Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 1. kesäkuuta 2009

Tiskikone ja jatkopala

Varsinainen vaaliviikko on alkanut. Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomiseen, minkä lisäksi huomenna tulevat laitosäänet Jalasjärven terveyskeskuksen vuodeosastolta. Lauantaina jaetaan materiaalia äänestysalueiden vaalilautakuntien puheenjohtajille, ja sunnuntaina on varsinainen vaalipäivä.

Tänään olen merkinnyt tarkasti ylös, mitkä muualla Suomessa äänestäneiden jalasjärveläisten äänet ovat tulleet perille - jos Itella hukkaa niistä jonkun, tiedämme edes, missä se on annettu ja koska. Ennakkoäänien lähetekirjeitä käsitellään keskusvaalilautakunnassa tiistai-, keskiviikko- ja perjantai-iltoina, ja postiääniä odotetaan perjantaihin iltaseitsemään asti. Silloin auto lähtee kiertämään maakuntaa ja kokoamaan ääniä Vaasan vaalipiirilautakunnalle.

Mutta tänään olen kyllä ajatellut monia muita asioita vaalien ohella! Villiviini kommenteissa kyseli, miten lisätila-asiamme etenee. Tänään se eteni kovasti - samoin tiskikone. Vuokraisäntä ehti tänään sitä laittamaan, ja juuri äsken kone lopetti ensimmäisen pesunsa. Uskomatonta, miten puhdasta jälkeä. Muumimukeistamme hävisivät heti kerrasta kahvipinttymät, joita ei käsinpesussa tahdo saada pois millään! Ja laseista tuli kirkkaita, kun käsinpesussa ne tahtoivat täällä jäädä fairystä huolimatta rasvaisiksi.

Kysäisin vuokraisännältä, ovat he neuvotelleet siitä yksiön vuokraamisesta. Olivathan he, mutta hän kysyi, voisimmeko kulkea sinne rapun kautta - näin ei tarvitsisi tehdä reikää väliseinään eikä mahdollisesti taas joskus tukkia sitä. Kyllä se olisi meille käynyt. Mutta sitten vuokraisäntämme jatkoi, että itse asiassa toisen seinän takana olisi vapaa ja valmiiksi remontoitu kaksio. 40 neliötä. Sitä on vuokrattu lähinnä opiskelijoille, sillä asunnossa on vain pikkuinen vessa eikä suihkua tai pyykkikoneen tilaa lainkaan, ja asukkaat ovat joutuneet käymään kellarissa suihkussa. Niinpä kämppä on ollut nytkin pitkään tyhjillään.

Kävimme asuntoa katsomassa, ja kun kuulimme erittäin edullisen vuokran - joka oli vain vähän korkeampi kuin mitä he olisivat pyytäneet yksiöstä - ja ymmärsimme, että tätähän ei tarvitsisi remontteerata, niin päätimme vuokrata tuon asunnon "jatkopalaksemme". Meillä alkaa siis olla neliöitä omakotitalon verran - mutta luinpa kerran jostakin naistenlehdestä, että joku ihminen oli ostanut helsinkiläisestä kerrostalosta kokonaisen kerroksen... Niin että tervetuloa vaan sisustuslehdet meitä kuvaamaan. ;)

Vielä emme saaneet avaimia, kun vuokraisännällä ei ollut niitä mukana, mutta olemme jo kovasti pohtineet asunnon "sisustamista". Siitä tulee harrastehuone Samin soittovehkeille ja minun käsityövehkeilleni ja samalla kodinhoitohuone silityslaudalle ja -raudalle ja lisäksi vielä kirjavarasto niille opuksille, jotka eivät mahdu varsinaiseen asuntoon tai joita ei siellä juuri nyt kaivata (esim. vanhat nuortenkirjat, joista en tahdo kuitenkaan luopua). Ei siis mikään edustustila, vaan lisäsiipi, joka auttaa varsinaista asuntoa muuttumaan edes vähän väljemmäksi. Vierassängyn sinne kyllä suunnittelimme laittavamme - onpa vieraalla kuitenkin oma vessa!

