Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Lähimatkailu rulettaa

Vaikka olen suomen kielen ystävä, joskus nämä anglismitkin ovat hauskoja. :)

Sami oli lukenut Facebookista tilapäivityksen, jossa valitettiin matkustushalun ja rahattomuuden vaikeaa yhdistämistä. Sami oli kommentoinut tähän, että kannattaa suosia lähimatkailua. "Mutta eihän Suomessa ole mitään nähtävää", ko. henkilö oli valittanut, "jos matkustaa Turusta Rovaniemelle junalla niin näkee pelkkää metsää!"

Siis haloo, miksi pitäisi matkustaa Turusta Rovaniemelle junalla?? Me lähdimme autolla Jalasjärven Ilveskylään. Ja kun ajoimme aina vain eteenpäin, päädyimme tällaiseen risteykseen:


Kylä oli Karvian Sarvela, ja pysähdyimme siellä aivan ihanan kyläkaupan luona. Itse kaupasta ei tietysti tullut otettua kuvaa, mutta se on juuri sama rakennus joka näkyy tuossa Sarvelan kyläsivulla. Tänä hypermarkettien luvattuna aikana oli totisesti elämys istua portailla syömässä munkkipossua ja juomassa limsaa!

Jatkoimme sitten eteenpäin, kunnes saavuimme itse Karviaan. Jätimme auton parkkiin ja kävelimme - ihmeen hyvin jaksoin tassutella.Kirkko oli valitettavasti jo mennyt kiinni, kun sen luo ehdimme. Oli mielenkiintoisen näköinen - ja kuinka ollakaan, jalasjärveläisen tekemä... :)
Karvian kirkonkylä oli uskomattoman viehättävä. Kerrankin paikka, jossa ei ole revitty kaikkea vanhaa ja paiskottu kenkälaatikoita tilalle!Sen vain totesimme, että Karviasta ei pääse nopeasti päätielle oikein mitään kautta... Koska periaatteenamme on seikkailla aina kuin mahdollista ja palata kotiin eri reittiä kuin mitä tulimme, päädyimme ajamaan Alkkian kautta. Ihmettelin matkalla, miksi nimi kuulostaa niin tutulta, kunnes muistin: olen viisi vuotta sitten "kiivennyt Alkkianvuorelle", luontopolkua pitkin tosin, mutta silti. No jaa, sen minkä olen kunnossa menettänyt kuluneina vuosina, olen massassa voittanut... :P

Yhtäkkiä näimme hiekkatien ja siinä kyltin: neuvostosotavankien hautausmaa. Ajoimme hiekkatietä vähän matkaa, mutta emme nähneet mitään. Kotona kuukkeli kertoi, että muistomerkin luo ei pääsekään autolla - mutta olisi tietysti voinut olla vähän parempi viitoitus kävelijälle... Löytyi myös pdf-tiedosto, joka kertoo Karvian varavankilasta ja sotavankileiristä.


Retkeily on jatkunut: eilinen hurahti Lapualla ja tämä päivä Kauhajoella. Eilen pääsimme kaiken hää- ym. hössötyksen vastapainoksi seuraamaan Teatteri Lapuan tämänkesäisen näytelmän Mies, joka ei osannut sanoa ei läpimenoa. Tänään taas "piipahdettiin" mm. Tapion kaupassa, reissusta on kuvasatoa nähtävänä täällä.

Huomenna olisi tarkoitus sitten pysytellä ihan täällä kotikunnan rajojen sisäpuolella!

5 kommenttia:

 1. No, mutta miten mukavia kuvia ja retkiä. Tapionkaupan kuvat ihania, niistä hehkuu lomafiilis ja ilonen tunnelma. Tuliko kalliiksi?
  Meillä on juhannustraditio; ystäväpariskunnan kanssa juhannusajelu aattona. Ei mennä kauas, mutta kivaa on. Ajellaan pikkuteitä ja kaffet on mukana termarissa. Vielä ei ole tämän vuoden suuntaa päätetty, mutta reissuun lähdetään, se on varmaa.
  Oikein hyvää juhannusta teidänkin "savuun"!

  VastaaPoista
 2. Karvian seudusta kertoo Tyyni Tuulio -vainaja muistelmiensa ensimmaisessä osassa Lapsuuden maa. Ihana kirja, jonka luettuaan saa halun mennä koluamaan juuri noita seutuja.

  VastaaPoista
 3. Tuula, Tapiollahan mikään ei tule kalliiksi - ja sen seurauksena voi sitten käydä toisinkin... :D Voi kun teillä on kiva juhannusperinne! Minä haaveilen siitä, että pääsen juhannuksena nauttimaan kotikodin puutarhasta (josta käly innolla huolehtii) ja tassuttelemaan nurmikolla paljain jaloin. Viime vuonnahan oli niin kylmä, että ei nauttimisesta paljon voinut puhua...

  Palin Zon, näin reissun jälkene jossain maininnan Tyyni Tuuliosta - en tiennyt ollenkaan, että hän oli tuoltapäin kotoisin!! Joku viikko sitten SPR:n kirpparilla olisi ollut tuo Lapsuuden maa enkä ostanut, voi itku!!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa matkailua teillä! Lähellä on paljon nähtävää! Mekin käymme ajeluilla ja tutustumassa lähiseutuun. Mies tietää, missä talossa mikäkin urheilija tai kansanedustaja on asunut!
  Rannikkokaupungit on kauniita!
  Koirakin voi olla lähimatkailussa mukana.
  Tyyni Tuulio oli anoppini ystävä!
  Karvialla on kaksi meidän kissanpoikaa...
  Hyvää Juhannusta teille!

  VastaaPoista
 5. Hei, löysin bogisi ihan sattumalta. Tyyni Tuulion teokseen kannattaa tutustua ja hänen isänsä, pappina toiminut Jaakko Haapanen olikin sitten kaiketi jalasjärvisiä. T. Sirpa

  VastaaPoista