Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Täällä alkaa tuntua vaaliväsymys

Eilen T. meni ala-arkistoon katsomaan, onko kaikkea paperitavaraa kylliksi sunnuntain vaalipäivää varten. Palasi mukanaan lappu, johon oli merkinnyt vaalilippujen ja vaalikuorten määrät. Jälkimmäisiä oli vähän, joten totesimme, että pitää tilata lisää. Laitoin sairaslomalaiselle viestin, että onko liikaa, jos tilaan näin monta vaalikuorta. Vähän ajan päästä sairaslomalainen - joka on hoitanut keskusvaalilautakunnan sihteerinä lukemattomat vaalit - soitti ja tiedusteli tyrskien, mihin me aiomme niitä vaalikuoria sunnuntaina käyttää...

Tänään ruokatunnille lähtiessä aioin ottaa tapani mukaan käsilaukusta vain puhelimen ja avaimet, kun en jaksa kiikuttaa laukkua moneen kertaan päivän aikana edestakaisin. Sitten yhtäkkiä muistin, että ai - taisin tulla aamulla autolla töihin, kun hain postista sylillisen pakkauslaatikoita vaalikuorten ja sunnuntaina äänestyslippujen (ei siis enää vaalikuorten ;) Vaasaan lähettämistä varten...

Mutta ei kai niin kauan tarvitse huolestua, kun muistan oman nimeni?

5 kommenttia:

 1. Minäkin kävin eilen äänestämässä kun huomasin, että vaalipäivänä olenkin reissussa.
  Ennakkoäänestyspaikalla oli vähän ruuhkaa ja jouduin jonottamaan äänestyksen jälkeen, että sain äänestyslapun kirjekuoreen.
  Äänestyspaikalla oli vähän maailmanlopun tunnelma. Äänestäjät kurkkivat koppeihin ja etsivät vapaata koppia, vaikka edellinen äänestäjä oli vielä siellä kopissa.
  Se paperi, mihin tulee allekirjoitukset, loppui printteristä ja minäkin sain odottaa lappu kourassa kauan aikaa kun virkailija kierteli ympäriinsä etsimässä lisää paperia. Kello oli noin 16.30 eli mitähän mahtoivat tehdä puolen tunnin kuluttua kun löytynyt pieni paperinippu loppui. Ei kai vaalihuoneistoa voi sulkea sen takia, että paperi loppuu.

  VastaaPoista
 2. Anitta, äänestitkö postissa vai kunnan eä-paikassa (esim. kirjastossa)? Meillähän ennakkoäänestyksen järjesti kunta. Ensinnäkin lastasin ennakkoäänestykseen kiloittain tavaraa edeltäjäni erinomaisen listan mukaan, ja toiseksi tsekkauslistan loppuun kirjoitin isolla, että lisää saa Kaisalta :) - puhelimen tavoitettavissa olin koko ennakkoäänestyksen ajan.

  Mutta varmaan monin paikoin on yllätytty siitä, miten innokkaasti ihmiset äänestivät. Tänään laskimme keskusvaalilautakunnassa eiliset kuoret, ja niitä oli yli 400!

  VastaaPoista
 3. Äänestin kauppakeskus Jumbossa. Siellä oli keskellä väylää seinäkkeillä rajattu alue, jossa oli 2 äänestyskoppia, 2 toimitsijaa pöydän takana ja yksi jakoi äänestyslappuja. Kun seinäkkeissä oli 2 "sisäänkäyntiä" ja vain yksi lippujen jakaja ja jonoa, niin siellä äänestäjät tungeksivat niin, että lippujen jakajalla oli vaikeuksia valvoa keitä koppeihin kulloinkin meni. Hänen ei olisi pitänyt antaa lappuja niin paljon, että äänestäneet joutuivat odottamaan jonossa alueen ulkopuolella äänestysliput käsissä. Jonon olisi pitänyt olla ennen äänestyslippujen jakoa, mutta kyllä kai kaikki kuitenkin sujui muuten hyvin.

  VastaaPoista
 4. Ei noin vähästä kannata huolestua, ihan normaalin piiriin menee. Mä yritän muistaa käydä sunnuntaina äänestämässä... :DD

  VastaaPoista
 5. Anitta, kuulostaa tosiaan kaoottiselta. Ehkä olisi sitten ollut parempi, että lippujen jakajaa ei olisi ollut erikseen ollenkaan, vaan ihmiset olisivat jonottaneet toimitsijoiden luo ja jono olisi aina seisonut sen aikaa että yhden äänestäjän asia hoidettiin loppuun asti?

  Tatsi, tänään muistin että olin autolla töissä. Selkeää paranemista siis. :)

  VastaaPoista