Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Autunauttuhun juhula loppuu

...sanoo pohjalainen sananlasku, tarkoittaen että loppiaista vietetään samana viikonpäivänä kuin jouluaaton aattoa.

Minut tuntevat tietävät, että loppiainen on minulle haikea juhla. Ihana joulunaika alkaa loppua, tiedossa on vain pimeää ja arkea ja liukkautta ja ankeutta. No, tänä vuonna ehkä kuitenkin paranemista ja töihin paluuta - kontrolliin aikaa kaksi viikkoa! Niin että nyt yritän olla valittamatta. Ja jouluvalothan tietysti pidetään kynttilänpäivään asti, sitten onkin jo melkein kevät. (Sitäpaitsi nyt "hullukin hukaa", että päivä on jo pidentynyt. :)

Paikallisradion kautta Lapuan tuomiokirkosta kuuntelemassani jumalanpalveluksessa oli oikein hyvä saarna. Marja-Liisa viittasi viime viikonloppuna Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen-liitteessä olleeseen juttuun, jossa kerrottiin nykypäivän Suomen sadoista eri uskonnollisista yhteisöistä ja suuntauksista. Hienosti hän nosti sen jälkeen esiin itämaan tietäjät: jo 2000 vuotta sitten tarvittiin toisen uskonnon edustajia, jotta kristillisyyden tärkeimmät asiat korostuisivat. Äh, en osaa referoida sitä oikein, mutta ehkä ymmärrätte! Kuvassa isoltaveljeltä joskus saatu seimikirja tietäjineen.

Eilen jaksoin suihkuun ja tänään olen pukeutunut ensimmäisen kerran kahteen päivään. Nukuin hyvin, kun ymmärsin illalla ottaa pitkästä aikaa Panacodin. Niiskutan ja olen vähän väsynyt, mutta nyt tauti alkaa selvästi talttua. Ja olen unohtanut koipeni, kun olen ollut muuten surkea, minkä seurauksena se tuntuu parantuneen parissa päivässä aimo hyppäyksen. Voi onnea, kun ihminen saa nukkua kyljellään! :D

4 kommenttia:

 1. Meillä vielä joulukukkia ja jouluvaloja..

  VastaaPoista
 2. Täällä on pakko korjata kariseva kuusi pois, mutta jouluvalo jätetään olohuonen ikkunaan. Oma pohjalainen äitini aina mustelee, että "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi." Nuutinpäivä on vasta tammikuun 13.
  Kannatta niitä särkylääkkeitä tavittaessa napsia, vaikka itsekin välttelen sitä viimeiseen. Auttaa ne kuitenkin siihen paranemiseen, jos saa kunnon yöunet, niin paraneminen on nopeampaa.
  Hyvää vuoden alkua sinulle, ja kärsivällisyyttä, päivä päivältä on 'paremmat' päivät lähempänä.

  VastaaPoista
 3. Kärsivällisyyttä Sinulta kyllä vaaditaan noitten vaivojesi kanssa,mutta mahtava huumorisi auttaa paljon.Ja Sami on Sinulle sopiva apu!Ja tiedäthän,että me monet tutut ja tuntemattomat muistamme Sinua illoin ja aamuin ja muulloinkin rukouksissamme!

  VastaaPoista
 4. Hih... on vielä tuoreessa muistissa miten ihanaa on nukkua muutenkin kuin selällään. Varsinkin kun en ole luontainen selällä nukkuja kuten et taida olla sinäkään. Ihana kuulla, että myös flunssa hellittää.

  VastaaPoista