Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Ostoksia

Makepeace tuolla jo pyyteli kuvia niistä keramiikkaesineistä, joihin sorruimme Kaskisissa Murrayn savipajassa. Näitä on vaikea kuvata niin, että näkyisi miten kauniita ne ovat, mutta yritetään. Kuulemma kaikki nämä koristukset tehdään vapaalla kädellä, eli muotteja ei käytetä - uskomattoman taidokkaasti tehtyjä!

Ensin syvä kulho:


Sitten matala lautanen - "Ät, drick och var glad"!


Sitten tuikkulyhty, joka hakematta tuo mieleen skotlantilaisen linnan:


Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä muki - näitä oli kovin monenlaisia, kaikkia olisi tehnyt mieli!


Tuolla rannikon reissulla teimme muitakin löytöjä. Kristiinalaiselta pihakirppikseltä tarttui mukaan syvänä samanlainen lautanen kuin äitini on pikkutyttönä saanut lahjaksi matalana: Viipurin linna. Ainakin Raaseporin ja Olavin linnat olisivat myös olleet myynnissä, mutta käteistä riitti vain yhteen lautaseen.


Ja tässä ostoksiamme Ilmajoelta: ne rohdinpellavatabletit ja huopa-nahka-pannunalunen...


...jalasjärveläisen (!) Art-Keraniumin vene...


...ja Kustavin saven tuikkulyhty...

Tämän postauksen ilmestyessä olemme "perinteisellä" (jo toinen kerta! :) Keskisen-retkellä Samin vanhempien kanssa. Saa nähdä mitä sieltä tarttuu mukaan... Elokuvia voisi syyspimeiksi vähän varata.

****

J.K. No okei, okei, älkää kaikki kiljuko yhteen ääneen. Näytetään nyt se pinkki stetsoni... :D


Minusta tuntuu, että se päätyy somisteeksi pikku fiestan takalasille. Sointuu pinkkiin sisustukseen.

Niin, ja ihan vastaisen varalle: kun seuraavan kerran amerikkalaisen romaanin henkilö syö juustoa ja makaronia, säälikää häntä. Ja välttäkää tätä. Ostimme onneksi vain yhden paketin. Se meni alas kun yritti nielaista maistamatta mitään... :)

16 kommenttia:

 1. Upeat "matkamuistot", taisipa tulla reissulle hintaa, ja jos uusintakin vielä lasketaan mukaan. Tuota vauhtia joudutte pian vuokraamaan lisää tilaa... EIkästään, kun kadehdin täällä, varsinkin se kulho sai minut kateeelliseksi. Mutta että ei yhtään kangaspalaa ei ainoatakaan lankanyttyrää...oon kummissani.
  Itse aion puolison kanssa matkalle (kotimaan) ensi viikolla ja ostosten määrää hallinnoi onneksi kulkuväline, eli juna. Siis vain mitä jaksaa kantaa....kirjoja, nehän on keveitä.
  Iloista lomanjatketta toivoo Tuula

  VastaaPoista
 2. Kauniita astioita, kelttikuviot viehättävät aina silmää. :o) Ja kaikki linnaa muistuttavat. Tuikkulyhty olisi taatusti päätynyt meillekin. Pannunalunenkin näyttää hauskalta. :o)

  VastaaPoista
 3. Kelttikuvioista tykätään täälläkin. Noi Kraftin pikaruoat ovat kauheita - semmoinen mainitaa seiskaluokan enkunkirjassa (lapsi kinuaa aamiaisekseen) ja yksi meidän amerikassa ollut vaihto-oppilas toi meille enkunopettajille niitä tuliaiseksi. Kamalia ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniita astioita, varsinkin nuo lautaset viehättävät minua. :) Mutta tuo stetson, aivan upea! Ja entäs tuo rento lomalainen, kuka liekään, ei tietoa ollenkaan vaalien piinamasta Kaisasta! ;)

  VastaaPoista
 5. Tuikku veneessä on hieno!

  EL

  VastaaPoista
 6. Tuula, me kävimme ILmajoella lankakaupassa - enkä ostanut mitään!! Aika järkyttävää. Toisaalta neulominen on lomalla muutenkin ollut vähän paitsiossa. Mutta onpa meillä mökillä tyhjiä hyllyjä... ;D

  Villasukka, ajattele jos olisimme erehtyneet ostamaan noita useampia - paketti maksoi 3 € ja olisimme voineet kuvitella, että siinä olisi kiva hätävara... :p Meillä ei yleensä laiteta ruokaa roskiin, ellei se ole pilaantunutta, mutta loppuannos tätä meni pönttöön.

  Matleena, hyvä kuvaaja onnistui saamaan edustavia kuvia! ;) Oikeasti, olo on kyllä rento, loma on tehnyt todella hyvää.

  EL, jotenkin nämä meidän merelliset ostoksemme vain jatkuvat... :)

  VastaaPoista
 7. Tiedän savenvalajan, Murrayn! Mullakin on hänen tekemiään tavaroita, ystävättäreni asuu Kaskisissa, joten sieltä sain ensi kosketuksen Murrayn keramiikkaan. Olit tehnyt hienoja ostoksia! Muuten Kaisa, kiitos kirjasta ja kirjoista!!!!!!!!

  VastaaPoista
 8. Tuo stetson on MAHTAVA!!!! Ja sopii sulle aivan täydellisesti!! Älä ny kokonaan sitä auton sisustukseksi heitä, se sopii sun tukan väriin oikeasti tosi hienosti ja jotenkin muutenkin istuu sulle aivan maharottoman hyvin.

  Hitsi, en oo ikinä käyny siälä amerikka-kaupas, nyt kyllä rupes kiinnostamaan. Heh!

  Ihana juttu myös tuo Kristiinankaupunki etc. -kierros. Saisivat maksaa sulle provikkaa, todnäk muutamakin blogin lukija suuntaa käyntinsä noihin kohteisiin :D

  VastaaPoista
 9. Ihania ostoksia! Kaikki kävisivät meillekin, paitsi ehkä ei stetson, kun meillä jo on appiukko-vainaan vihreä stetson. Sinulle pinkki sopii loistavasti. Myyköhän tämä Murray pelkästään verstaaltaan vai saako näitä jostain, netistä ehkä tilattua?

  VastaaPoista
 10. Onneksi en laatikosta ole Mac&Cheese:a sitten yrittänyt. Itse tehtynä on meikäläisen makuun. Vaikkakaan ei kovin terveellistä.

  Stetson näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 11. HA, mulla on valkoinen "pitsi"stetsoni :DDD En kyllä raskis autonkoristeeksi sitä jättää :( Toikin on TOSI pähee!!! Hienoja ostoksia muutenkin, ei siinä mittään!

  VastaaPoista
 12. Minäkin ostin juuri tuota juustomakaronia, jotta saisin vihdoinkin tietää, mitä herkkua ne käännöskirjallisuuden sankarit popsivat. En ole vielä maistanut, kiitos varoituksesta. En odota liikoja.

  VastaaPoista
 13. P.S.
  eihän makaronia VOI syödä ilman juustoa!

  VastaaPoista
 14. makee stetsoni! ja ihanat nuo tuikkukipot kanssa! :)

  VastaaPoista
 15. Tuo hattu käy Sinulle erinomaisesti. Upea!

  VastaaPoista