Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 9. heinäkuuta 2009

Nytpä tahdon olla ma...

Olen täällä jo muutamaan otteeseen maininnut, että "mökkimme" eli harrastetilaksi seinän takaa vuokraamamme pikku asunto odottaa edelleen mööpeleitä. Olemassa ne kyllä ovat olleet jo kauan. Isoveli teki tarkastuskierroksen Lapuan helluntaiseurakunnan kirpputorille, mittasi siellä olevat kirjahyllyt, tiedotti meille mitat ja hinnat ja kävi hakemassa kalusteet traktorilla tilauksemme mukaan. Lisäksi tulossa oli vanha vuodesohvasänkyni sekä äidin "rustooksiin" kuulunut pöytä ja neljä tuolia.

Olemme neljän viikon ajan yrittäneet saada sähköpostitse kuljetusfirmoilta vastausta siihen, mitä maksaisi kalusteiden tuonti Lapualta Jalasjärvelle. Ensimmäiseltä firmalta meni viikko siihen, että taksaksi kerrottiin 60 euroa per tunti lastauksessa ja purussa ja sitten euro kilometriltä alkaen ja päättyen firman talliin - eli laskimme, että alveineen homma olisi kustantanut neljäsataa. Kun kirpputorilta tuodut kuusi kirjahyllyä ja kirjoituspöytä eivät yhteensä maksaneet kuin 130 euroa, ei kauheasti innostanut.

Toinen firma ilmoitti, etteivät he ota muuttoja lomakaudella. Kolmannesta ei koskaan ole kuulunut mitään. Miksi firmat laittavat sähköpostiosoitteensa kotisivuilleen, elleivät käytä sitä? Kuukausi sitten laitoimme postia kahteen lapualaiseen valokuvausliikkeeseen kysellen hääkuvausten hintoja, mutta niistäkään ei kummastakaan ole kuulunut... Kun minä onneton tykkään hoitaa asiat sähköpostitse, väärinkäsitysten määrä pienenee huimasti kun saa kirjoittaa mitä tahtoo!

Tämän blogin ansiosta sain vinkkejä hyvin edullisesta kuljetuksesta, mutta epäilen, että näin heinäkuussa ei sekään olisi onnistunut, kun kyse oli opiskelijoista. (Korvan takana kyllä on!) Lopulta Samin isä lainasi tutultaan piiiiitkän peräkärryn, ja tiistaina ajelimme Lapualle.


Fiestaa ei pantu peräkärryyn, kuvasin vain kukkaisautoni kälyn antamien pionien ja liljojen rinnalla. (Kiitos vielä salaatista, mintusta ja fenkolista! Tulemme teille toistekin!!)


Kuorma saatiin onnellisesti Jalasjärvelle, ei edes satanut. Ja tässä näette, miltä "mökkimme" näytti eilen iltapäivällä...


Isoveli tuli mukaan ja pojat kasasivat ne kuusi kirjahyllyä. Osa oli varsin mielenkiintoisia koottavia - ja eteisen hyllyjen kohdalla huomattiin, että ylä- ja alaosat olivat kirpputorilla vaihtuneet. Jollakin lienee siis tummat alaosat ja vaaleammat yläosat, kun meillä on toisinpäin! ;)Kuvat ovat pimeitä, mutta kaaosmaisuuden niistä huomaa... Toki hyllyissä näkyi jo eletty elämä, mutta kaikkineen teimme kyllä hyvät kaupat. Komeita mööpeleitä!

Varsinaisen asunnon hallista siirrettiin yksi hylly mökin puolelle ja toinen hylly pois ahtaasta käytävästä. Samin äiti tuli käymään ja oli saada slaagin, kun näki hyllystä tyhjäämäni kirjapinot: "Ei kai lisää kirjoja!" :D


Ja joku juoksi koko päivän paljain jaloin kahden asunnon väliä ja välistä alaovellekin... Totesin ilokseni lapsuuden lättäjalkaisuuden parantuneen, koko jalkapohja ei ollut musta! :D

Eilisen päivän järjestimme mökkiä, nyt on jo matot lattiassa ja hyllyillä kirjoja - joskin myös tilaa. Vaikka kirjamäärämme lisääntyykin näköjään tasaisella tahdilla, emme joudu aivan heti muuttamaan tästä talosta hyllytilan vähyyden vuoksi. (Sitä muuttoa en kyllä sitten uskalla ajatellakaan.) Enkä voi uskoa todeksi sitä ihanaa asiaa, että minulla on nyt oma käsityöhuone ompelukoneineen, lankavarastoineen, neulekirja- ja lehtihyllyineen!

Laitan teille kuvia sisustetusta mökistä kunhan tässä kerkiän. Se on aitoa retroa, joten jos inhoat 70-lukua, älä lue blogiani muutamaan päivään...

6 kommenttia:

 1. Monessa paikassa näyttää käyvän niin, että sähköposteihin vastaaminen on jäänyt jonkun sellaisen henkilön hommaksi, joka oikeasti ei ole kiinnostunut siitä pätkääkään. Jopa äskettäin eräs asunnonvälittäjä halusi hoitaa hommat puhelimella eikä s-postilla. Minä taas tykkään, että on hyvä kun jää heti "paperille" mistä on puhuttu.
  Nuo muuttoautot maksavat yleensä useita satoja euroja vaikka olisi pienempikin keikka. Yhden sohvan siirto saattaa maksaa enempi kuin koko sohva.
  Vähänkö oon kade teidän "kesäpaikasta".

  70-luku on sitä aikaa kun meikäläinen oli pienten lasten äiti. Huonekalut oli kirppiskamaa, joten ei sitä 70-luvun laatua. (20-luvun kustavilaista vaan :=/ )

  VastaaPoista
 2. Ihanaa seurata "mökin" sisustamista.

  VastaaPoista
 3. Oih, mökistä tulee tosi kiva! Heh, täällä päin tuollaiset muutot hoidetaan ostamalla Iikkeasta joku pikkumööpeli ja otetaan sen kuskaamiseen pakettiauto muutamaksi tunniksi. Eikä maksa paljon.

  VastaaPoista
 4. Vastauksen saa parhaiten, kun soittaa... eikä jää odottamaan meiliä!

  VastaaPoista
 5. Hih, täytyy pian laittaa tänne kuvia. :) Harmi, ettei meillä ole tuota Iikkeaa! Vaasaan vissiin joskus tulee.

  Totta on, että puhelimella voisi saada asiat ajettua nopeammin - mutta olen kuten Anitta, tykkään siitä, että saan kirjallisena sen mitä on sovittu. Sitäpaitsi olen niin hidasälyinen, että minun pitää saada rauhassa miettiä asiani ja silloin kirjoittaminen on helpointa.

  VastaaPoista
 6. Onpa mukava seurata sivusta, kun tuo teidän "mökkinne" saa kalustuksen! Näyttää jo niin mukavalta ja tutunomaiselta, sillä hyvin on minullakin 70-luku muistissa. ;)

  Taitaa muuten se teidän sade olla täällä meillä aivan just kohta, vetää niin synkäksi taivasta. Pitääpä lähteä levitteleen lannoitetta tuonne pihalle, niin imeytyy hyvin märkään maahan, kun alkaa sataa.

  VastaaPoista