Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Jalasjärven museolla

Kun kotiuduimme torstai-iltana, alkoi Facebookissa ja kännykässä olla viestejä siitä, että olen esiintynyt televisiossa. Vaikka olinkin kävellyt päin jäätelöautoa, en uskonut sentään sen takia televisioon päässeeni - ja lisäksi joku kavereista taisi mainita murteet. Niinpä päättelin, että joku on mennyt uusimaan Näytetään kieltä -sarjan, ja näinhän asia olikin. Jos haluatte siis nähdä, miltä minä näytin Ränkimäellä muistaakseni viisi vuotta ja aika monta kiloa sitten, kurkatkaapa tänne. Esiinnyn pätkittäin alussa ja pidemmälti ihan 18. minuutin lopusta alkaen.

Kotiuduttuamme lojuin sängyllä lukemassa paikallislehtiä (isä tilaa minulle Lapuan Sanomia, ja lisäksi tilasimme kesäpätkän Jalasjärven-Peräseinäjoen kunnallissanomia, kun nyt en saakaan lukea sitä töissä) ja näin ilmoituksen Jalasjärven museon perinnepäivästä tänään. Sinne!

Laitan Kerälle-blogin puolelle kuvapläjäyksen päivän käsityöntaitajista, joten tänne tulee vain vähän tunnelmaa. Sää suosi erinomaisesti, aurinko paistoi, mutta ei ollut tappavan kuuma. Sai ostaa vohveleita ja kahvia, ja taitajat tekivät päreitä, neulakintaita, pirtanauhaa...Pari aivan loistavaa ideaa. Jalasjärven kauppamuseosta sai tosiaan ostaa tänään jotain - karamällejä oikein truuttukaupalla!


 

Toinen loistava idea oli se, että päreitä myytiin - ja sen jälkeen ostamansa päreen kanssa saattoi mennä Ilkan torppaan ja teettää haluamansa tekstauksen. 


Tässä syntyy upea "onnittelukortti" meitä ennen olleen parin tilauksesta.


Ja mitäkö meidän päreessämme sitten lukee?Oikea lomapäivä jälleen!

2 kommenttia: