Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kirjaimellisesti ärsyttävät pikkuystävät

Heh, kiitos "huomaamattomuuskommenteista". :) Eilisen ja tämän päivän olen nyt harjoitellut kuulolaitteiden käyttöä. Eilinen meni hyvin, mutta tänään aamusta korvakäytävät kutisivat lähes sietämättömästi, ja nyt illansuussa niihin suorastaan sattui. Onneksi on tukanpesuilta ja hyvä syy ottaa nämä pois... Ilmeisesti herkkä iho ärsyyntyy. Olo oli samanlainen kuin jokin vuosi sitten korvatulehduksessa, kun korvassa oli lääketuppo - tosin nyt se "tuppo" on molemmissa korvissa.


Kuulolaitteet yönukulla rasiassaan, jota kuulemma on hyvä pitää auki, että tuulettuvat. Myös patterikotelot ovat auki - näissä ei nimittäin ole mitään katkaisijaa, vaan patterikotelo pitää muistaa avata silloin kun näitä ei käytä, etteivät laitteet syö turhaan virtaa.

Tuo läpinäkyvän kalvon suojaama pää työnnetään korvakäytävään ja itse laite sitten korvanlehden taakse. Ohut muovikaapeli taivutellaan korvan "simpukkaan", jotta vehje pysyisi vähän paremmin paikallaan.


On toisaalta mahtavaa, kun kuulee - eilen istuin olohuoneen sohvalla ja kuulin, kun jääkaappi hurahti käyntiin keittiössä. Kun otan laitteet pois, tuntuu kuin joku sulkisi oven toiseen huoneeseen tai vetäisi pussin päähäni.

Toisaalta kuuloni on ihan oikeasti nyt valikoiva. Tänään töissä kahvitunnilla tiesin kaiken, mitä naapuripöydissä puhuttiin, mutta en tahtonut kuulla kaikkea oman pöydän juttuja! Lisäksi tuo kutina ja ärsytys oli inhottavaa. Pitäisi tarkastuttaa ne tärykalvot jotta tietäisi, saako ostaa öljyä - mutta neuvolaan pitää varata aika, enkä pysty ihan vielä sinne kömpimään potkupyörineni, joten pitäisi olla kyyti... Ei sairaan saisi sairastaa.

Mutta eilen illansuussa halusin lenkille, ja olimme ulkona melkein puoli tuntia! Ja viikonlopun aikana kuuntelin paikallisradiosta Kalevi Lehtisen puheita Armo lakeudella -tapahtumasta Lapuan tuomiokirkosta. Lohdullista puhetta.

Hyvää alkavaa viikkoa teille!

7 kommenttia:

 1. Varmasti vaatii totuttelua, kaikki ylimääräinen kropassa tuntuu haitalta - aluksi, vaikka vain uusi paikka hampaassa. Sitten siihen tottuu, eikä muista koko juttua. Toivottavasti noiden kapistusten kanssa käy samalla tavalla. Malttia ja kärsivällisyyttä.
  Ootko muuten kysynyt mahdollisuutta taksilappuihin noiden kulkuvaikeuksien ajaksi?
  Mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 2. Joo, toivotaan että korvatkin karaistuisivat! :) Taksilappuja en ole kysynyt, ja kyllä oikeasti toivon mukaan jo kuukauden sisällä päästäisiin fiestalla liikkeelle - kunhan tiet sulavat (fiestassa on kesärenkaat) ja jalkani vähän vahvistuvat. Se onkin sitten mahtava tunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kiirehdi. Joskus on mentävä päivä kerrallaan. Elimistösi tottuu kyllä, siitä olen varma, ja jalkasikin voimistuvat.

   Poista
 3. Kiitos kutsusta. Säikähdin että miksi minä sen nyt sinne sähköpostiin pyysin, mutta onneksi se ei ollutkaan sähköpostista riippuvainen..

  Tosiaan varmaan kestää hetken tottua ja toiseksi se öljy voisi helpottaa oloa.

  Jatkan lukemista ajassa taaksepäin.

  VastaaPoista
 4. Onnea uusille kojeille, kyllä niihin tottuu ja kyllä ne varmaan arkea helpottavat! "Valikoivaa kuuloakin" voi tietysti käyttää tarpeen vaatiessa. Kiitos kutsusta!

  VastaaPoista
 5. Saatko napsautettua huomaamatta pois päältä ja todella käyttää valikoivaa kuuloa? Ainakin voit teeskennellä ettet kuullut ;O)
  Toivottavasti saat ärsytykseen avun ja anna Samin käyttää ne loput topsit säästöpakkauksesta.

  VastaaPoista
 6. Heljä, valitettavasti laitteissa ei ole minkään sortin katkaisijaa. Ne saa päältä vain ottamalla korvista ja napsauttamalla patterikotelon auki. :(

  Niin, ja maanantai-iltana KÄYTIN topsia ah-niin-nautinnollisesti... :D Nyt on jo helpottanut.

  VastaaPoista