Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 8. lokakuuta 2010

Osa-aika-Kaisa

Eilen tunsin itseni aika noloksi. Olen vinkunut ja valittanut ja masentunut ja ollut surkea - ja lopuksi en ehtinyt vielä edes lähettää ensimmäistä päivärahahakemusta, kun sain töitä. No, jos joku olisi kertonut minulle asiasta kaksi viikkoa sitten, olisin voinut nauttiakin tästä "lomasta"!

Eli minut valittiin projektityöntekijäksi nuorisotiedotushanke JIBBOn verkkolehti Kanttiin. Osa-aikaiseksi, 20 h / vko. Heti maanantaina tien päälle mediakasvatuksen merkeissä - Jurvan koululaiset, vaviskaa! Tosin vielä maanantain saan olla itsekin kuunteluoppilaana.

On vähän puusta pudonnut olo. Helpottunut ja pelokas, sillä taloudellisesti kannattavampaa olisi ollut jäädä työttömäksi. Täyspäinen ihminen tietysti hakisikin nyt soviteltua päivärahaa. Minua ei kukaan ole koskaan väittänyt täyspäiseksi... Olen siis laittanut sanaa kiertämään, että nyt olisi kirjoittaja, kuvankäsittelijä, itseoppinut ad ja taittaja käytettävissä. Sitten soitin työlinjaan ja irtisanoin työnhaun, ja verotoimistoon josta luvattiin freelancer-kortti sivutoimelle. Yritän repiä jostakin elantoa myös niiden puuttuvien 18 h 15 minuutin edestä.

Saa nähdä, palaanko vielä häntä koipien välissä työkkäriin päivärahaa sovittelemaan, mutta ainakin yritän nyt näin. Vapaus on hintansa arvoinen: nyt jokaisesta ansaitusta sentistä ei tarvitse tehdä työttömyyskassaan tiliä, vaan saan oikeasti tehdä hommia. Ja tietysti samalla haen täysipäiväistä työtä. Kuitenkin Kantin vetovastuu viehättää. Vaikka työ kunnassa oli suhteellisen rentoa, ja vaikka hankkeessa on omat kiemuransa, on hauska päästä vapaamuotoisempaan hommaan. Ensi viikolla kouluilla, seuraavalla Seinäjoen Lokafestissä... Minun kaltaiselleni rutiinifriikille on myös terveellistä kokeilla erittäin epäsäännöllistä työtä, se 20 h / vko tasataan kolmen viikon sykleissä.

Ensi torstaina myös TAYSiin kontrolliin. Aion esitellä kuuluisan polvitukeni ja kertoa, että se on muuten erinomainen, mutta sitä ei voi käyttää... Jos mahdollista, yritämme hankkiutua Tampereelle niin, ettei tarvitsisi istua 2 h taksissa, max 1 h sairaalassa ja 2 h saman tien takaisin - eli olisi kiva edes pikkuisen hurvitella samalla. Saa nyt nähdä tämänkin.

15 kommenttia:

 1. Jihuu! Tätä kannattaa juhlia.
  Mitä tämä mahtaneekaan vielä tuoda tullessaan? Onnea ihan hirmusesti.

  Lomasta nauttimattomuudesta tuli mieleeni, kuinka juuri eilen puhuin työtoverini kanssa toissa talven lomautuksestamme. Olimme vapaehtoisia lomautetuiksi ensimmäisinä - josta seurasi, ettei kaikkia edes tarvinnut lomauttaa. No se meni niinkuin meni. Mutta meitä molempia harmittaa nyt jälkikäteen, että haaskasimme sen 3:n kuukauden vapaan. Sanoin, että olin kuin sairaslomalla, en voi päivällä näyttäytyä ihmisten ilmoilla, oli jotenkin syyllinen olo! Ja se aika meni ihan huomaamatta. Nyt kun ajattelen, niin mitä kaikkea kolmessa kuukaudessa olisi ehtinytkään, jos olisi....
  Lepoa se tietysti oli, ihan hyvä niin, mutta silti. Ihminen on hyvin koulutettu tähän systeemiin. Jos tässä joskus eläköityy - ompas kamala sana - niin miltä se tuntuu, onko huono omatunto, kun on luovuttanut, eikä sinnitellytkään hautaan saakka..
  No, nyt olen sairaslomalla, aion apteekin kautta kirjastoon. Iso kasa elokuvia ja lepoa.
  Mukavaa viikonloppua ja tsemppiä tulevaan toivoo Tuula

