Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Lääkärillä oltu

No niin, työpäivä takana, sen jälkeen Vaiskain kanssa koukkaus Seinäjoelle - maakuntakirjaston mikrofilmiltä kopio 40-luvun lehdestä Wilhola-näytelmää varten ja hetki neuletapaamisessa - sitten takaisin Jalasjärvelle, Sami kyytiin ja teekoohon.

Lääkäri totesi, että tämä on selvä tapaus, ortopedin heiniä. Tänä iltana ei minua katsonut järkeväksi mihinkään lähettää, joten kirjoitti lähetteen, jonka perusteella pitäisi 1-7 päivän sisällä tulla kutsu Seinäjoelle. Toivon hartaasti, että siellä leikkaava lääkäri haluaa todellakin vaihtaa naulan eikä vain ottaa entistä pois!

Oli ihana päästä vielä kotiin. Pakkasin juuri sairaalakassin kuin odottava äiti siltä varalta, että lähtö tulee äkkiä ja Samin pitää tuoda kassi perästä. Jännäreitä, käsitöitä, MP3-soitin, pari hengellistä kirjasta. Ja tietysti sairaalan aineet tuntien omat shampoot ja suihkugeelit ja rasvaa ja varuiksi vielä KappAhlin hemmottelu-kosteuspyyhkeitä. Piipahdimme KappAhlissa matkalla neuletapaamiseen, koska "kun ihmisellä on ydinnaula poikki, sillä on lupa mennä KappAhliin säästämään".

Kuten ylläolevasta näkyy, pystyn siis liikkumaan kohtuullisesti. Pyynnöstä sain teekoosta kyynärsauvat, jotta vasen, virheasentoinen jalkaparka ei liiaksi rasittuisi. Ainakin rappusissa auttavat. Töihinmenosta lääkäri kysyi, ja päädyimme yhteistuumin siihen, että teen mitä jaksan. Eli aamulla normaalisti kepittelen toimistoon. Syön tosin siellä enkä tule välillä kotiin, "ja kyllä me passataan sua missä tarvitaan", sanoi Vaiskai. "Mä pian opin sille", minä totesin.

On parempi mieli, jos saa vähän järjestykseen edes niitä työasioita, mitä kukaan muu ei oikein pysty jatkamaan. Mm. näytelmän käsiohjelma on kesken, huomenna ja lauantaina minun oli tarkoitus ottaa promokuvia. Lauantaina meidän piti muuten Samin kanssa mennä Juustoporttiin syömään, ja... No, parempi ettei kaikkea ajattele.

Lämpöiset kiitokset teille kaikille ihanista kommenteista ja myötätunnosta. Saa muistaa.

18 kommenttia:

 1. No voi sun.. Voimia koettelemuksiin! Ehkä ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Saat varmasti ehomman ja kehittyneemmän naulan tilalle. Ja kyllähän nyt fiksu lääkäri sinua uskoo; sullahan on 35 vuoden _omakohtainen_ kokemus OI:sta. Uskon, että saat uuden naulan, jos tahdot (ja muutenkin).

  VastaaPoista
 2. Just luin viime päivien naulakertomustasi, kuulostaapa jännältä ja erikoiselta. Toivottavasti pääset pian erikoislääkärin pakeille ja asiat hoituvat mallikkaasti!! Halaus!

  VastaaPoista
 3. Vieläköhän siellä Jokipii on noissa hommissa? On äitiäni leikannut joskus. Äidilläni on myös vasemmassa reidessä naula auto-onnettomuuden jäljiltä.

  Tsemppiä operaatioon! Me muistetaan :)

  VastaaPoista
 4. No voi yhyren kerran, tulipa tulemus.

  Mutta: Seinäjoen hoito on parasta mahdollista. Kuten varmaan tiedätkin! Kyllä ne siellä susta tekee erittäin hyvän, ellei täydellisen :)

  Aina se leikkuuksille meno (sanoo mun miehen mummo) jännittää. Vaikka tietääkin, että kyllä se hyvin menee.

