Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 29. toukokuuta 2009

Kultasandaalit

Täällä on oltu viime päivät vaalien vuoksi niin tosissaan tämän elämän kanssa, että pakko jo välillä vähän hömpötellä! (Tosin tämän jutun ilmestyessä istun itse keskusvaalilautakunnan kokouksessa...)

Uudesta juhlamekostani tulee juttua Kerälle tulevana viikonloppuna. Sitä varten kaipailin jonkinlaisia kullanhohtoisia kenkiä. Unelmasandaalit toi anoppi Tallinnasta - kokoa 35!! Edelliset 35-numeroiset naistenkengät olen itse ostanut Pietarista. Onko tällaisia normaalikokoisia ihmisiä kuten minä ainoastaan Itä-Euroopassa?? :D


Sandaalien ainoa ongelma oli äärimmäisen liukas pohja. Asfaltilla ja muovilattiallakin vielä menettelivät, mutta matolla olivat kuin luistimet. Ja koska en tahdo (vaalien enkä itseni vuoksi) tehdä ilmalentoa yo-juhlissa, mietin, millä päkiää karhentaa. Suutari olisi toki puolipohjannut kengät, mutta Jalasjärvellä ei omaa suutaria ole. Käsityötavaratalon kautta voi suutarille lähettää töitä tiettynä viikonpäivänä ja saada ne viikon päästä takaisin - ehkä sen teenkin, mutta juhliin en olisi kenkiä ehtinyt takaisin saada.


Kaivoin hulluna varastojamme löytääkseni jotakin, jolla joko karhentaa pohjaa tai saada siihen epäliukastetta. Olin jo lähdössä istumaan sementtirapuille ja hinkkaamaan sandaaleja siihen, kun löysin kätköistäni pistokkaisiin päkiän alle tarkoitetut silikonilaput. Tarttuivat pohjaan kohtuullisen tahmaisesti eivätkä muuten luista!

Nyt pitää vain toivoa, että pysyvät kiinni kaksien juhlien ajan, enkä palaa kotiin hiekkaa ja roskaa liimapintaansa keränneet ja lerpattavat "puolipohjat" läpsyen...

4 kommenttia:

 1. Voi mitkä kengät! Kateellisena katson, kun ei ole mitään mahdollisuutta enää tuollaisilla koroilla kävellä.

  VastaaPoista
 2. Upeat on kengät! Äidilläni on muuten myös 35 numeron jalka, joten ymmärrän hyvin vaikeuden löytää mielekkäitä.

  VastaaPoista
 3. Makeet popot ja idea selvää niksipirkka-ainesta! ;D

  VastaaPoista
 4. Hmm, minun kokoni on 34... Toisaalta jalkani on sen verran leveä, että näillä inhottavan kapeilla kenkämalleilla 36 on sekin välillä ihan riittävän sopiva. Täytynee siis itsekin käväistä tuolla itärajan toisella puolella hakemassa kenkiä, ettei aina tarvitsisi lastenosastolta niitä hakea. ;) Joku Italia voisi olla toinen vaihtoehto. Siellä sitten taas taitaisi saada maksaa itsensä kipeäksi kengistä.

  VastaaPoista