Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Blokattu ja blogattu

Kaksi työpäivää takana. Eilen aamulla piti vielä miettiä, mikä onkaan tietokoneeni salasana, ja että pitikös siitä aamukahvista näppäillä jokin koodi... Mutta kyllä se tästä vähitellen. Lasku on pehmeä, kun osa porukasta on vielä kesälaitumilla.

Lankapuhelimeni vain on mennyt mykäksi. Minulla on töissä "sihteeripuhelin" eli "minikeskus", josta pystyy mm. kääntämään puheluita ja joka on muutenkin monipuolisempi kuin tavallinen puhelin. Kun jäin lomalle viikkoa ennen kunnan sulkeutumista, neuvonnan Liisa käänsi puhelut pyynnöstäni keskukseen. Eilen töihin palatessa muistin, että kääntö pitäisi purkaa.

Liisa on itse nyt lomalla, ja sijaiset yrittivät parhaansa. Mutta puhelin oli täysin mykkä! Vielä aamulla paloi soitonsiirto-lamppu, sitten se lakkasi palamasta eikä tapahtunut mitään. Puhelimella ei voi soittaa eikä siihen voi soittaa. Toisaalta toinenkaan digitaalinen puhelin ei toiminut huoneeni pistokkeessa, joten nyt emme tiedä, onko vika laitteessa vai piuhassa.

Puhelinyhtiöstä oli ilmoitettu, että puhelimeni näkyy siellä "blokattuna" (pohdimme työkaverien kesken sitä, miten ihmeessä olemme osanneet blokata puhelimen, ja voisiko puhelinsetä opettaa tempun meille tyyliin "Eemeli, näytä miten laitoit pääsi soppakulhoon" :). Ehtivät paikalle katsomaan joskus, jos hyvin käy.

Onneksi minulla on työkännykkä, ja onneksi on muutenkin hiljaista. Ärsyttää vain se, etteivät minulle lankaan tulevat puhelut päädy edes keskukseen, jotta ne voitaisiin kääntää kännyyn tai antaa soittajalle selvitys - kun puhelimeen yrittää soittaa, se tuuttailee ihmeellisesti.

Sellainen on siis blokattu puhelin. Ja nyt siitä on myös blogattu. Voimia puoliviikkoon kaikille muillekin töihin palanneille!

7 kommenttia:

 1. "Lankapuhelin" :) Neulottuko? Ja vielä blokattukin :) Sullahan on käsityöihmisen unelmatyö...

  VastaaPoista
 2. Hehe, oikeastaan tämä juttu olisi kuulunut siis tuonne käsityöblogin puolelle! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä on opehuoneessa jatkuvasti blokattu puhelin - tai blokattuja korvia... Kukaan ei kuule kun se soi, tai ainaskaan kukaan ei koskaan vastaa...

  VastaaPoista
 4. Tuonne käsityöpuolelle kirjoittelin jo pätkätöistä, en viitsi toistella itseäni sen enempää. Käsityömäiseltä kyllä täälläkin kieltämättä kuulostaa ja blogimaiselta :)
  No, nyt kun kirjoittelen sikinsokin näitä kommenteja, niin sinä tietenkin olet se siipiä huitova! ;)

  VastaaPoista
 5. "Minä kaiken tein, minä konna ja varas. Mutta toiste en tee, vaikka menisi pää." Sanoo Kalleki, ku siltä kysyttihin kinkeriillä, jotta kuka on tehnyt maailman.
  Toisin sanoen vara-Santran ominaisuures oon saattanu panna koko puhelinvaihteen sekaasin. Käy pian niin, jotta tuuraaja vaihtuu. Mutta Kaisalla on ollu pehmeä lasku. Eipä häiritte puhelimen alituunen pirinä ;)

  VastaaPoista
 6. Terveiset Helsingistä. Olin eilen lähettävinäni kommentin, mutta se taisi kadota johonkin avaruuteen..
  Kuten uumoilin, kirjoja löytyi, lentolaukullinen!
  Bongasin sinunkin kirjojasi kirppareilla ainakin 4 kpl. Tällä seudulla en niitä ole nähnyt.
  Käsityöjuttuja en ostanut, hypistelin vain, olishan ne olleet kevyempiä kantaa, tai vetää perässä, kuin kirjat, mutta sain oltua. Kirjoistakin vain 1/3 oli minun, loput miehen keräilyharrastuksen osasia. Reissu oli mukava, todellinen irtiotto arkirutiineista, pelkkää kuljeskelua, kävelyä ja ratikalla ajelua ja maalaisten halvinta huvia - ihmisten katselua kaupungissa.
  Meitä on monenlaisia ja monen näköisiä ja kaikki on muotia. Nyt sitten alkaa aika tehdä rästiin jääneet kotityöt, jotta reilun viikon kuluttua mennään hyvillä mielin töihin. Mukavaa viikonloppua
  toivoo Tuula

  VastaaPoista