Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 20. lokakuuta 2009

:'(

Soitin äsken keskussairaalaan ortopedian ajanvaraukseen. Sieltä sanottiin, että lähete on tullut ja lähtenyt ykköskiireellisenä polille, käskettiin soittaa sinne.

Polilla täti sanoi, että lain mukaan lääkärillä on kolmen viikkoa aikaa tarkistaa hoidontarve, ja että tk-lääkärien kuvitelma 7 vrk:n lähetteestä on ihan puppua. Että pitää ottaa lähettävään lääkäriin yhteyttä jos tahtoo nopeuttaa hoitoa ja tulla sisään päivystyspotilaana.

Itkuhan minulta tuli puhelimessa. Pitääkö minun olla kolme viikkoa poissa töistä ennenku pääsen edes hoitoon????

Käytännössä tämä kai menee niin, että kun sijaiseni ei pääse paikalle ensi viikolla, minä klenkkaan maanantaina töihin.

Edit. Soitin Jalasjärven terveyskeskukseen, joka alkaa saada minulta kymmentä pistettä ja papukaijamerkkiä jo toistamiseen. 

Vastaanottovirkailija muisti minut - "katsoin kuvasi, kun mulla on itsellä keinonivel ja olin kiinnostunut, ja sehän on ihan selvä tapaus" - ja oli ennen kaikkea myötätuntoinen - "joo, mä tiedän, se-ja-se siellä Seinäjoella voi joskus olla todella hankala kun olen ollut yhteyksissä, aina ne vetoavat siihen lakiin". Ymmärsi heti, että pakkohan minun on saada pian hoitoa, ettei kohta ole mäsänä oikea lonkka ja vasen jalka ja selkä ja kädet.

Sain ajan illaksi klo 20.30 (!!) - "jos jaksat tulla" - samalle lääkärille kuin viime viikolla. Ainakin saan nyt sairaslomaa, ja toivon mukaan hän pystyy tekemään jotakin asian eteen. Varaudun siihenkin, että jos lääkäri heittäytyy "ilkeäksi", hän pakkaa minut ambulanssiin ja lähettää Seinäjoelle päivystyspotilaana.

16 kommenttia:

 1. Voi itku! Lohtuhali riiviöiltä.

  VastaaPoista
 2. No johan nyt vallan! Joko otit yhteyttä hoitavaan lääkäriin? Saanko näin vanhempana täti-ihmisenä muistuttaa, että ei pidä tuossa tilassa lähteä urheilemaan. Työt odottakoot ja sinä olet kotona. Nimittäin, vaikka kuolísit työsi ääreen, et siitä saa yhtään kirkkaampaa kruunua, korkeintaan seppeleen haudalle eikä sekään ole ihan takuuvarmaa. Eli järki käteen, nainen ja lepoa kotona. Halit!

  VastaaPoista
 3. Ei oo totta! Ota ihmeessä heti yhteyttä siihen lähettävään lääkäriin, eihän tuossa nyt kolmea viikkoa voi odotella. Tsemppiä ja aurinkoa ajatuksiin.

  VastaaPoista
 4. Olen pahoillani, että saat tutustua tähän puoleen nykyterveydenhuollossa. Ne, jotka soittelevat jatkuvasti ja vaativat hoitoa saavat sitä. Kiltit ja hiljaiset odottavat. Aivan älytöntä on se, että sinun tilanteessasi ei toimita nopeasti! Ei ole järki päätä pakottanut sillä, joka on sinun lähetteesi lukenut eikä ole toiminut HETI. Pitäisi olla ihan selvä juttu, että pääset hoitoon mahdollisimman nopeasti. Nyt sinun valitettavasti täytyy muuttua ns. vaikeaksi potilaaksi ja ryhtyä vaatimaan hoitoa KOVALLA äänellä.

  VastaaPoista
 5. Toivon, että lääkäri lähettää sinut päivystyspotilaana sairaalaan. Osaavatko ne muuten Seinäjoella edes leikata, vai pitäisikö sinut lähettää kiireellisenä Tampereelle Coxaan?

  VastaaPoista
 6. Kyllä terveyskeskuslääkärin olisi pitänyt tietää keskussairaalan käytäntö ja lähettää sinut päivystyksenä sairaalaan. Kun minäkin tiedän, vaikka en ole kuin hoitaja vaan.

  Vaadi tk-lääkäriltä päivystyslähete (voimassa 3 vrk), pääset hoitoon jo tänään.

