Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Opin sauna autuas aina

Tämä päivä meni tiiviisti työkaverin koneella - minulle opetettiin henkilöstöhallinto-ohjelman käyttöä. Olin kotiin lähtiessä aika tööt, mutta silti olo oli tavallaan hyvä. Oppiminen on mahtava tunne.

Joskus sitä miettii, että on harmi, kun ei vielä koululaisena osannut nauttia oppimisesta. Silloin sitä vain luki haukionkalaa päästäkseen kokeista läpi. Vielä opiskeluajan tenteissäkin oli joskus samaa tunnelmaa, vaikka silloin muistan kyllä välillä suorastaan ahmineeni tenttikirjaa - oli vähiltä, etten anonut sivuaineoikeutta Helsingin yliopistoon, jotta olisin voinut ottaa tutkintooni arkeologian, niin paljon siitä innostuin historian peruskurssin tenttikirjaa lukiessa!

Nyt aikuisena sitä osaa nauttia oppimisesta, tajuaa oppivansa itseään ja elämää varten. Nykyisessä työpaikassani viettämäni runsaan vuoden aikana olen oppinut todella paljon uusia asioita monessakin mielessä. Viime vuosina olen oppinut paljon myös käsitöiden saralla. Kun voittaa itsensä, heittää ennakkoluulot nurkkaan ja edes yrittää, tunne on upea. Ihmisiä nekin ovat, jotka tekevät tietokoneohjelmia ja neuleohjeita - eivät toisia kummempia.

Hyvää viikonalkua!

2 kommenttia:

  1. Näin on Kaisa, huomaan sen nyt kun suoritan tätä Tietotyötutkintoa, siellä pohdiskellaan mm. miten aikuinen oppii jne. 1ja 2 moduulit suoritettu, onlinekoe ja näyttökoe meni siis läpi viime viikolla. Pitäis jatkaa 3 moduulin opiskelua mut täällä mä vaan puuhailen kaikkea muuta :D
    Mukavaaa loppuviikkoa.Pitääkin käydä kurkkaamassa mitä kuuluu köyhälle ylioppilaalle vai mikäs se nukkekodin asukas olikaan. :D
    t.ansku

    VastaaPoista
  2. oppiminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

    VastaaPoista