä lukevat "vieraat". Vaikka he ovat blogiystäviä ja tiedän, että kritiikkikin tulee rakentavassa muodossa, jännitän silti. Toisaalta tämä temppu antaa rohkeutta: elleivät lukijat ihan toivottomaksi koko tekelettäni hauku, voin vihjata kustantajalle, että asiantuntijat ovat tekstin hyväksyneet... :)

Tänään työn puolesta Peräseinäjoelle ja Seinäjoelle - jotka ovat nykyään samaa kaupunkia, mikä on aika vaikea muistaa. Arvatkaa, soivatko minulla autossa joululaulut!

3 kommenttia:

 1. Hyvää joulukuun alkua sinullekin. Onko tuo kalenteri todella Porvoosta kun minusta näyttää ihan Turun Luostarinmäeltä, saatan olla väärässäkin arvaukseni kanssa. Minäkin pidän Kunnaksen kynänjäljestä, olen ostanut monta hänen kuvittamaansa kirjaa ihan itselleni niiden kuvien takia.
  Tästä päästäänkin sitten pääasiaan, ihanaa että sinulta tulee KIRJA, eikä mikä tahansa kirja. Toivottavasti julkaisupäivä koittaa jo ensi vuonna. Itsekseni oikein olen odottanut sinulta tällaista uutista.
  Toivotan sinulle ja Samille oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kuin myös muille blogisi lukijoille. T. Lea P.

  VastaaPoista
 2. Kuvittelisin että on Porvoota, koska eivätkös Koiramäen porukat siellä seikkaile? Mutta en väitä vastaan, voi olla Turustakin. :)

  Kirja ei siis ole missään tapauksessa varma juttu, Karistolla on luvattu lukea se uudelleen, mikä ei vielä takaa mitään... Mutta katsotaan.

  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Varmaan sua jännittää. Mua ainakin jännittäis. Mutta kyllä sä sen kesytät!

  VastaaPoista