  Tsemppiä!

  - Eeva

  VastaaPoista
 7. Voisi tietysti vielä herättää keskustelua siitä, minkä vuoksi sairaalan lähetelomakkeessa ylipäätään on kohta: "Kiireellisyys: 1 - 7 vuorokautta" rastitettavana...

  - Eeva

  VastaaPoista
 8. Voi kehno!
  Ei muuta kuin päivystyksenä sairaalaaan ja heti.
  Valita vielä, että särkee ja kuumottaa ja ihmettele, että olisko tulehtunut klenkatessa.
  Noi lääkärien lähetteet on vain toivomuksia sairaalalle. Aina ei välttämättä edes oteta, näin mulle kävi kerran.
  Päivystykeen vaan ja vähän valitat "aih, aih kun sattuu"

  VastaaPoista
 9. Ikävää kohtelua sairaalan taholta. Potilaan, joka tarvitsisi hoitoa ja hoivaa, täytyykin taistella ja pitää kiinni oikeuksistaan. Eihän sitä juuri silloin jaksaisi. Voimia ja pikaista hoitoon pääsyä toivottaen,
  Jaana

  VastaaPoista
 10. Villasukka, riiviöille silityksiä!

  Villiviini, kyllä minä tänä iltana ainakin sairaslomalapun pyydän. Kuvittelin tyhmänä pääseväni sairaalaan kuluvalla viikolla ja saavani sen takautuvasti sieltä, mutta ei taida ihan niin käydä...

  Heli, huom, se kolme viikko on siis tädin mukaan aika jonka kuluessa lääkäri arvioi hoidontarpeen. Sitten taas odoteltaisiin sitä hoitoa... :p

  Almamaria, rasitteeni on se, että kun suutun, alan itkeä. Olen jälkikäteen keksinyt keskussairaalan tädille monta nasevaa vastausta, mutta puhelimessa yritin vain olla kuulostamatta siltä, että parun ääneen.

  Obeesia, hartaasti toivon, että leikkaavat Seinäjoella. Täällä olisi lähimaastossa vierailijoita noin 100 % enemmän kuin Tampereella...

  Eeva, taas yksi hyvä kommentti sille keskussairaalatädille - hän tosiaan väitti, ettei sellaista 7 vrk:n lähetettä ole. Hmph. Varaudun siihen, että pääsisin päivystyspotilaaksi vaikka jo illalla.

  Anitta, ihan oikeasti alkaa jo sattuakin! :) Sekä potilasjalkaan että siihen toiseen, joka joutuu nyt lujille. Ja oikeasti pelkään sitä tulehdusta.

  Jaana, totta, on karmeaa että heikoimmillaan ollessaan pitäisi jaksaa olla kovimmillaan. Olenkin antanut Samille valtuudet lyödä nyrkkiä pöytään puolestani, jos tarvitaan...

  VastaaPoista
 11. Joo, Sami vaan mukaan kovistelemaan joka tahoa! Me lähetetään täältä henkistä tukea ja tsempitystä. :)

  VastaaPoista
 12. Sairaita ja heikkoja on niin helppo sorsia. Toivottavasti pääset hoitoon. Ja jos oletkin yllättäen Tampereella, Sami vaikka päivittämään asia blogiin, jotta saat ainakin yhden vieraan täältä!

  VastaaPoista
 13. Hienoa, että pääset vastaanotolle. Hyvä varautua siihen, että siirto sairaalaan tapahtuu nopealla aikataululla! Minuakin itkettää suuttuessani, se on välillä ärsyttävää mutta polin hoitajalle olisit kyllä voinut itkeä, olisi edes siinä vaiheessa tajunnut että nyt pitää apua löytyä!

  VastaaPoista
 14. Täällä yksi ainakin toivoo todella, että lääkäri olisi "ilkeä" ja pakkaisi yhden Kaisan ambulanssiin ja sinne sairaalaan. Taidan toivotusten lisäksi vielä varmuudeksi oikein rukoilla sitä asiaa ja sitten sinne sairaalaankin oikein hyvää lääkäriä ja ystävällisiä henkilöitä, jotka ovat unohtaneet tyystin, miten lainjirjainta tulee tulkita ja hoitoja viivyttää...
  Isä on kanssasi aivan varmasti!

  VastaaPoista
 15. Hengessä mukana ja muistan sinua myös rukouksessa!

  VastaaPoista