Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Juhannusiltana

Toivottavasti te kaikki olette viettäneet rauhallisen ja mukavan juhannuksen! Niin mekin.

Ajelimme eilen kotikotiin ilahduttamaan suurenmoisilla persoonillamme isoveljeäni, joka on vähän aikaa kesäleskenä. Säästä huolimatta nautimme sielunmaisemasta ja ulkonaolosta. Pahoittelen, jos suuri osa kuvista kiinnostaa lähinnä heitä, joille Härkäjyrä on tuttu!

Kolme keskimmäistä yläkerran ikkunaa kuuluvat entiseen huoneeseeni. (Muoks: siis kun noin 12 neliön huoneessa on kolme ikkunaa, voitte arvata, että kirjahyllyt eivät olleet mahtua mihinkään, sisustusta ei totisesti muuteltu ja keväisin kämppä oli kuin sauna...)

Isoisä rakensi tämän leikkimökin ennen talvisotaa. Minä olen maalannut sen 21 vuotta sitten, ja jossakin vaiheessa siihen on laitettu pellikatto. Vahinko vain, että mökki on päässyt painumaan, eikä sitä taida uskaltaa edes yrittää nostaa kiville.


Isoveli ja käly olivat hankkineet pallogrillin. Sellaisen kokoamiseen menee kolmelta aikuiselta ihmiseltä tunti, jos "ohjeet" ovat sellaiset kuin tässä mallissa. Mutta syttyi se kuin syttyikin!

Ja onneksi syttyi, oli jotakin jonka ääressä lämmitellä. Asteita oli 15 (siis plussaa sentään), aurinko oli kadonnut pilviin ja tuuli. Ei kuitenkaan satanut, mistä olimme kiitollisia.


Tajusimme, miksi useimmat juhannuksena saunovat, liian monet ryyppäävät tajun kankaalle ja jossakin päin kuulemma polttavat kokkoja.*) Täytyyhän sitä jotenkin lämmitellä!! :D


"Onko tämän tarkoitus olla hauskaa?" kysyi isoveli, kun värjöttelimme ruokapöydän ääressä... Mutta olihan se, loppujen lopuksi! Varsinkin, kun illalla pääsi saunaan sulamaan.


Lintuja riitti pihapiiriin (kamala mökä!) ja myöhäisillan dvd-sessioonkin...Ja vaikka paleli, oli juhannus.


_______________________
*) Pohjanmaalla juhannuskokko on siis tuntematon suure. Meillä poltetaan pääsiääsvalakioota.

6 kommenttia:

 1. Ihanan Suomalaista!!!
  Kunnon juhannusmeininkiä:D

  Terkkuja myös viileästä Amsterdamista. Vaik ens viikonlopuksi luvattiin +30 astetta, lääh!

  VastaaPoista
 2. Siis sun huoneessa on ollut kolme ikkunaa?? Mun huoneessa oli yksi ja sekin oli yhteinen pikkusiskon kanssa. Etelä-pohojanmaalla on kaikki ollut komiampaa kuin pohojois-pohojammaalla.

  Ihania kuvia, säästä huolimatta niin juhannusta!

  VastaaPoista
 3. :DDD Viikon hupaisin video tuo grillin sytyttäminen, ja NIIN TOTTA! Tuo on varmaan useimmin toistuva prosessi suomalaisissa grillauspihoissa :D Käkätin kuollakseni tuolle loppukaneetille:
  "ja palokunta oli hyvin hyvin vihainen" :)))

  Ens viikollahan on sitten muuten helle! Huh jo etukäteen.

  VastaaPoista
 4. Itse vietin juhannuksen tiiviisti töissä. Sanoinkin jollekin asiakkaalle, että otan tämän siltä kantilta, että enpähän ainakaan onnistu hukkumaan juhannuksenpyhinä, kun nämä tapaturmat kaiketi sattuvat enimmäkseen vapaa-ajalla ja sitä mulla ei ole :D

  Ihanaa, että teilläkin oli noin suloinen suvi siellä, keli oli varmaan samanlainen lähes kautta maan. Eilen alkoi meillä paistaa, nyt tuntuu jo vähän kesältä ja kyllä se hellekin olis ihan tervetullutta - mutta ei ehkä vielä ihan, loma alkaa 6.7., sitten vois pariksi viikoksi iskeä joku sopiva hellekausi.

  VastaaPoista
 5. Minna, teillä on sitten vain neljä astetta lämpimämpää kuin meillä... :p

  Kaima, lisäsin tuonne ikkunakohtaan vähän selitystä. Eli oikein mielelläni olisin aikanaan ottanut YHDEN ikkunan - mutta vanhojen pohjalaistalojen arkkitehtuuri on ihan mahdotonta asumisen kannalta.

  Tarja, näitkö viikonlopun Ilkassa sen jutun, joka oli otsikoitu jotenkin näin: "Grillin sytyttäminen on helppoa, tulen ylläpito ei"? :D

  Tatsi, juu, tämä oli kyllä yksi kylmimpiä juhannuksia jotka muistan. Vähänkö olin katkera eilen, kun oli OIKEA juhannusaatto ja aurinkoista ja lämmintä!

  VastaaPoista
 6. no, mikä tässä nyt on.. kolmannen kerran yritän jo kommentoida..

  kivat juhannuskuvat! harmi ettei siellä kelit suosineet. meilläpäin oli ihan jees juhannusilmat, ei hellettä, mutta ihan ok kuitenkin vaikka vilttikin tuli välillä tarpeeseen. :)

  VastaaPoista