  Mutta älä nyt töitäs ajattele yhtään! Ne hoituu kyllä. Tärkeintä että saat sen koiven kuntoon ja uuden naulan.

  Kaikkea parasta, suojelusenkeleitä matkaan!

  VastaaPoista
 5. Mahdollisiman hyvää vointia Sinulle! Halaus.

  VastaaPoista
 6. Luin edellisen kerran vasara-kirjoituksesi. Se jo tuntui luissa ja ytimissä täälläkin, jos tämä vanha kielikukkanen sallitaan. Mutta nythän se sitten oikein myrkyn lykkäs, se poikkiruostunut rautanaula. Hyvä kun pääset eroon mokomasta vanhasta romusta, vaikka palvelihan se toisaalta jo pitkään. Kun nyt olet menossa hyviin käsiin S-joelle ja enkeljoukot vahtivat vieressä, niin yritä olla murehtimatta. Etenkään älä mieti liikaa työasioita. Joihinkin asioihin ihminen voi vaikuttaa, toisiin ei. Halit ja pikaisen leikkauksen & toipumisen toivotukset!

  VastaaPoista
 7. Kirjoitin tänne eilen töistä, mutta näyttää jokin sensuuri iskeneen (töissä). Kyllä jos on naula poikki, niin saa mennä vaikka minnekä kauppaan ja puotiin säästämään! Isosti haleja ja onnentoivotuksia sulle, pyydä nyt ruostumaton naula, vaikka sinnkinenkin. Sano, että tarvitset hyvän ja ehjän naulan, että on hommia paljon!

  VastaaPoista
 8. Voi Kaisa, onpa kamalan tuntuinen juttu. Oikeen huolestuin. Luuleikkaukset ei oo hääviä. Luulis, että pääset ns. päivystystapauksena leikkaukseen. Tuo ylöskipuava naulahan ärsyttää ja vahingoittaa pehmytosia, ainakin niin luulis. Voimia Sinulle! T. Raija

  VastaaPoista
 9. Voi mahdoton sentään..minuun ihan sattuu, kun ajattelen sinua! Laitahan väliaika tietoja! Enkeleitä!

  VastaaPoista
 10. Muistetaan, muistetaan...
  Näitä juttuja lukiessa hoksasin, että minullakin on vuosia sitten ollut nauloja jalassa. Kaatumisen takia nuorelta(kuinka vanha oikein olet, kyseli lääkärikin) meni reisiluu poikki. Kaikki meni hyvin. Ja menee sinunkin kanssasi. Lääketiede kehittyy koko ajan.

  VastaaPoista
 11. Ihan hyvä varmaan tuo sairaalakassin valmiiksi laitto. En koskaan unohda kun sairaalan käytävällä yritin kuiskailla Koolle mitä tuo mulle yrittäen muistaa mitä puhtaana mitä pesussa. Täällä sairaalassa kun tarvitaan omat yöpaidatkin, oli siinä ohimenijöillä ihmettelemistä kun yritin suputtaa "ei, ei niitä pikkuhousuja" Koo kun kännykän kanssa kävi läpi vaatteitani.
  Enkeleitä matkaan, kaikki menee hyvin. Pysyt ajatuksissani reissusakin!
  Heljä

  VastaaPoista
 12. Voi hyvänen aika, jotta tälläästä yhtäkkiä. Mutta hyvää sairaalareissua ja laita heti tietoja kun oot taas kotona!
  olet ajatuksissani!

  VastaaPoista
 13. Oi Kaisa :( Surulliselta kuulostaa... Ja ikävältä. Toivottavasti saat tarvitsemasi apu ja kipu hellittäisi... Olet ajatuksissani!! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 14. Voimia ja jaksamista sinulle!! Toivotaan, että pääset mahdollisimman nopeasti operatioon ja sitten alkaa jälleen toipuminen ja kyllä se sitten siitä "suttaantuu". Onneksi asioilla on taipumus järjestyä! Voimahaleja!!!

  VastaaPoista
 15. Jaksuja ja toivottavasti sinut saadaan pian kuntoon!!!!

  VastaaPoista