Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 31. joulukuuta 2009

Parempaa uutta vuotta!

Vuosi 2009 päättyy pian. En oikein tiedä, miten sitä oman elämäni osalta kuvailla. Tällä hetkellä päällimmäisenä ovat kuluneet 2,5 kk, joiden aikana olen taistellut tarvitsemani hoidon puolesta, käynyt läpi ison leikkauksen ja olen nyt siitä toipumassa. Vaikka tällä hetkellä tilanne on olosuhteisiin nähden erittäin hyvä, en aivan heti tätä syksyä unohda - enkä lakkaa ihmettelemästä tapahtunutta.

Ilman aikuisikäni pisintä sairaslomaakin vuosi 2009 olisi ollut ikimuistoinen. Jouduinhan keväällä erinäisistä syistä kylmiltäni Jalasjärven keskusvaalilautakunnan sihteeriksi eli europarlamenttivaaleja järjestämään. Loppujen lopuksi siitä jäi hyvä mieli: minä selvisin! Vaikka silti ei yhtään harmittanut, kun esimies jossakin vaiheessa kesää lohdutti, että "Kaisa, ensi vuonna ei ole vaaleja". ;) (Mutta sätkin joka kerta, kun lehdistössä väläytellään esim. eduskunnan hajottamista... :P)

Näiden kahden ison jutun lisäksi elämässä on ollut paljon muutakin. Ihania arkipäiviä, joissa on pieniä iloja mutta ei suuria suruja. Nautittava työ, jossa tavallisen arkipäivän pakertamisen lisäksi sain tehtyä uuden matkailuesitteen ja kunnan kotisivuille uuden etusivun. Kesäloma, josta saimme nauttia Samin kanssa yhdessä, ja joka tarjosi paljon lämpöä ja hauskoja retkiä. Syksy, jolloin aloitimme "uuden elämän" liikunnan ja terveellisen ruokavalion merkeissä (molemmat ovat sattuneesta syystä olleet nyt kohdaltani katkolla, mutta haaveilen jo, että jos kuukauden päästä pääsisi uimaan...).

Alkavana vuonna, jos Jumala suo, minä paranen ja pääsen pian taas elämään normaalia arkea, käymään töissä ja harrastamaan. Hartaasti toivomme, että töitä riittää molemmille myös jatkossa, vaikka aika on mikä on. Ja heinäkuussa on sitten suuri päivä, jolloin toivon mukaan kirkon käytävällä tarvitsen käsipuoleeni vain Samin, en kyynärsauvoja.

Siunattua uutta vuotta kaikille blogini lukijoille!

Vuosi vanha
säv. M. Nyberg, san. I. Hellén, sov. L. Kangas
Vuosi vanha vaipui hautaan
riemuineen ja murheineen.
Ihmissydän puhkee nöyrään
rukoukseen, kiitokseen.
Oi, jos vuosi alkava
oisi Luojan siunaama.
***
Korkehimman haltuun anna
kallihimmat toivehes'.
Pienet huolesikin kanna,
Hän ne kääntää parhaakses'!
Hänpä vuoden alkaneen
johtaa hyvään päätökseen.
Sanat löytyivät täältä.

Pakko laittaa tähän vielä tuolla ylhäällä näkyvä Päivän Sana vuoden 1938 käännöksenä:

Teidän vanhuuteenne asti minä olen sama, hamaan harmaantumiseenne saakka minä kannan; niin minä olen tehnyt, ja vastedeskin minä nostan, minä kannan ja pelastan.

15 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää vuodelle 2010!
  Kulunut vuosi on sinulla ollut kovin vaiheikas, ensi vuosi toivottavasti tasaisempi.
  Onneksi tuo leikkausseikkailu sattui nyt eikä ensi kesänä, ehdit parantua heinäkuuhun mennessä.

  VastaaPoista
 2. En osaa selittää miksi, mutta kyyneleet silmissä luin kertomuksesi.

