Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 27. kesäkuuta 2009

Lomalauantai

Eilen ei sitten tullutkaan tänne mitään riemukasta lomanaloitusjulistusta, sillä vietin illan petissä. En tiedä, oliko syynä tappava kuumuus (olen normaalisti kuin kissa, rakastan lämpöä, mutta tässä säässä olisi jopa Mökö-vainaa mennyt varjoon), nestehukka (kittasin tosin päivän aikana useita, useita puolen litran vesipullollisia töissä!), flunssa (köhää ja limaa riittää yhä, kohta vietetään yksiviikkoissynttäreitä), stressin laukeaminen (onneksi kerrankin viimeinen työpäivä ennen lomaa oli kaikkien työterveyspsykologien suosittelema eli rauhallinen - yleensä viimeisenä päivänä on aina kauhea häslinki, oli työpaikka missä oli!) vai nämä kaikki yhdessä, mutta olo oli kamala.

Onneksi reipas vedenjuonti, suolaisen (sipsien, köh) syönti ja mammiskelu makuuhuoneessa, jota saattoi sanoa olosuhteisiin nähden viileäksi, teki tehtävänsä. Myöhemmin olin jo oma itseni.

Eli nyt on siis LOMA! Tai ei edes vielä, vaan maanantaista asti - tai ei edes maanantaista, koska maanantai ja tiistai on vaalivapaata... ;) Emme ole tehneet mitään suurempia suunnitelmia, Herättäjäjuhlilla hommin pari työvuoroa nettisivujen päivittäjänä ja pyörin tietysti muutenkin. Jotakin reissuja on vähän suunniteltu, mutta meidät tuntien ei kannata suunnitella kovasti etukäteen, kun se kuitenkin menee pieleen! :D

Tänne kumminkin mennään:

Tyyliin sopimattomat kukkaset johtuvat siitä, että juliste on jääkaapin ovessa. :) Lisätietoja näytelmästä voi lukea tuomiokirkkoseurakunnan sivuilta täältä.

Isoveli on näytelmässä mukana ja käly laulaa kuorossa, kunhan kotiutuu reissusta. Eilisessä ensi-illassa oli ollut 550 katsojaa, ja sainpa jo yhdeltä katsojalta muun asian yhteydessä kehujakin sähköpostiin. Ilmeisesti tämä näytelmä on huomattavasti vauhdikkaampi kuin Ajasta aikaan, sillä siinä ei sentään ammuskeltu hevosvarkaan perään pitkin tuomiokirkkoa... :) Menkää siis ihmeessä katsomaan! Huomatkaa, että esityksiä on myös Herättäjäjuhlien aikaan.

Tasapuolisuuden vuoksi myös toinen paperi jääkaapin ovesta:

Museon omat sivut löytyvät täältä.

Kokoelma on Pohjoismaiden suurin ja rakennuksia yli kolmekymmentä - siksi pääsymaksu on hinnoiteltu käytetyn ajan mukaan (aiemmin se oli rakennusten mukaan!). Lisäksi museo on erittäin hyvin hoidettu, sillä kunta tukee sitä todella hyvin.

Lapuallahan kaupunki antaa parin tonnin avustuksen Ränkimäelle, sinne ei saatu edes kaupungin puistotyöntekijöitä nurmea leikkaamaan, eikä museota mainita missään silloin, kun kaupungin museoita mainostetaan - jopa Lapuan matkailuesitteessä Ränkimäki oli heivattu eri sivulle. Sehän ei ole kaupungin vaan Lapua-Seuran omistama, mutta silti mielestäni paremmin sopisi kiittää vapaaehtoistyöntekijöitä. (Piti linkittämäni tähän Lapuan matkailuesite, mutta kaupungin sivut näköjään ovat kumossa. Kaikkiko ovat sännänneet katsomaan Histan häiden aikataulua?? :D) Entäs sitten, jos Lapua-Seura nostaisi kädet pystyyn ja sanoisi, että pitäkää museonne?

