Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Perjantai!

Tiedän koulussa opetetun, ettei otsikkoon tarvitse laittaa huutomerkkiä, mutta toisinaan se puoltaa paikkaansa. :)

Eilen nuorisotoimen väellä, Wilholan historian kirjoittajilla ja minulla oli ensimmäinen treffi tulevan Wilholan 100-vuotisnäytelmän ohjaajan kanssa. Uskaltauduin jakamaan ensimmäisen raakileen käsikirjoitusta ja kerroin joitakin ideoitani.

Sain vastavuoroisesti hyviä ideoita eteenpäin kehiteltäviksi - mutta kyllä alkoi pelottaa. Tähän asti olen vain haahuillut sinne tänne tekstissä, nyt tajusin, että tästä pitäisi joskus tulla valmistakin. Meillä on Eikun kanssa seuraava treffi pääsiäisen jälkeen, ja silloin pitäisi olla jo antaa periaatteessa valmista tekstiä. Tai ainakin enää vähinsä muokattavaa. Auts.

Romaani- ja näytelmäkäsikirjoituksen tekemisessä on se ikävä ero, että näytelmässä ei voi niin hyppiä. Joskin tästä tulee väkisin kavalkadimainen, ei silti ihan "olemattomasta" asiasta viitsi vääntää kohtausta, vaikka tapahtuma sinällään mainio olisikin. Romaanissa tällaisia herkkupaloja voi sijoitella sinne tänne.

Tiedän kuitenkin, että käsikirjoitusparkani - jos kunhan se joskus valmistuu - päätyy hyviin käsiin. Hyvältähän tämä näyttää, totesimme, ei enää puutu kuin käsikirjoitus ja näyttelijät...

Yhtä toiveikasta viikonloppua teille!

1 kommentti:

  1. Hyvin se sujuu tuo kirjoittaminenkin sinulta, Kaisa! Usko vain itseesi,sinun tekstejäsi on niin mukava lueskella, että usein ne pelastaa päivän jos toisenkin!
    Oikein mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista