Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 27. marraskuuta 2010

Odotus saa alkaa

Torstaina kaivoin tietokoneen kovalevylta sen "neuleromaanin" käsikirjoituksen, jonka tein Pohjanmaan taidetoimikunnan apurahalla keväällä 2008. Sehän kävi aikanaan kahdella kustantajalla, joista toiselta sain hyvin ystävällisiä ohjeita muokkaukseen ja lupauksen, että kustannustoimittaja mielellään lukisi tekstin uudestaan niiden jälkeen. Nyt otin yhteyttä arastellen ja kysyin, onko tarjous vielä voimassa - kuulemma on. En tiedä, tuleeko siitä kirjaa, mutta minua vaivaavat asiat, jotka ovat jääneet kesken omaa saamattomuuttani. Ehkä minun piti nyt päätyä osa-aikatyöhön, jotta saisin edes yritettyä jotakin tekstin kanssa?

Olin eilisillan työn puolesta Lapualla ja kuvittelin, että nukun tänään pitkään. Mitä vielä, ennen seitsemää olimme molemmat pystyssä! Niinpä sain ns. tehdyksi tekemättömätkin, ja Sami-parka joutui vasta flunssasta parantuneena vaihtamaan ikkunoihimme ne äidiltä saadut, Härkäjyrän tupaan aikanaan kudotetut talviverhot sekä jouluvalot.

Kun avasin toisen joulutähden laatikkoa, vastaan tuli lappu:


"VAIHDA LAMPPU. Kynttilänpäivä su 7.2.10, harmaa päivä, paljon lunta." Kun olin pieni, äidillä oli tapana kirjoitella joskus tällaisia terveisiä paikkoihin, joista ne saattoi löytää kuukausien kuluttua. Tämä oli hauska lukea. 7.2. olin jo päässyt takaisin töihin sairasloman jälkeen.

Olen tänään muistellut paljon viimevuotista adventin aattoa, jolloin kyhjötin kahden kepin kanssa sohvannurkassa edelleen leikkauskutsua toivoen. Vaiskai oli meillä tuolloin auttamassa, hän taitaa nauraa vieläkin lähettämälleni tekstiviestille, jonka mukaan meillä tarvittiin "kävelykykyisen naisen kättä". Olen siis  sydänjuuriani myöten kiitollinen jokaisesta askeleesta, jonka tänään otin tompsottaessani edestakaisin ikkunaverhojen ja valolaatikoiden kanssa. Miten helppoa se on, kun on kaksi toimivaa jalkaa ja kaksi toimivaa kättä! Jos nyt varsi lyhyeksi jääkin, niin onhan aina Clas Ohlssonin tarttuin. Sillä laitoin ihan itse, omin pikku kätösin paikalleen ikkunoiden joulutähdet, ja olin haljeta ylpeydestä. Valoketjuihin sentään tarvittiin Samia.


Kun koti oli saatu adventtikuntoon, lähdimme pitkästä aikaa hömpsöttelemään. Ensin käväistiin Lennolilla hakemassa vielä yksi hiihtäjätyynyliina sohvatyynyihin, ja sen jälkeen Sami vei minut syömään Juustoportille menneen Kaisanpäivän kunniaksi. Samalla kulutettiin loppuun keväästä asti ilonamme ollut Pentikin lahjakortti.

Näistä poroista pienemmän olen saanut lahjaksi vuosia sitten rakkaalta ystävältä ja isomman ostin viime keväänä alennuksesta. Nyt lähti Pentikiltä mukaan lähinnä kynttilöitä.

Kaiken synkän jä pimeän jälkeen siis jälleen kerran odotus saa alkaa - adventus Domini. Ihme tapahtuu, jälleen kerran. Valoa teidän kaikkien adventtiin!

8 kommenttia:

 1. Voi, ihanan tunnelmallista!

  Ja mukava, kun olet ottanut neuleromaanin käsiin. Sitä odotellaan!

  VastaaPoista
 2. Samaa tunnelmaa tulin minäkin kehumaan. Hyvää adventin aikaa ja suloista joulun odotusta teille molemmille!

  VastaaPoista
 3. Valoisaa adventin ja joulunaikaa teille molemmille.

  Minä iloitsen juuri, kun löysin jemmassa olleet heijastimet. Ne tulevat jo huomenna koristamaan tienvarsipuuta.

  VastaaPoista
 4. Mukavia kuulumisia, ehdin taas jo kaivatakin. Jouluvalon, yhden, laitoin minäkin tänään ja vaihdoin keittiöön verhot. Sitten iski mahatauti ja huilaillen on päivä mennyt.
  Ihan hirmusesti kannustusta siihen romaaniprojektiin, ootellaan...

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana joulutunnelma!! Kauniisti sisustettu. Hyvää joulua teille.

  VastaaPoista
 6. Ihanan tunnelma!
  Mukavat kuulumiset, odottelemme!
  Hyvää Adventin aikaa!

  VastaaPoista