Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kesämökillä

Tänään olin töissä klo 8-11, ensin valmistelemassa vaalilautakuntien koulutusta, sitten istumassa siellä puheenjohtajan kouluttaessa ja sitten korjaamassa jälkiä. Jaettiin seitsemälle äänestysalueelle kaikki, mitä huomenna tarvitsevat, uurnaa ja pöytiä ja äänestyskoppia lukuunottamatta - ne saavat hoitaa itse.

Kun tulin kotiin, kuvittelin makaavani loppupäivän uppokumossa. Mutta jotenkin innostuimme lähtemään kirpparille hakemaan pientä pöytää Samin läppärille "jatkopalaamme", jonka avaimet saimme eilen. Ja sitten innostuimme vähän shoppaamaan muutenkin (sain valita synttärilahjan, valitsin ison helmi-askartelupakkauksen alakerran askartelukaupasta) ja ostamaan pitsaa. Ja sitten veimme sen pöydän naapurihuoneistoon ja...

No niin, totesin, että iltapäivä tuli vietettyä "kesämökillä". Sellainen tunnelma jatkopalassamme oli. Sami pesi kaikki komerot (kuusi kiinteää komeroa, oi ihanaa 50-luvun rakennuskulttuuria!!) ja keittiön kaapit ja imuroi, minä porstasin vessan ja pesin kaikki kolme ikkunaa (varsinaisen asunnon ikkunat vielä odottavat pesua, hm), sisään kannettiin asunnon puolelta joitakin huonekaluja ja irtotavaraa niihin komeroihin - mm. kaikki lankani. Samia vähän nauratti, kun muistin aina vain uusia kätköpaikkoja ja raahasin lisää nyssäköitä kesämökille.

Jaa, miksi kesämökki? Eikös mökeille viedä aina kaikki vanha tavara. Me päätimme, että jatkopalasta tulee retro, uutena ostetaan vain välttämättömin (Sami tarvitsee jalustan syntikalle ja räkin muille vimpaimille), muuten luotetaan kotikodin kokkiin ja kirpputoreihin. Jopa jatkopalaan vietyjen koriste-esineiden pitää olla jollakin tavoin retroja. En kyllä oikein tiedä pitäisikö loukkaantua siitä, että Sami väitti 80-90-luvulta periytyvien, eri kirjoitusjuttuihin liittyvien kunniakirjojeni sopivan hyvin tyyliin... ;) Sen sijaan tyyliin ei oikein sopisi espressokeitin, joita meillä on tuplaten (niin kuin melkein kaikkea muutakin), mutta se suotakoon anteeksi!

Sen verran väsy on, että kuvia ette nyt saa (sitäpaitsi kalustus ei ole edelleenkään kovin runsas, eivätkä tyhjät huoneet näytä valokuvissa oikein miltään). Myöhemmin sitten. Mutta oli rentouttava päivä. Vaikka vaalityökin on fyysistä tavaroiden kantamista edestakaisin, niin se on myös hermostunutta juoksemista, epätoivoista muistelua ja tuskanhikeä. Nyt mieli sai levätä, vaikka lihakset tekivät töitä.

Menkääpä huomenna äänestämään. Ne äänet menevät suoraan vaalipiirilautakuntiin eivätkä jää sihteeriparkojen niskaan. ;)

3 kommenttia:

 1. tosi hieno juttu kyllä tuo teidän asunnonjatko! hupaaa puuhastelua sen parissa! :)

  VastaaPoista
 2. Wau. Kesämökki seinän takana. Vähänkö oon kade.

  Minä kävin äänestämässä ennakkoon kun olen tänään menossa seurakunnan retkelle.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla kuvia odottelen :) Hieno homma, että saitte "lisäsiiven".
  Olen käynyt tosi usein lueskelemassa, mutta nyt taisi olla eka kerta, kun kommentoin (en ainakaan muista) :)

  VastaaPoista