Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 7. toukokuuta 2009

Suomen kielen monimerkityksisyydestä ja muista elämän ihmeistä

Tänä aamuna valitin Samille töistä sähköpostissa, että rakko on kovin kipeä ja voileivän syöminen aamukahvilla oli sattunut. Sami surkutteli minua ja kysyi, mahtaako se olla tulehtunut. Vastasin, että ainakin se kuumalta tuntuu.

Ruokatunnilla kasvotusten puhuessa nauroimme niin, että syömisestä ei tahtonut tulla mitään. Aivan, Sami oli kuvitellut minun puhuvan virtsarakosta - "mä kyllä vähän ihmettelin, että miksi se kipeytyy syödessä, mutta ajattelin että jos ruoka sitten mahassa jotenkin painaa sitä" - ja minä suurakosta - "mä kyllä ihmettelin sitä sun tulehduskysymystä, eikös se rakko jonkinsortin tulehdus suussa ole..." :D

Ilmat ovat lämmenneet uudestaan, ja parin päivän sateet ovat saaneet maailman vihertämään. Uutta nurmea pukkaa siellä sun täällä, ja joitakin puita peittää jo sellainen läpikuultava viherrys, joka muistuttaa, että elämä voittaa - aina. Yritin kuvata kirkon pihassa ruokatunnille kävellessä vihertyvää oksaa, mutta kännykkä tarkensi näköjään koivunrunkoon. No, sininen taivas näkyy joka tapauksessa! (Ja valonheitin, heh. Mutku en yltänyt näkemään, mitä siihen ruudulle tallentui.)

Saa vain nähdä, miten ohi tämä alkukesän ihanuus minulta hujahtaa. EU-vaalit pidetään nimittäin syntymäpäivänäni, 7.6., ja kun talon vakituinen ja erittäin asiantunteva vaali-ihminen on pitkällä sairaslomalla ja miehitys tuolloin muutenkin vähän tavallista pienempi, tänään pidettiin palaveria siitä, miten asia hoidetaan.
Seuraus: Kaisasta tulee keskusvaalilautakunnan sihteeri.

"En mä asiasta mitään ymmärrä, mutta kyllä mä teen mitä käsketään", sanoin.

Lautakunnan puheenjohtaja piipahti sitten kunnantalolla, ja yhdessä hänen ja kanslistin kanssa pyörittelimme poissa olevan huoneessa olevia vaalimappeja ja -pinoja. Luojan kiitos kyse ei ole "isoista" vaaleista, esim. kunnallisvaaleista. Ja Luojan kiitos poissaoleva on jämpti ihminen, jonka jäljiltä kuulutusten ja pöytäkirjojen pohjat löytyvät tarkasti mapitettuina, ja vastaahan hän toki puhelintiedusteluihin - tämän päivän palaverissa puhuimme kaikki hänen kanssaan esimiehen puhelimen kaiuttimen kautta.

Mutta silti kanslistin kanssa pohdimme, josko nukumme seuraavien neljän viikon aikana, kun "toinen ei tiedä mitään ja toinen ei muista mitään". Yksikin väärä liike, yhdenkin asian tekeminen liian aikaisin tai liian myöhään, heittää homman laittomuuden puolelle ja uusintavaaleihin.

Niin että saa muistaa mua...

7 kommenttia:

 1. Älä turhia murehdi. Se mitä et osaa, ei ole sun tarkoiskaan osata taikka oppia. Ja mitäs nyt pikku virheistä, mutta kun tuntuu että ehdolla on vain pelkkiä suurempia ja pienempiä Mokia. Siis tuntuu, voihan tässä vielä valistua ennen vaaleja, sillä äänestämättä ei jätetä!

  VastaaPoista
 2. Hei Kaisa!

  Poutun pyhäkoululaaset lähetti sulle terveisiä! Kaikki oli paikalla viime pyhänä, kun kevätkausi loppuu.

  VastaaPoista
 3. Kaisa - Keskusvaalilautakunnan sihteeri, kuulostaa komealta! Onnea matkaan.
  Toissapäivänä tapasin paikallisessa taidekahvilan puodissa naisen, joka oli ollut viime keväänä huovutuskurssilla Lapualla!

  VastaaPoista
 4. Voi eeeei, siis nauroin itseni kipeäksi tolle rakolle! hihii :D

  Tsemppiä siihen vaalijuttuun!

  VastaaPoista
 5. :DDD Voi apua, käkätän kuollakseni tuolle "rakko kipeä"lle :DDD

  ...Siis ihana juttu! Mäkin nimittäin luulin ensin tuosta tekstista että se oli virtsarakko :DDD ...Mietin että missähän asennossa sä sitä voileipää oot syöny kun se vaikuttaa virtsarakkoon ja vielä tuntuu kuumalta! :DDD

  Heh. Kiitos päivän parhaasta naurun hekotuksesta :)))

  VastaaPoista
 6. "Elämä on käytävä".
  Tänään kuulin radiosta.Suomen kieli on tosiaan monimerkityksellistä.

  VastaaPoista
 7. Villiviini, päätimme T:n kanssa että suosittelemme kaikkia olemaan äänestämättä vaaleissa - päästäisiin vähän vähemmällä... ;)

  Seija, kiitos terveisistä, kiva että vielä muistavat!

  RouvaHoo, maailman on pieni...

  HeiniL, Tarja ja Neili: kun kerroin rakkojuttua työkaverille tänään, hän kuvitteli minun puhuvan jalassa olevasta rakosta. Suomen kieli on totisesti ihmeellistä...

  VastaaPoista