Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Pikkureissu


Eilen aamulla vilauttaessani muoviläpyskääni leimakoneelle kunnanviraston aulassa näin, että minulla oli ylitunteja sisällä kolme ja puoli. Koska töihinpaluu loman jälkeen tuntui vähän ikävältä ja kaipasin jotakin hauskaa, ja koska Samin vanhemmat olivat tänään lähdössä kahdelta Seinäjoelle asioille ja Sami heidän mukanaan tervehtimään työkkärin ihmisiä, minä marssin kysymään esinaiselta (molemmat esimiehet olivat menossa), saisinko häipyä töistä jo kahdelta. Meillä on liukuva työaika ja kolmelta saa lähteä kenellekään puhumatta, mutta nyt piti pyytää lupa.

Lupa tuli, ja tänään häivyin. Työkkärissä oli harvinaisen fiksu ihminen, joka ei ollut alkanut pompottaa - Sami oli sisällä ehkä kaksi minuuttia. Muuten hyvä, paitsi jos hän olisi joutunut matkustamaan Seinäjoelle julkisilla kulkuneuvoilla, jolloin pelkät matkat odotteluineen olisivat nielleet helposti pari tuntia ja maksaneet parikymppiä sen parin minuutin takia... Turha kai mainita, että valtio suuressa viisaudessaan on lakkauttanut Jalasjärven työvoimatoimiston.

Nyt kuitenkin nautimme elämästä. Kävimme Halosella, koska kuvittelin sovittelevani uutta El Naturalista -kenkäparia. Kuvitelmaksi se jäi, sillä valikoima oli vallan vaatimaton. Taidan sittenkin tilata nämä Brandosilta. Edellinen pari kun on ihana (vaikka aluksi muuta luulin), mutta haluan vähän kevyemmätkin versiot.

Sen jälkeen harhaannuimme (= Sami raukka seurasi minua nöyränä :) vastapäiseen Emotioniin, ja tein jotakin sellaista, mitä hyvin harvoin teen muualla kuin laivalla: ostin hajuveden. Itse asiassa menin katsomaan, olisiko siellä Elizabeth Ardenin Red Dooria, jota toin pari vuotta sitten Kanarialta, mutta petyin. Sen sijaan ostin sitten Nina Riccin "omenapullon". Sami oli hajutuomarina ja molemmat pidimme tuoksusta. Olen nuuskinut rannettani koko illan, harmi kun piti käydä suihkussa! :)Katselin Emotionissa myös hiusvärejä, mutta jätin ostamatta. Tukkani on aika karmeassa kunnossa: permanentin otin syksyllä viikko ennen kuin ydinnaula katkesi, ja sen jälkeen ei kuontalolleni ole tehty mitään. Normaalitilassa olisin käynyt jo tammikuussa ottamassa väriä tai ainakin raitoja ja siistiyttämässä päätäni. Nyt juurikasvu on talven jäljiltä mallia maantie (jos olisi kesä, aurinko vaalentaisi hiukseni, mutku ei vielä) ja hapsottaa kuin äitini suosima Ojalan uuniluuta.

Toki nyt jo kykenen kampaajalle, mutta kun epäilen ettei aikaa ihan heti saa, haluaisin edes vähän väriä tukkaani. Olen kerran elämässäni, opiskeluaikana, kokeillut hennaa, ja tulos oli kamala - värissä ei ollut muuta vikaa paitsi että se kaikki jäi keskelle päälakea, kun en tajunnut, että se pitää kammata huolella silloin pitkään tukkaani... Niinpä nytkin jätin värin ostamatta. Sen sijaan Epstorille päädyttyämme hankin Hairstoresta tuon kuvassa näkyvän vaahtosävytteen, jota juuri äsken testasin. Jännittää, kirkastuiko pääni yhtään... Tukka on vielä märkä, niin ettei lopullista tulosta näe.

Epstorilla taapersimme myös Suomalaiseen kirjakauppaan, jossa sattuikin olemaan pokkaripäivät: iso kasa kirjoja á 3,95€! Ostan mielelläni dekkarit pokkareina. Sitten vielä SpiceIceen jäätelölle ja Clas Ohlssonille - mm. kattila ja minun puhelimeeni Bluetooth-nappi, koska handsfreen nappi ei mahdu korvaan kuulolaitteen kanssa...

Kyllä, oli aivan erinomaisen rentouttava yhtäkkinen pieni reissu! Ja huomaattehan, että me todella siirryimme kaupasta toiseen. Lomalla shoppailu rajoittui vielä Torikeskuksen putiikkeihin, mutta nyt tepsutin kepin kanssa Samin mukana ensin matkakeskuksesta Haloselle, sitten sieltä Epstorille. Ainoa rajoite ovat vielä rullaportaat, niihin en tällä "vauhdilla" uskaltaudu. Onneksi Epstorilla on hissi.

Tällaisia ex tempore -retkiä pitäisi harrastaa enemmän. :)

5 kommenttia:

 1. Hahaa, kuulinkin tästä jo eilen! :)

  VastaaPoista
 2. Olen tainnut lukea nuo kirjat, Janssonista en ole ihan varma. Graftonin kirjoja rupesin aikanaan lukemaan sen jälkeen, kun kaikki käsiini saamat Christiet oli koluttu läpi. Jungstedt oli kyllä aika tönkösti kirjoitettu, ikävä kyllä. Mutta kerro sitten, mitä mieltä itse olet.

  VastaaPoista
 3. Dekkarit ostan minäkin jostain syystä pokkareina - paitsi Seppo Jokisen kirjoja olen ostanut myös kovakantisena (tarjouksesta nekin) :)

  Hmmm, tuo Red Door on ollut harkinnassa pitkään, jotain tuoksua tekisi mieli.

  VastaaPoista
 4. Olen iloinen puolestasi, että jaksoit. Toivottavasti tukasta tuli hyvä.

  VastaaPoista