Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 4. kesäkuuta 2009

Väsy

Tänään pääsin kotiin neljältä. Outoa. No, huomenna istutaan virastolla puoli kahdeksaan, jolloin Itellan auto hakee ennakkoäänipaketit. Lauantaina töihin aamusta (onneksi sentään vain muutama tunti, kun vaalilautakuntien puheenjohtajat tulevat koulutettaviksi ja saamaan materiaalin omalle äänestysalueelleen) ja sunnuntaina illasta (nukkumaan pääsee sen jälkeen kun Itellan auto on hakenut vaalipäivän äänet 22.30). Ja sitten perään tavallinen työviikko.

Ei ole ikimaailmassa tullut mieleeni, miten valtava säätäminen siinä on, että vaalit saadaan pidettyä. Ei ole kyllä kai tullut monen muunkaan mieleen. Kun ennakkoäänestys alkoi, minulta kysyttiin, joko helpottaa! Tosiasiassahan työmäärä vain kasvaa koko ajan. Pelkään, että unohdan jotakin tärkeää, teen väärin tai jätän tekemättä. Onneksi on sairaslomalainen puhelimen päässä, ja onneksi on T., joka on painonsa arvoinen kullassa.

Olen hirmuisen väsynyt ja pelkään, miten jaksan loppuun asti. Mutta toisaalta helpottaa, kun joka päiväksi on omat määrätyt työnsä, vaikka kiireisetkin - melkein pahinta oli neljä viikkoa sitten, jolloin piti valmistautua, odottaa ja pelätä. Onneksi on myös Sami, joka jaksaa tsempata! Projektipäällikkö sanoi aikanaan historiamatkailuhankkeella aloittaessani, että hanke-elämää jaksaa, jos kotona on kaikki hyvin. Vaalielämääkin jaksaa vähän paremmin, kun kotona on kaikki hyvin. (Ja tiskikone. :)

Mutta vaalipäivänä juhlin synttäreitäni, juhannukseen on enää kaksi viikkoa ja lomaan neljä. Että jos se tästä.

7 kommenttia:

 1. Kyllä se siittä lutviutuu, päivä kerrallansa. Positiivisesti ajatellen; sopivaa aikaa sisähommiin, kun ulkona tuulee ja on kyyylmäää!
  Toivotan sinulle oikein paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta. Taitaa olla oikein liputuspäivä kunniaksesi..?

  Ja jaksaa, ja jaksaa, ja..
  tällä kävi Tuula

  VastaaPoista
 2. Eipä tosiaan ole tullut ennen edes mietittyä, millainen souvi on vaalien järjestäminen. Mutta kun olen seurannut kertomustasi ja päätellyt jotain sen ulkopuoleltakin, niin ymmärrän kyllä oikein hyvin sen valtavan työmäärän ja vastuun, mikä niissä on. Mutta onneksi aika on rajallinen ja sitten se helpottaa. Tsemppiä vain toivottelen loppuajaksi, siis muutama päivä enää. Ja oikein paljon onnea synttärisi johdosta! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan, enpä ollut minäkään tullut miettineeksi, miten paljon siihen tarvitaan todellakin työtä. Ja sen työn tekee aina Joku. Olen oppinut elämässäni olemaan sanomatta mitään toisten töistä, koska kenenkään asioista tai töistä ei voi tietää, ellei ole kävellyt hänen mokkasiineissään kahta viikkoa (sanoisi intiaanikin). Arvostelijoita vain löytyy niin usein. Multakin on asiakas joskus kysynyt joskus istuessani pois asiakaspalvelusta ja tehdessäni myyntiä yms. omassa "lasikopissani", että miten saan päiväni kulumaan. Olen alkanut vastaamaan, että heti aamusta lakkaan kynteni ja sitten varpaankynteni ja loppupäivä meneekin huulia rajatessa...

  VastaaPoista
 4. Vaalihomma on sen puoleen hyvä homma, että siinä on tarkat ohjeet, sanoi mies, joka on ollut keskusvaalikunnan jäsen vuosia. Ja miten paljon tietokoneet ovat helpottaneet työtä. Menneinä vuosia oli monta piitkää kokousta.Tarkkana täytyy toki olla. Tsemppiä loppurutistukseen.
  Minä äänestän aina vaalipäivänä mikäli mahdollista; tunnelman takia ja eurojen takia. Ennakkoääni on tosu kallis!

  VastaaPoista
 5. Voimia viikonloppuun ja onnea tiskikoneesta!
  Postasin juuri blogiini juuri täkäläisestä vaalikäytännöstä. Oli vähän erilaista, mutta toivottavasti osasin.

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon. Kohta on urakka ohi ja vuosi enemmän mittarissa. Alat tulla aikuiseksi ;)

  Meikämumma täällä odottelee neljättä lapsenlasta, jonka aika olisi syntyä tänään. Ei vielä kuulu mitään.

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon!
  - Synttärin johdosta
  - Vaalityön loppurutistukseen
  - Sateisesta säästä.
  Tarkkaa työtä vieläkin, vaikka on hieno vaalitietojärjestelmä. Homma oli moninkertainen silloin, kun ei ollut tietokoneita, kortit postitettiin kunnantalolta, pohjaluettelot tarkistettiin lautakunnassa jne. Äänestysalueitakin oli moninkertainen määrä nykyisiin verrattuna. - Kyllä se siitä: oppia ikä kaikki.

  VastaaPoista