Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 1. elokuuta 2009

Suuria taitoja

Kun toin nukkekodin kotikotoa, sitä seurasi muovipussillinen harvoja jäljelle jääneitä kalusteita ja muuta pikkukrääsää. Pussista löytyi myös neljä korttia, joihin olin piirtänyt ja kirjoittanut opettavaisia asioita - olin kakarana aika kammottava sormenheristelijä. (Ei tartte sanoa että olen edelleen, ei tartte!! :)

Käsialasta päätellen olen tehnyt nämä huoneentaulut noin 12-vuotiaana, koska silloin piti ehdottomasti tehdä i:n pisteestä pallo...

No, tuosta oli jo eilen puhetta. :) Elämästä pitää nauttiakin. Löysin juuri mökiltä lankaa hakiessani Tokmannin pussin pohjalta suklaalevyn, jonka luulin unohtaneeni kauppaan tms - varastoa löytyy siis, jos hätä iskee!

Haravoitavia lehtiä meidän ei todellakaan tarvitse ajatella. Mutta pikku hamsteri sisälläni on kyllä herännyt! Mehän ostimme viime vuonna itsellemme joululahjaksi pienen arkkupakastimen. Siihen asti oli pärjäilty pakastekaapilla, joten marjojen säilömistä ei voinut ajatellakaan. Nyt on toista, ja sen huomaa...

Mansikkaa ja mustikkaa pakastimessa jo on, ja äsken hurautimme Lidlin yleiskoneella kasaan kolmatta litraa porkkanaraastetta, josta suurin osa meni pakkaseen. Käly lupasi meille myös viinimarjoja itsepoiminnalla. Mitään valtavia määriä emme toki säilö, mutta pieni eteläpohjalainen emäntä sisälläni kehrää mielihyvästä tietäessään, että on kumminkin mistä ottaa.


Me käymme kaupassa noin pari kertaa viikossa. Perjantaina mennään autolla ja tuodaan iso satsi maitoja (joita meiltä kahdelta kuluu litratolkulla) ja työviikon ruoat. Mehän käymme kotona syömässä, joten viikonloppuna kokataan aina jättiannos ruokatunneilla lämmitettäväksi. Nyt olemme tykästyneet lihatiskiin - hinnat ovat ehkä pikkuisen korkeammat, mutta laatu hyvää verrattuna valmispakattuihin saati eineksiin. Sopii uuteen terveellisyyteen pyrkivään ruokavalioomme! Keskellä viikkoa piipahdetaan kaupassa tarpeen mukaan - yleensä haetaan lisää maitoa... ;)


Ja sen taidon minä osaan! Olenko muistanut kertoa, että inhoan siivoamista? :) Meillä on se työnjako, että minä pyyhin ja Sami imuroi. Yleensä riehun tomuhuiskan ja rätin kanssa viikolla töiden jälkeen, jotta viikonloppuna saisi vain olla. Sami puolestaan haluaa viikolla töiden jälkeen levätä, ja niinpä hän heiluu imurin kanssa viikonloppuna... Toisaalta hyvä systeemi, edes osa kämppää (joko lattia tai tasot) on koko ajan puhdas! Epäsäännölliset siivoustyöt (ikkunanpesut - köh :) - kaapit jne) teemme yhdessä tai inspiraation mukaan.

Hih, tämähän alkoi muistuttaa meemiä. :) Jos joku haluaa kertoilla omista arkirutiineistaan, niin tulen lukemaan!

1 kommentti:

  1. Hihhii! Voi että nuo on hauskoja :D Mä olin justiin samanlainen kaikkitietävä pikkuneiti.

    On suuri taito unohtaa dieetti... :DDD Voi että kun mä joskus unohtaisin SYÖDÄ :D

    Ihania dokumentteja lapsuudesta. Justiin noin hassuja ja mukavia tenavat on. Laita ihmees kehyksiin!

    VastaaPoista