Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Kunnon virkanainen sairastaa lomalla

Vielä eilisiltaan asti ääneni oli kuin marjaskarhulla, mutta muuten vointi oli kelvollinen. Käytiin vielä kävelylläkin ilta-auringossa nuuskimassa kokkojen savuja ja sen jälkeen katsottiin dvd:tä.

Yö meni kuitenkin vähän heikosti, ja aamulla olo oli kumma. Aamupäivän olin jalkeilla, eilisten vieraitten tiskitkin yhteisvoimin tiskattiin, mutta sitten olenkin viettänyt loppupäivän sängynpohjalla. Jopa nukuin päiväunetkin, mikä on minulle varma sairauden merkki.

Nyt olo on tympeä: ei jaksaisi oikein olla pystyssä eikä tehdä mitään, toisaalta ei jaksaisi maatakaan. Nenä vuotaa ja ulkona olisi +13 astetta ja aurinko paistaa, mutta kuka sinne jaksaisi mennä. Seurana on onneksi ollut kaksi herrasmiestä, Samin lisäksi Dante Alighieri.

Ei, en lue maailmankirjallisuuden klassikkoja, vaan Mosaiikkimurhaa! AdLibris tarjoili taannoin pokkareita hintaan 3,50 € kappale. Sorruin sitten jonninverran - kahdeksan kirjaa 29 eurolla, johon sisältyi jo postikulut. Hmhm. (Ja jos joku laskee, niin seitsemän kirjoista oli noita alepokkareita ja yksi täysihintainen, peräti kuuden euron arvoinen. :)

Hassu juttu sattui, kun seurailin lähetystunnisteella paketin matkaa meille. Ensiksi sen lähtö viivästyi - vaikka sain tunnisteen jo viikko sitten keskiviikkona, paketti lähti postiin perjantaina (jolloin jo kävin sitä kyselemässä, kun epäilin, että mulla on väärä koodi tai jotain). Alkuviikosta töissä päivitin aina silloin tällöin postin sivun, kunnes sille pamahti teksti: Paketti kohdetoimipaikassa 62100 Lapua.

Täh?? Ensimmäinen ajatus: olenko saattanut tehdä niin freudilaisen lipsahduksen, että olen antanut vanhat osoitetiedot. Luin vasta nyt kunnolla tilausvahvistusmeilin, ja siellähän komeili vanha osoitteeni. Sitten tajusin. Olen luonut tunnukset AdLibrikseen joskus vuosia sitten, mutten tilannut sieltä aikoihin mitään. Kun nyt kirjauduin sisään niillä vanhoilla tunnuksilla tekemään tilauksen, en tajunnut tarkistaa osoitetietoja, jotka olivat luonnollisesti entiset!

Minulla on postin jälkeenlähetyssopimus, mutta eivät kai ne paketteja lähettele? Paniikkitekstari isolleveljelle: käy kerjäämässä kun haet kälyn työharjoittelusta! Tunnin kuluttua sain tekstarin: paketti on mulla, no problem. Epäilemättä postin väki ei saisi antaa paketteja ilman valtakirjaa muuta kuin asianosaiselle, mutta onneksi pikkupaikkakunnilla kaikki tuntevat toisensa... ;) Sain siis kirjani eilen.

Sanoin juuri Samille, että tykkään tavasta, jolla Mosaiikkimurha on kirjoitettu. Inhoan historiallisia romaaneja, joissa selitetään koko ajan: tää nyt ajatteli näin, koska sillon niinku kaikki ajatteli näin, mut mehän tiietään, et ne oli ihan tyhmii... Mosaiikkimurhassa Danten ajatuksia ja tekoja ei selitellä mitenkään, hän menee apteekkiin hakemaan rohtoa sekoittuneisiin ruumiinnesteisiin ja sillä hyvä, ja suhtautuu kerjäläisiin siten kuin oletettavasti vuonna 1300 heihin suhtauduttiin jne. Korkeintaan poliittisia kiistoja ja historian tapahtumia taustoitetaan sen verran, että lukija pysyy kärryillä.

Ka, enhän minä niin raihnas olekaan, kun kykenin tällaiseen sepustukseen. Hyvä niin. Mutta neuloa ei tee mieli, joten voitte arvata, etten minä ihan kunnossa ole... Työkaveri kuulemma suuntaa huomenna päivystykseen jatkuvan kuumeilun takia, joten minä voin sentään huomattavasti paremmin.

Iloista pääsiäisen jatkoa teille kaikille!

3 kommenttia:

  1. Voi toipumisia sinulle! Kuulostaa niin samanlaiselta taudilta kuin kälylläni ja hän on ollut kolme viikkoa sairaslomalla, kun ääni ei ala palata (on puhetyöläinen). Oli kyllä alussa töissä sairaana.

    VastaaPoista
  2. Olin itse 5-viikkoa influenssassa, äänihuuliin tuli kyhmyjä ja sehän tiesi täydellistä puhekieltoa. Nyt ääni on palautunut ja töissä oltu, kuitenkin vielä huomaan kuinka helposti ääni edelleen "sortuu". Nuorin pojista ollut perjantaista lähtien kuumeessa ja yskä on aivan kamala, tautia liikenteessä. Hoitele itsesi rauhassa kuntoon.

    VastaaPoista
  3. Krääh, kiitos LOHDUTUKSISTA! :D Toivottavasti tokenen vähän nopeammin. Tiistaina on tietenkin aamupäivällä pari "pakollista" palaveria. (Ottaen huomioon, miten vähän mulla niitä yleensä on, niin tää on niin tätä...) Onneksi niiden jälkeen voin palata kotiin, jos olo on kauhea. Toivon kuitenkin ettei olisi, tämä ON kamalaa. Silmä ja sierain (huom. yksikkömuoto) vuotaa...

    VastaaPoista