  Elämässäsi on ollut tapahtumia, ei se ainakaan yksitoikkoista ole ollut. Kukaan ei tietysti toivo elämänsä piristykseksi nyt kokemiasi asioita. Leikkauksesi on todella ollut iso ja toipuminenkin ottaa varmasti aikaa, mutta uskotaan ja toivotaan kaiken menevän hyvin tästä eteenpäin.
  Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, terveyttä ja työtä, siinähän ne elämän peruspilarit. Rakkauden määrää ei voi mitata, sitä tiedän elämässäsi olevan, sinua rakastetaan - paljon ja monelta taholta, monella tasolla.
  Oikein iso halaus ja terveiset täältä Evijärveltä lähettää Tuula

  VastaaPoista
 3. Vuodessasi on ollut totisesti elämän makua. Kaikkinensa kuitenkin kiitoksen puolelle kääntyy, niinhän?
  Jälkeenpäin katselessa sitä huomaa huolenpidon, mitä on saanut.
  Virren sanoihin, jotka itse kirjoitit haluan minäkin yhtyä, olkoon ensivuosikin Herran siunaama!
  Erityiskiitos tuosta vanhan käännöksen kirjoittamasta sananpaikasta, se lohdutti minuakin kovin. Usein luen itsekin sitä, vaikka se on sitä vanhaa kirjoitustyyliäkin. jotenkin se on koskettavaa erilailla kuin edellinen tai uusi käännösversio.
  Siunattua vuotta 2010 teille!

  VastaaPoista
 4. Siunattua ja armorikasta uutta vuotta teille molemmille!

  Uinti on todella hyvä kuntoutusmuoto, ja jos ei pysty vielä uimaan, niin kannattaa vaikka kävellä altaassa esim. vyön avulla. Se vahvistaa tosi hyvin jalkalihaksia!

  Tämän päivän päivänsana on lohduttava, kumpa muistaisimmekin sen joka päivä!

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2010!

  VastaaPoista
 6. Huhhuh, on sinun vuoteen mahtunut kaikenlaista. Moni muu olisi voinut lannistua noissa viime kuukausien koettelemuksissa, mutta sinä et. Onneksi Sinussa on voimaa ja sinnikkyyttä, rakkautta ja uskoa.

  Kaikkea kaunista ja hyvää tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 7. "Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen, Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen." en tiedä miksi tuo tuli ensimmäisenä mieleeni kun mietin uuden vuoden tervehdystä sinulle Kaisa.

  Kiitos blogiystävyydestäsi, ja niinkuin kirjoitit - vahvistukoon se vuonna 2010!

  Heljä
  ps. Ja luotetaan siihen, että Titaani-Kaisa kävelee alttarille ihan itse

  VastaaPoista
 8. Paranemista ja Oikein Siunattua Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 9. Siunausta tulevaan vuoteen sinulle ja Samille! Jospa tämä elämän vuoristorata olisi ensi vuonna vähän loivempi kohdallasi, mutta hyvä on muistaa nuo Päivän sanan sanat. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kaisa, että olet ottanut meidät mukaan tämän vuoden käänteisiin ja seikkailuihin. Kulunut vuosi on ollut sinulle mieleenpainuva, mutta toivon, että ensi vuosi olisi mieleenpainuvampi
  aivan muusta syystä.

  Hyvää Uutta Vuotta perheellesi!

  VastaaPoista
 11. Siunattua uutta alkavaa vuotta sinne pohjanmaalle! Kun kuluneena vuotena on ollut isoja tapahtumia niin tulevan edessä on melko nöyränä. Kun alkaisi, saisi elää. Mutta mitään syytä ei ole ettei toivoisi suurempiakin, rohkaisevasti päivän sana puhuu vanhuuden harmaudesta, hamaan siihen asti vuodet vierikööt...

  VastaaPoista
 12. Toivottelen siulle rauhallisempaa, terveempää ja siunattua uutta vuotta!

  VastaaPoista
 13. Oikein, oikein hyvää ja antoisaa vuotta 2010 Sinulle ja Samille. Olkoon armo kanssanne.

  VastaaPoista
 14. Olen ollut pahoillani, että en ole omalta osaltani pystynyt tänä kuluneena vuonna tukemaan sinua sillä tavoin postauksillani kuin aiemmin olisin voinut.
  Nimenomaan esimerkiksi tuollaisten ongelmien tähden, joita sinä kohtasit menneenä vuonna, olen pitänyt omaa blogiani. Olen tiennyt, että näistä on syytä kirjoittaa, sekä omakohtaisia kokemuksia että yleiseltä tasolta, kun asiat eivät henkilökhtaisesti kosketa...

  Siunausta ja voimia uuteen vuoteen, Kaisa.

  VastaaPoista