Laitoin muuten sitten Jalasjärven uudenkin matkailuesitteen nettiin. Typerä kotisivujemme päivitysohjelma linkitti sen vaihteeksi väärin - kaikki linkitykset pitäisi muistaa tarkistaa seuraavana päivänä, mutta tällä kertaa unohdin. Tästä suorasta linkistä pääsette kuitenkin pdf-tiedostoon, jos ketä kiinnostaa. Täytyy soitella töihin huomenna (onko joku vähän lomafiiliksissä???? :D) ja pyytää, että joku korjaa nuo rikkinäiset linkit. (Taidetaan käydä päiväkävelyllä ja hoidan sen tänään itse. Kun sivujen päivittymiseen menee kuitenkin se vuorokausi.)

Nyt maistelemaan maustekahvia ja sitten mietiskelemään jälleen kerran mökin mööpelien siirtoa. Ihanaa lauantaita!

7 kommenttia:

 1. Lppoisaa kesälomaa sulle ja Samille!

  VastaaPoista
 2. Vaikka on niin kamalan kuuma (hitsi, sisälläkin on jo ilmastoinnista ja verhojen kiinni pitämisestä huolimatta kuuma (yleensä mulla on 19 sisällä)) niin Piki-hölmö makaa auringossa! Ja sitten minä kannan sen varjoon ja työnnän vesikupin nenän alle. Eli ei takapihalle, vaan metsään kävelylle.

  Oikein hyvää lomaa teille!

  VastaaPoista
 3. Yritähän rentoutua ja ottaa rauhallisesti.

  Mies on tulossa Herättäjäjuhlille. Minä olen käynyt kahdesti, mutta ei ollut minun paikkani. Jotenkin se puheen määrä lamaannutti. Sitten toisella kerralla yksi puhuja laukoi mieleenjääneen lauseen: "Oletko sinä löytänyt paikkasi Herättäjäjuhlilta vai etsitkö vielä hengellistä kotiasi?" tjsp. Totesin, että minua ei sitten täällä kaivata, kun oma paikkani on ortodoksisessa kirkossa enkä ollut juhlilla etsimässä mukaan, vaan ainoastaan kunnioituksesta miehen uskoa kohtaan. :/

  VastaaPoista
 4. Minna, kiitos! :)

  Villasukka, KUINKA kuumaa pitäisi olla, että Piki menisi varjoon vapaaehtoisesti? :) Meidän Mökölle kyllä joku +25 oli jo varjon raja.

  Maartsi, puhujia on niin monenlaisia. Nimestään huolimatta Herättäjäjuhlat ei ole herätystapahtuma, vaan Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokouksen ympärille kasautunut seurojen sarja, jonne kaikki ovat tervetulleita. Mutta kuten eräs opiskelukaverini aikanaan sanoi: jos ihminen on yksin, hän ei ole missään niin yksin kuin Herättäjäjuhlilla 30 000 ihmisen keskellä. Ymmärrän tunteesi, kokisin varmaan samoin jos itse olisin "vieraan" herätysliikkeen juhlilla.

  VastaaPoista
 5. Tulin kertomaan, että kyllä kaikki nuttusi ovat Intsunkin kuvassa! Nehän olivat valmiita!
  Olin Seinäjoella edellisillä Herättäjuhlilla, v-72. Mukana poikani, 6kk, tyttäreni 1,5v ja kummitytär 9v. Asuimme silloin Vantaalla. Lasteni isä oli töissä Kotimaan toimittajana ja me kyläilimme Mummalassa.

  VastaaPoista
 6. Malli, kyllä mä uskon että ne kaikki olivat siellä. En vain enää muistanut, millainen se kolmas oli! :D

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavaa lomaa sulle ja Samille, minulla alkaa nyt toinen lomaviikkoa ja työt häämöttävät vasta 11.8! ihanaa! kyllä tässä muutaman sukkaparin ehtii kutoa ;) seinäjolle reissu ensi torstaina ja lisäksi suuntana myös Tapion kauppa!

  VastaaPoista