  VastaaPoista
 2. Hurraa! Kun ensimmäistä kertaa jäin joskus 80-90 luvun vaiheessa työttömäksi niin työpaikan saatuani harmittelin ihan samaa. En osannut nauttia vapaudesta.
  Mutta siis kertakaikkisen ihanaa! Hyvä Kaisa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista!

  Minä jäin työttömäksi syksyllä 2006 niin, että tiesin vuorenvarmasti seuraavan projektin alkavan helmikuun alussa 2007. Silloin osasin nauttia, otin kaiken irti syksyn ja joulun vapaudesta! Mutta tosiaan silloin tiesin, että aloitan taas työt, eikä työkkärikään ollut sen takia minusta pahemmin kiinnostunut.

  No, osa-aikatyössä on se hyvä puoli, että niitä vapaitakin päiviä tulee... :)

  VastaaPoista
 4. Onnea, vaikuttaa tosi mukavalta hommalta!

  VastaaPoista
 5. Onnea! Toivottavasti mukavia freelancer hommia löytyy sopivaan tahtiin.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen työhön! Tämä kyllä on viikon paras uutinen.

  VastaaPoista
 7. Kiva ja onneksi olkoon.
  Lohduttelin juuri toista kohta työtöntä, että kaikki verkot vetämään. Itse hän ei kovin surkutellut oloaan, ehkä ajatteli vapaita päiviä...

  VastaaPoista
 8. Kävipä hieno onnenpotku, onneksi olkoon.

  VastaaPoista
 9. Jee! Onnea! Kun et osannut "lomasta" nauttia, niin yritä nauttia nyt niistä vapaahetkistä, joista osa-aikatyöltä jää, koska voihan olla, että olet pian täystyöllistetty... :)

  VastaaPoista
 10. Tämähän kuulostaa ihan työltä, jossa voit ihan oikeasti ja laajasti käyttää kaikkea osaamistasi ja kokemustasi. Hieno juttu! Ainakin alkuun vapaapäivät voivat olla enemmän kuin tarpeeseen ja kannattaa myös huolella laskea itse ja kassantätien kanssa, mitä siitä sovitellusta päivärahasta jää käteen. Välttämättä ei paljon. Kuuluthan johonkin liittoon tai kassaan? - Onnea!

  VastaaPoista
 11. Kiitos taas! Edelleen korostan, että loma on vapaata, jonka tietää päättyvän joskus. Jos ihminen potkaistaan tyhjän päälle työkkärin armoille, se EI OLE LOMAA. Vapaapäivät ovat täysin eri asia.

  Villiviini, olen kuulunut Akavaan 10 vuotta. Mutta siis en aio hakea yhtään mitään päivärahaa - yritän ainakin pärjätä tuolla 52 % palkalla, Kelan maksamalla vammaistuella, kilometrikorvauksilla (ainakin tässä kuussa niitä tulee huimasti) ja mahdollisilla sivutuloilla...

  VastaaPoista
 12. Hienoa, Kaisa. Olen iloinen puolestasi. Olet ansainnut tämän, tietysti toivoisin, että hieman parempaa, mutta ehdottomasti minulle tulee sellainen olo, että sinua on ajateltu. Monella tapaa!

  VastaaPoista
 13. Ota terveytesi kanssa päivä kerrallaan. Hieno juttu, että sait töitä. Harmi vain, että tiedotus työstä ei oikein sujunut.

  VastaaPoista
 14. Ota terveytesi kanssa päivä kerrallaan. Hieno juttu, että sait töitä. Harmi vain, että tiedotus työstä ei oikein sujunut.

  VastaaPoista