Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 5. syyskuuta 2009

"M'olin nyt kaks kertaa täälä...

...ensimmääsen ja viimeisen", Vaiskai vitsaili tänään, kun lähdimme kotia kohti Kauhajoen ruokamessuilta - tosiasiassa tämä ei ollut hänen ensimmäinen kertansa, mutta ilmeisesti sitten viimeinen. :)

Olen joka vuosi hinkunut ruokamessuille, ja aina on tullut jotakin, niin etten ole päässyt. Kun Vaiskai nyt rupesi esittämään retkeä Tapion kauppaan juuri tänä lauantaina, ehdotin puolestani, että käytäisiin messuillakin.

Ikinä ei ihmistungoksessa ole kivaa - edes Sami ei siitä nauti, vaikka hän on normaalikokoinen ja hyväjalkainen. Valitettavasti Hämes-Havusen sinänsä ihastuttavassa pihapiirissä tungos nousee potenssiin paljon. Suuri osa näytteilleasettajista jäi näkemättä, kun heidän myyntipöytänsä olivat sisällä rakennuksissa, joihin ei päässyt edes kynnyksen yli tungoksen takia. Harmittavaa!

Mutta onpa nyt sitten koettu. Jos tuonne olisi mahdollista mennä joskus niin, että olisi vaikka perjantaina aamulla porttien takana odottamassa, niin ehkä siellä pystyisi kiertämäänkin ilman, että ihmiset tulevat päälle.

Mukaan lähti metrilakua - sitä pitää aina saada messuilta ja markkinoilta - sekä iso satsi mausteita ruuanlaittoon. Myös marinoituja valkosipulinkynsiä purkillinen. Sanoin myyjälle ostavani testikappaleen, jolloin hän totesi: "Sama paikka ensi vuonna." Saapa nähdä, kun maistetaan, tekeekö niitä mieli lisää... :) Ja herkkulounaan söimme Sedun opiskelijoiden noutopöydästä, nam.

Mutta nyt on kiva olla taas kotona.

J.K. Uudet sammakkokengät olivat jalassa - oikeaa päällystä venyttelen väliajat tunkemalla sisään lasten superpallon ja kastelemalla sitten pintaa - ja kotiin tultuamme totesin, etten muistanut edes kävelleeni ja seisoneeni. Ovat hyvät. Ehdottomasti.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että kengät muotoutuivat! Se on niiiin iso osa nautintoa / kurjuutta miten jalat jaksavat.
  Korkkasin meille iltaherkuksi Auran sinihomejuuston (joku Gold versio) ja se pieni harmi, että jossain ruokamessut jonne en pääse vähän helpotti.
  Hyvää yötä toivottelee Heljä

  VastaaPoista
 2. Taidettiin olla messuilla eri aikaan, kun ei kohdattu. Olisin varmaan tullut puheille, jos oltais!
  Söimmekin samassa paikassa. Ja väkimäärä haittas minuakin. Olemme ystävättäreni kanssa siellä kai jo kolme kertaa aiemminkin vierailleet, mutta nyt oli eniten porukkaa paikalla. Pikkuaittoihin ei mun hermoilla jonotettu.
  Maistiaisia ihmiset "ahnehtivat" ja alko melkein etoa, kun katselin, miten sinappia maisteltiin. Jäätelötikun näkösellä tikulla sai kaapasta purkista maisteltavaa, ja kuinka ollakkaan, sillä samalla tikulla otettiin seuraavastakin purkista ja välillä tikkua pyöriteltiin sinapissa muuten vaan...eipä yhtään tehnyt mieli maistella mitään sen jälkeen. Maistoitko muuten tomaattisimaa?
  Minä ostin munajuuston ja 3 purkkia lihasäilykettä, kovasti kaipasimme omenan myyjää, joka viime vuona möi makoisia kotimaisia omenoita. Nytkin ihmettelimme, missä ovat vihannes ja hedelmäkauppiaat.
  Ehkäpä nyt pidämme ainakin vuoden tauon, kun tuntuu että samat kauppiaat ja samoilla paikolla
  sekä samoilla tuotteilla ovat vuodesta toiseen. Kaipasimme uutta ja erilaista. Kotimatkalla nautitut pehmikset tienvarsikojusta kruunasivat reissun.
  No ehkä käsityömessuilla sitten tavataan!?

  sunnuntaiterveisin Tuula

  VastaaPoista
 3. RouvaHoo, se Gold on vissiin jokin uutuus, mainostetaan täällä maitopurkeissa. Pitäisi maistaa, vai suositteletko? Ei muuten kannata surra vaikket päässyt messuille. Kun ei siellä nähnyt mitään eikä päässyt lähellekään...

  Tuula, emme me maistelleet mitään! Ruoka vei tehokkaasti maisteluhalua, sitäpaitsi valkosipulipöytä oli ainoa, jonka ääreen pääsi niin, että olisi voinut maistella... :) Huomasin muuten, että sipsimaistiaisia tarjottiin muovisesta karkkirasiasta, joka oli täynnä sipsimurenaa ja sieltä ihmiset kahmivat niitä paljain käsin, brr!

  Käsityömessuilla tavataan varmasti, mikäli tämä suunnitelma toteutuu... :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kurjaa, jos maistiaiset ovat olleet tuollaisia ja vielä tällaisena tautisena aikana. Ovatkohan messut kasvaneet vähän liian suuriksi? Itse en ns. sattuneesta syystä sinne päässyt, mutta enpä enää kaihoakaan.

  Kiva kuulla kengistäsi. Katselin itsekin niitä nyt netistä ja mieli tekisi, jos vaan uskaltaisi arvioida koon oikein. Väri ei kyllä ole minun värini, joten pitää vielä miettiä.

  VastaaPoista