Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Myrskypäivä

Eilen loppui kotiäänestykseen ilmoittautuminen. Illalla oli vaalitoimikunnan kokous, jossa jaettiin reitit, ja tänään soitin läpi kaikki ilmoittautuneet ja kerroin heille, koska vaalitoimitsija olisi tulossa. Onnekseni eurovaalit eivät kiinnosta yhtä monia kuin esim. kunnallisvaalit, eikä ilmoittautuneita ollut paljon - ja heille kaikille sopi se aika, jota ehdotin. Ehdin siis tänään kiharoitavaksikin. Pääni on kohtuullisen söpö!

Tänään piti sataa, mutta tulikin myrsky. Kävellessäni kampaajalta takaisin töihin epäilin, että kestokiharani ovat piikkisuorat ennen virastolle pääsyä. Palatessani äsken kotiin sääriin sattui tietä ylittäessä, kun miljardi pientä hiekanmurua iskeytyi niihin vaakasuorassa. Ja kun tulin sisään, olohuoneen ikkuna oli apposen auki ja paperitavara siellä täällä - vain ulkolasi oli ollut suljettuna ja sekin yhdellä haalla, joten tuuli oli yksinkertaisesti avannut sen! Ikkuna yritti samaa temppua äsken, joten Sami lukitsi sen lujasti kiinni.

Ennakkoäänestys on alkanut tänään, ja huomisaamuna lähetti tuo virastolle ensimmäisen laatikollisen lähetekuoria - näillä näkymin pitkälti toistasataa (iltapäivään mennessä Jalasjärvellä oli ennakkoon äänestänyt jo 142 henkeä). Jokainen kuori pitää tarkastaa, lajitella äänestysalueittain (tai lähettää toisen kunnan keskusvaalilautakuntaan), avata, tarkistaa että vaalikuori on kunnolla kiinni, talletettava kuoret äänestysalueittain niputettuna odottamaan, että keskusvaalilautakunta käy ne perjantai-illan kokouksessa läpi. Ja kun kotiääniä alkaa tulla, merkittävä vaalirekisteriin lähetelomakkeesta, että tämä ihminen on äänestänyt.

Arvatkaa, kuka on vastuussa tästä kaikesta. Joka päivä ensi keskiviikkoaamuun asti. Iiks. Onneksi en sentään ihan yksin.

3 kommenttia:

 1. Vaali-iloa! Tunnen tuon homman lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta. Helpotusta on tullut niin vaaliluetteloissa, lähetekirjeissä kuin myös tietokoneohjelmissa. - Tarkkaa työtä. Tsemppiä!
  - Nuorimmaiseni päivystää suuren kaupungin ennakkoäänestystä, ja jatkaa sitten läänissä tarkistusta.

  VastaaPoista
 2. Voi kun minäkin TUNTISIN homman! Mutta kun siihen joutuu yhtäkkiä ja ihan kylmiltään... Onneksi muu porukka on kokeneempaa.

  VastaaPoista
 3. Ihmettelen aina, miksi ihmiset eivät äänestä varsinaisina äänestyspäivinä.
  On muoti-ilmiö, että käydään niin paljon ennakkoäänestämässä. Paljon rahaa kuluu meiltä veronmaksajilta ennakkoäänestämiseen.

  Rosina

  VastaaPoista