Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kaikenlaista uutta

Ette usko (tai ehkä uskottekin) miltä tuntuu olla vapaa talven painajaisen ja autolla-ajottomuuden jälkeen. On ihan käsittämätöntä, että voi vain päättää lähteä jonnekin ja mennä sinne, ilman mitään erikoisjärjestelyjä!

Eilen vietin kolme tuntia kampaajalla. Arvatkaa, miltä tuntui kuluneiden kuukausien jälkeen istua rullat päässä myssyn suojissa, juoda pullakahvia ja selailla naistenlehtiä... :D

Tukan pituudesta lähti melkoisesti, ja kiharat tehtiin jälleen afrorullilla. Tukanlaatuni on sellainen, että isommilla rullilla tehtynä kiharoista ei kuukauden päästä olisi paljon jäljellä, vaikka minulla oli luonnonkiharat pitkähiuksisena ja luulisi permiksen pysyvän lyhyissäkin hiuksissa. Mutta tukkani painaa niin paljon, että se suoristaa kaiken.

Otin nämä kuvat eilen Facebook-ystävien pyynnöstä ihan itse, joten pahoittelen tärähtäneisyyttä. Tukka on tuossa kampaajan föönin jäljiltä aikamoinen pehko, ja vielä pehkompi se oli, kun aamulla sen harjasin. Mutta vähän vettä ja puristelua, ja kiharat asettuivat eikä minun tarvitse "laittaa" tukkaani. Olen äärimmäisen laiska "laittamaan" itseäni mitenkään, vaikka pukeutumiseeni kiinnitän välillä liikaakin huomiota. Toki meikkaisin aamulla, jos joku muu pesisi illalla ne meikit naamastani pois! :D 

Ei siis luvassa nutturaa häihin, mutta toisaalta minun ei tarvitse murehtia nyt sitä vierasta kampaajaakaan. Eiköhän tästä rullilla ja kukkasilla jotakin saada. Ja tunnen nyt olevani enemmän oma itseni, pikku menninkäinen!

Kun toissa iltana urheasti ajoin autolla, Sami lupasi tarjota minulle tänään lounaan Juustoportilla. Täältä keskustastahan on sinne noin 10 km, niin että usein "jotakin kivaa" halutessamme piipahdamme mieluummin siellä kuin 35 km päässä Seinäjoella.

Juustoportin sisustus oli remontissa sen verran muuttunut, että hetken pyörimme ruokapuolella kuin hullut kanat. Mutta ruoka oli, jos mahdollista, vieläkin parempaa kuin ennen! Mietimme, koska olemme viimeksi paikalla käyneet ja päädyimme siihen, että heinäkuussa M&M:n kanssa - sinä kuumana rantsu-päivänä...

Ruuan jälkeen kiertelimme myymälöitä. Tarkoitus oli ihan vaan katsella, kun ei rahaakaan ylenmäärin ole. Ja kävi kuten aina silloin, kun "vain katsellaan" - löysimme aarteita.

Olen haaveillut Pentikin isosta poro-kynttilänjalasta vuosia - ja nyt sitä myytiin tehtaanmyymälässä puoleen hintaan. Kakkoslaatua muka, mistähän kohtaa?? Olemme olleet Juustoportin Pentikin kanta-asiakkaita noin viisi vuotta, emmekä ikinä ole nähneet poro-sarjaa kakkososastolla. Ei siis tarvinnut juurikaan miettiä, vingutanko visaa vai en. (Vasta Pentikin nettisivuilta tuota linkkiä etsiessäni hoksasin, että on olemassa vieläkin isompi poro - mutta eiköhän tämä riitä meille, se seuraava tarvitsisi jo oman huoneen... :)

Pyörähdimme myös Marimekossa, jossa olisi ollut paljonkin kivaa uutta keväistä, mutta valitettavasti Marimekon hintalaput ja minä pääsemme harvoin yhteisymmärrykseen. Yhden oikein ystävällisen hintalapun kuitenkin tapasimme, joten mukaan lähti kaitaliina Miina Äkkijyrkän Kevätjuhla-kuosilla, johon olen kovasti myös tykästynyt.Lainaus Marimekon sivuilta: "Miina Äkkijyrkän Kevätjuhla-kangas on ylistys keväälle, vapaudelle, rohkealle heittäytymiselle kaikkeen uuteen ja kiehtovaan." Sopii aina vain paremmin nykyiseen olotilaani!

Ei ole tarkoitus edelleenkään tehdä tästä mitään shoppailublogia, mutta olen niin valtavan iloinen näistä löydöistä, että haluan kertoa niistä teillekin. Ai niin, Pentikiltä löytyi myös erittäin edullista vahakangasta keittiöön ja koristelautanen, joka saattaa olla Saaga-sarjaa - joka tapauksessa poroteemalla jatkettiin, ja näitä lautasiakin olemme ihailleet.

Ja kaikki tämä ihan omaan tahtiin omalla autolla. :) Ajaminen sujui hyvin, joskin kova puuskittainen tuuli sieppoi vähän pikku fiestaa enkä uskaltanut kaasuttaa kolmostiellä yli sataa, kuten kaikki muut. Siinä kohdassa, kun mittarini sataa näytti, edelleni kiilasi auto ja katosi horisonttiin - kääntyäkseen sitten melkein heti myös Juustoportin pihaan. Koska me käännyimme pihaan viisi sekuntia myöhemmin, saimme paremman parkkipaikan melkein oven edestä, koska siitä lähtenyt auto odotti kaaharin ensin ajavan ohi... Heh heh heh heh. :)

Iloista viikonloppua teillekin!


9 kommenttia:

 1. Onpas kiva kampaus! Suosin itsekin pelkästään viispiikkistä työvälinettä pesun jälkeen.- Tuota Äkkijyrkän kangasta minäkin olen pitkään himoinnut, mutte oikein keksinyt sopivaa käyttökohdetta. Kaitaliina voisikin olla hyvä idea.

  VastaaPoista
 2. Hieno tukka, mulla oli samanlainen silloin joskus 70-luvulla, todella helppo tukka. Nykyään kuljen luonnonpiikkisuorassani ja tyttäreni vannottaa minua pitämään sen eikä ikinä laittavan permistä. On nähnyt kuvia tuolta ajalta.
  Jotenkin tuntuu että olen tainnut tulla vanhaksi vaikka en itse sitä taida huomata. Sitähän ei tiedä milloin marssin kampaajalle ja sanon maagisen sanan "afro".

  VastaaPoista
 3. Kaholla muistelen sitä kuumaa kesäpäivää! Juustoportti on 'must' aina Suomen vierailulla:D
  Terkut Kaliforniasta! Kortti jäi laittamatta, mutta pikku ylläriä tulossa...

  VastaaPoista
 4. Juustoportissa on kiva aina pistäytyä, yleensä käyn siellä ajellessani yksin Pohjanmaalle niin saan rauhassa juoda kupin kahvia sekä vähän kierrellä :)
  Kivat hiukset, ymmärrän oikein hyvin sen ettei halua tuhertaa hiusten kanssa hetkeä enempää!

  VastaaPoista
 5. Toi Kevätjuhla-kuosi on ihan mieletön!
  Onnittelut hyvistä löydöistä ja vapausfiiliksistä!

  VastaaPoista
 6. Voisiko joku kehittää meille 10-12 tunnin päästä häviät meikit?

  Ihania löytöjä! Nauti!

  VastaaPoista
 7. Nuo hiukset on ihan "Kaisat". Tosi kivat! =)

  VastaaPoista