Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Häämatkasuunnitelmia

En oikein tiedä onko tämä nyt avioliiton arkea vai kuherruskuukautta, mutta mukavia päiviä meillä on ollut. :) Tiistai-iltana löysimme Halpa-Hallista todennäköisesti yhden maakunnan edullisimmista mansikkapaikoista ja perkasimme 10 kg pakkaseen talven varalle. Facebookissa arveltiin, että yhteistyö johtuu vain tuoreesta avioliitosta, mutta meillä on yleensäkin tapana tehdä juttuja yhdessä. Eilinen taas hujahti Keskisellä "perinteisellä kesäretkellä" Samin vanhempien kanssa. Ihmeen hyvin jaksoin jalkoineni, sillä onneksi kauppakeskuksessa on nykyään penkkejä joka puolella ja sai istua.

Unikin on palautunut lähestulkoon normaaliksi, ja pyykkiä ym. on saatu pestyksi. Tosin olohuonetta peittää vielä lahjojen ja korttien vuori, joka tuntuu laajenevan edelleen, vaikka meillä on kohta yksiviikkoishääpäivä..Kun kävimme sunnuntai-iltana lahjasäkkiä läpi, löysimme paketin, jossa ei ollut korttia kiinni. Paketissa oli uusin Suomen maantiekartta, kirja Suomi-murre-suomi sekä Hotellimaailma-ketjun lahjakortti. Yritimme miettiä, keneltä se voisi olla, kunnes useat johtolangat saivat minut tekstaamaan kaasolle tiedustellen, tiesikö hän mitään asiasta. Kuulemma tiesi ja oli ollut huvittunut, kun olin joskus ennen häitä sanonut haaveilevani matkasta Itä-Suomeen ja yöpymisestä Imatran Valtionhotellissa, lahja kun oli tuolloin jo ostettu. :)

Hotellilahjakortin päätimme vielä säästää, koska se on onneksi kaksi vuotta voimassa. Mutta maantiekarttaa aloimme tutkia. Itä-Suomeen meistä ei vielä ole, ennen kuin joskus ehkä mahdollisesti kykenemme vaihtamaan 21-vuotiaan pikku Fiestan edes vähän uudempaan ja isompaan ja sellaiseen, jossa polkimien jatkot ovat irrotettavat, niin että molemmat voivat ajaa. Sellainen matka olisi myös niin kallis, että työttömän ja kohta-työttömän ei kannata moiseen ryhtyä, kun emme suinkaan aio tyhjentää koko häätiliä vaan säästää suurimman osan syksyyn elämisen tueksi siltä varalta, että minäkin tipahdan ansiosidonnaiselle.

Sen sijaan katselimme lähempänä olevia kohteita ja päädyimme siihen, että teemme pienen häämatkan Raumalle, jonne olen aina halunnut mutta en koskaan vielä päässyt. Viime vuonnahan seikkailimme Pohjanmaan rannikon "kolmessa kaupungissa" autolla, ja meillä oli hirveän hauskaa. Samaan pyritään nytkin!

Viime vuonnahan emme varanneet majoituksia etukäteen, mutta nyt päätimme tehdä sen varmuuden vuoksi. Selasimme Rauman matkailusivuja ja pähkäilimme hotellia. Cumulus tai BestWestern tms. olisi edullinen ja helppo ja erittäin toimiva, jos tahtoo vain talviviikonloppuna shoppaamaan kaupunkiin. Koska halusimme reissuun kuitenkin persoonallisuutta, jota ketjuhotelleissa harvoin on, varasimme huoneen kahdeksi yöksi hotelli Vanhasta Raumasta.

Muuten menemme sinne minne nokka näyttää ja pysähdymme aina, kun jotakin kiinnostavaa on näköpiirissä. Tästä olen unelmoinut lapsesta asti, kun äidin kanssa kävimme milloin maatalousnaisten, milloin diakoniaväen retkillä, ja oli kuljettava bussiryhmän mukana, vaikka maantien varressa olisi näkynyt mitä hauskaa. Päätimme, että voimme paluumatkalla olla tarvittaessa vielä yhden yön esimerkiksi Hämeenkyrössä, josta on sitten kohtuulyhyt matka kotiin. Raumalla on varmasti paljon nähtävää (rakastamme vanhojakaupunkeja) ja lähistöllä myös. Mieli tekisi käymään ainakin Eurassa sekä Sastamalassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Maanantaiaamuna lähdemme, joten vielä saa antaa viime hetken vinkkejä! Saa myös pitää peukkuja pystyssä, että me ja fiestuli jaksaisimme hyvin. :) Nauroimme, että tämäkin on niin meidän näköistä: häissä moni kyseli häämatkasta ja me sanoimme, että ei nyt ole varaa, ehkä joskus sitten. Ja vain kolmen päivän kuluttua totesimme, että vaikka Mauritius ja Havaiji ja Thaimaa epäilemättä ovat viehättäviä matkakohteita, löytyy paljon näkemistä ja +30 asteen lämpöä huomattavasti lähempääkin...

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Hotellikin näyttää kivalta ja vanha Rauma on varmaan mukava paikka, mutta arvatenkin kadut ovat muhkuraisia mukulakivikatuja. Pyhän Olavin kirkko on myös sellainen nähtävyys, että sinne kannattaa ajaa.(Tekisi mieli nähdä.) Se taitaa olla melkein matkan varrella? Mukavaa häämatkaa!

  VastaaPoista
 2. Oikke luannikast reissu!
  Toivottavasti lämpötila hiukan hellittää, automatkailu ei ole ihan herkkua helteellä, vaikka voikin toppailla sillon kun lystää.
  Minä olen täällä valmistellut juhlia, tänään loppukiri, juhlat on huomenna, puolison pyöreät syntymäpäivät. Pikkusen on olo väsynyt kun koko päivän olen tallustanut, leiponut (ei kuumaa hommaa!) ja siivonnut. Otin kyllä
  päivällä 1/2 tunnin nokoset. Vielä on silitettävä liinoja ja jotain pikkuhommaa. Huomenna viimeistelen ja katan pöydän. Onneks on lämmintä ja voidaan olla ulkona.
  Sitten viikko töitä ja 2 lomaa.
  Kesä menee kovaa vauhtia, yritän pysyä perässä. Ja eikun lämmittelemään silitysraudan vierelle. Mukavaa yksiviikkoista!
  Tarjetkaa, sanoi Tuula ja pyyhki hikeä otsalta.

  VastaaPoista
 3. Tuula, toivottavasti teillä menivät juhlat hyvin! Onnittelut puolisolle. :) Ja nauti siitä, että loma on vielä edessä...

  VastaaPoista
 4. Seurasimme sääennusteita, ja kun Raumalle (ja muuallekin) luvattiin alkuviikosta "vain" jotain +23, päätimme lähteä. :) Mukavia kenkiä on pakattu mukaan - mutta miten ihmeessä sitä rompetta kertyy ja kertyy... Kun ei Suomen suvessa uskalla lähteä reissuun ilman lämpimämpääkin vaatetta, oli mikä helle tahansa!

  VastaaPoista