Tällaista siis täällä. Olo on kaikin puolin vähemmän ahdistunut kuin aiemmin: enää viikko. Jokainen päivä, jokainen kokous vie minua lähemmäs sitä hetkeä, jolloin vaalit ovat ohi.

9 kommenttia:

 1. Vau, nythän teillä alkaa olla tilaa, niin että saatte siellä toisianne huhuilla! Ja tiskarikin jo toimii! ;) Ja mistä kaikki alkoikaan, yhdestä särjetystä ikkunasta!

  VastaaPoista
 2. Voi että olen kade tuosta jatkopalasta! Olen jo vuosia vihjaillut naapureille, että eikös me voitaisi rakentaa lisätilaa välikatolle, mutta kuulemma ei. No, näin kesäisin on onneksi tuo terassi. Ja itikat ja ampiaiset ja paahtava aurinko ja miljuuna muurahaista ja kaksi riiviökattia kiipeilemässä marja-aroniassa ;)

  VastaaPoista
 3. Heh, me ollaan J:n kanssa puhuttu ihan samaa tuosta seinän takana olevasta yksiöstä. Tässä taloyhtiössä se ei tosin olisi kauhean halpa, mutta ainahan sitä voi haaveilla. :D Se on kuitenkin ihan "kunnon" asunto, täysin varustein.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta ratkaisulta, onneksi olkoon! Melkein kuin oma vierastalo.

  VastaaPoista
 5. Pohjoisen valkeasta yöstä tervehdys. Luin tänä iltana "Betty oppii elämää" alusta loppuun, kuten edellisetkin. Pidin suuresti. Eikö näitä kaupallisellekin kustantajalle kannattaisi tarjota? Joka tapauksessa, kiitos tästä nettilukumahdollisuudesta. Ja heinän tuoksua, linnun lentoa, kalan polskahdusta, rantahiekan pistelyä jalkapohjissa - kesää!

  VastaaPoista
 6. Mä voin tulla sitte heti kohta koemakaamahan sen vierassängyn.
  Suruksesi voin, Kaisa, kertoa sulle, jotta vaalihommat ei lopu
  vielä vaalipäivän iltana. "Pikkuusen" jää viälä hommia vaalien jäläkihinki....

  VastaaPoista
 7. Katsotaan nyt, kuinka meidän "vierasmaja" alkaa muotoutua. Kovasti innolla sen sisällystä kyllä suunnitellaan. :)

  Refanut, kiitos kiittämästä! Missään tapauksessa en näitä kaupalliselle kustantajalle lähetä a) varsinkin ekan osan selkeän montgomeryvelan ja b) täydellisen epähistoriallisuuden vuoksi - en ole tehnyt mitään tutkimustyötä tekstiä varten. Olkoot vain minun ja muiden ilona. :)

  Vaiskai, kyllä mä tiedän, etten pääse vaaleista eroon sunnuntai-iltana - mutta linnatuomion vaara kai sentään on ohi siinä vaiheessa, kun saa äänet käsistään?? :D

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kodinjatkeeseen =) Tiedän kyllä kokemuksesta, ettei tilaa voi ikinä olla liikaa, nytkin meiltä puuttuu yksi huone (se vieras / harrastehuone!), mutta ehkä vielä joku päivä... Ja tiskikoneen arvonkin ymmärrän. Meilä oli toissatalvena tiskari rikki ja olihan se kamalaa. Nyt on uusi kone ja astiat puhdistuvat taas puhtaiksi ja melkein itsestään!

  VastaaPoista
 9. Lisätila on aina tarpeen! Mahtava juttu. Samoin tiskari.
  Kahvi- ja teejäämät saa pyykkipulverilla pois, siis märkään astiaa hippunen pulveria ja sormella hinkkaa ja hyvä huuhtelu! Mutta lasien pesu käsin on hankalaa tai niitä pitää kuivata ja hangata ja hangata...

  VastaaPoista