Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Säteitä risukasassa


 1. Juuri äsken minulla alkoi loma. Pituus vaatimattomat 6,5 viikkoa, sillä pidän kaiken vapaana (jos satun jäämään työttömäksi, ei ylimääräisistä tuloista olisi kuin harmia). Näin pitkää oikeaa lomaa en ole kokenut työurani aikana, enkä varmaan tule ikinä enää kokemaan, ellen opettajaksi rupea. :) Töihin siis taas elokuun alussa.

 2. Työsuhteeni jatkuukin syyskuun puoliväliin. Sijaistamalleni henkilölle oli ilmoitettu palkanlaskennasta, että hänellä on pitämättömiä lomia. Osa on pidettävä nyt lomakaudella, osan hän ottaa virkavapaansa jatkoksi. Hallintosihteeri oli kiiruhtanut meilaamaan asiasta heti uudelle esimiehelle, joka oli vastannut saman tien: "Kyllä Kaisa voi jatkaa syyskuuhun." Ja kuten kaikki sen jälkeen hokivat: "Eihän sitä sitten tiedä..."

 3. Sain taas tänään kukkia. Olen taittanut Jalasjärven kirjaston 150-vuotishistoriikin, ja vaikka koetin sen kirjoittaneelle kirjastovirkailijalle selittää että saan tästä palkan ja tämä kuuluu työhöni ja tykkäänkin vielä tästä, hän halusi tuoda kukkia. Kannetaanko muille koko ajan kukkia töihin?? Alan olla nolo.

 4. Kävimme tänään Vaiskain kanssa pitsalla. Olen korviani myöten täynnä virastolle tulevaa laitosruokaa ja salaatti"aterioita", ja Jalasjärven Nar-kebab-pizzeriasta saa maailman parhaat pitsat. Samalla haettiin ärrältä kimppa-arpa yhteiseksi T:n kanssa. Melkein voitettiin 4000 euroa naiseen.

 5. Jäynään taipuvaiset työkaverini olivat ruokatunnin aikana nimenneet minut uudestaan. "Ihan vaan siltä varalta, ettei talonmies muista vaihtaa nimeä sun ovenpieleen", M selitti silmät viattomuudesta ymmyrkäisinä. (Arkistojen kätköistä löytynyt 80-luvun mainoskampanjan kortti ja sarjakuva ovat omaa rekvisiittaani.)

 6. Viime viikolla kävimme Respectalla, ja polvituki luvattiin minulle joko tällä viikolla (jos niitä on keskustavarastolla) tai viimeistään häihin mennessä. Tuki on koko lailla kevyempi kuin se 20 vuotta vanha versio, joka on kaapissa (nimenomaan kaapissa, ei käytössä) ja saan sen omaksi.

 7. Samalla reissulla piipahdettiin naapurin Cittarissa, ja Kultajousesta löytyi unelmieni vihkisormus. On vielä kaiverrettavana Seinäjoella, kun vain Respectalta soitettaisiin että tuki on tullut, hakisimme molemmat samalla.

 8. Ja nyt mennään uimaan.

5 kommenttia:

 1. Voi veljet että tuli hyvä mieli kaikista hyvistä uutisistasi. Aurinko paistaa risukasaankin eikä vielä edes tiedetä, miten se syyskuuhun mennessä helottaa! Koiravitsi tietysti nauratti minua oikein erityisesti. Totta maar olet ansainnut kukkia ja kehuja.

  Piti vielä kysymäni että otatko Samin nimen, pidät oman vaiko kaksoisnimen? Me tulimme siihen tulokseen, että kaksoisnimi ei ole kiva, mutta silloin tällöin olen kuitenkin lykännyt sen epävirallisesti oman isännimeni perään "taiteilijanimeksi". Niin maistraatin tätikin neuvoi tarvittaessa tekemään, ettei tarvitse selitellä, että ollaan me kyllä naimisissa, vaikka... Sitä paitsi olin ottanut vanhan, suht. harvinaisen nimeni vasta muutama vuosi aikaisemmin takaisin eikä sitä nyt joka vuosi voi nimeä sentään vaihtaa.

  Paistetta päiviin, vaikka tuskin sitä nyt erikseen tarvitsee edes toivottaa!

  VastaaPoista
 2. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. :) Hassua, miten tuollainen kahden viikon työpätkän lisäys voi lohduttaa! Lomaa en oikein vielä edes tajua, mutta eiköhän mieli vähitellen ala lepoon asettua.

  Kyllä otan Samin nimen Viitala. Olen aina ajatellut, että ilman muuta vaihdan nimeä jos menen naimisiin, mikäli miehen sukunimi ei ole mitenkään "hassu". Kaikkia vitsiversioitakin on toki väännetty, Viikolasta työkaveri M:n uusimpaan versioon Lavittaan... :D

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea aurinkoisia uutisia!
  Ja kyllä aurinko paistaa jatkossakin; kesällä, syksyllä, vaikka pilvet ja sateet peittävät sen usein.

  VastaaPoista
 4. Piristynyt mielesi tuntuu ihanalta!!

  p.s. Parhaat pizzat Järvenpään Star pizzasta. Kannattaa tulla maistamaan

  VastaaPoista
 5. Siis taas mä nauroin! Meinaan tota sun työkavereides juttua.

  VastaaPoista