Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 12. syyskuuta 2009

Kaupunkiterveisiä

Tämä päivä hujahti Seinäjoella.

Ensin kävimme Eskoon palvelukeskuksessa tapaamassa kehitysvammaista Maria-siskoani. Sitten hankittiin urheiluliikkeen poistopuodista mm. minulle uudet lenkkarit lähes puhki kuluneiden tilalle (virheasentoinen vasen jalkani hiertää lenkkikengästä aina pohjan rikki) - ostin juoksukengät, koska ne armahtavat niveliäni kävellessäkin. Testasimme myös Lehtisen uuden luomukaupan, jota voi lämpimästi suositella. Ja loppupäivä nautittiinkin sitten kaason seurasta ja tarjoiluista, kiitos!

Maantiellä sai tosin olla taas sydän kurkussa. Hermostuneiden ihmisten pakkomielle päästä välttämättä ohittamaan kaikki muut tiellä liikkujat täysin riippumatta näiden tilannenopeudesta on aika surullista. Itse yritän ajaa joustavasti ja niin, että joko minua ei ole tarpeen ohittaa, tai jos vaikka kamalan sään vuoksi ajan normaalia hiljempaa, päästän muut suosiolla ohi ajamalla sivuun tai pysähtymällä välillä. Mutta ikävä kyllä nopeusrajoitukset ovat joillekin yhtä tyhjän kanssa - eihän niitä lätkiä siinä vauhdissa ehdi edes huomata...

No jaa, yksi itsemurhaohittaja (onneksi fiestulissa on hyvät jarrut, kun tämä sankari lähti meidän ohitsemme vaikka vilkutin itse lähteäkseni ohittamaan edellä menevää rekkaa) tavattiin kymmenen kilometrin päässä risteyksessä, jossa hän jonotti päästäkseen kääntymään kaupunkiin ja me sujahdimme ohi kääntyäksemme Eskooseen päin - "paremmalla erelle", viisasteli Sami. :) Eli sekunninkaan ajan voittoa hän ei tuossa saavuttanut. Ehkä sitten hyvän mielen, kun sai kuvitella olevansa teiden kuningas.

Mutta muuten oikein erinomaisen mukava ja aurinkoinen päivä. Huomenna ohjaajan pyynnöstä paikalle Wilhola-näytelmän ensimmäiseen läpimenoon, jännittää!

5 kommenttia:

 1. tiesithän että taempaa jonosta lähtevällä on oikeus ohittaa ensin?

  ( no ei tietenkään kenenkään kylkeen silti)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi, jos edellä menee perävaunullinen rekka ja sen perässä kolme henkilöautoa, niin se ensimmäinen henkilöauto - joka sanonnan mukaan suman tekee - ei siis saisi lähteä ohittamaan, vaan pitäisi antaa niiden muiden mennä ensin? Vaikka ne joutuvat ohittamaan silloin sekä sen rekan että henkilöauton? Liikenneturvallisesti ei kuulosta kovin sujuvalta... :)

  VastaaPoista
 3. Kaisa puhut asiaa.

  Anonyymi ja höpön nhöpö johan sen järkikin sanoo niinkuin Kaisa tuossa kommentoi. Tarkisdtin vielä varmuudeksi asian rekkakuski mieheltäni ja hän nauroi ettei tommosta sääntöä voi olla eikä ole. Täällä mökkiteillä usein on puimureita yms. ja jonoa ja vuorotellen ohitellaan lähtien tietty siitä että ensimmäin puimurin takana olevista lähte ensin. On kyllä aika vaikea edes aavistaa että aikooko se taaimmainen auto ohittaa.

  Jos tuo sääntö muka tieliikennelaista löytyy, onneksi ei usein tule sitten eteen sen toteuttajaa.

  VastaaPoista
 4. Ootko tutustunut muotoiltaviin pohjallisiin? Ostin muutama viikko sitten Footbalance-pohjalliset ja ne vaikuttavat ihan päteviltä. Ne korjaavat jalan virheasentoa oikeaan suuntaan. Mulla tuli jo muutamassa viikossa juoksukenkiin ero vasemman ja oikean välille, kun on erilainen asento. Kannattaa kokeilla, ne säästää jalkoja, ei tule kipuja. On niitä muunkin merkkisiä kuin nuo Footbalancet, mutta nuo on kohtuuhintaiset.

  VastaaPoista
 5. Ansku, noin minäkin sen ajattelin... ;)

  Kaima, jalka on siis polvesta virheasennossa - reisiluu meni kolmeen palaan aikoinaan, ja alin murtuma on niin lähellä niveltä, että sitä ei pystytä korjaamaan ilman riskiä jalan suoraksi jäämisestä. Sääri osoittaa siis polvesta alkaen lievästi ulospäin, aivan kuin olisi pihtipolvi. Jonkin verran tietysti tähänkin auttaa tukeva kenkä ja pohjallinen, mutta valitettavasti ei ihan kokonaan. Tai mistä minä tiedän, ehkä kannattaisi ottaa vinkistäsi muorin! :)

  VastaaPoista