Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Optimaalista tilankäyttöä

Vielä kerran iloista naistenpäivää! Minä olen ilmentänyt tasa-arvoista asemaani pakertamalla Samin kanssa kasaan cd/dvd-hyllyjämme.

Puolisentoista kuukautta sittenhän me haaveilimme hyllyistä, joilla selvittäisimme varsin sillisalaattimaiseksi muodostuneen cd- ja dvd-varastointimme. Lähdimme purkamaan tilannetta ostamalla paikallisesta huonekaluliikkeestä 200 cd:n telineen, joka mahtui sievästi makuuhuoneen nurkkaan. ("Onhan meillä cd-soitin sielläkin", sanoi Sami.) Nyt tarvitsisimme ainoastaan dvd-hyllyn olohuoneeseen.

Tämän jälkeen shoppasimme villisti saksalaiseessa On24-nettikaupassa ja päädyimme tilaamaan neljin kappalein tätä hyllyä. Tilaus tehtiin helmikuun alussa sunnuntaina, seuraavana päivänä täti firmasta soitti (ihan suomeksi :) ja sanoi, että toimituspäivä on 5.3. Jo 3.3. postin täti soitti ja kysyi että ollaanko kotona kun täällä olisi paketteja.

Eilen isoveli ja käly hakivat itselleen ne meidän vanhat cd-hyllymme, ja niiden tilalle kohosi tänään tämä kompleksi. Mahtuivat millilleen ulkonevien ikkunalautojen väliin! Ja olivat lopulta erinomaisen helpot koota. Tosin sormet ovat kipeät kuusioavaimen vääntämisestä (meillä ei ole akkuporakonetta), mutta pääsipä lapualainen takalevyn kohdalla taas lempihommaansa eli naulaamaan (jos pieni poliittisesti epäkorrekti vitsi sallitaan... :).


Hyllyt on suunniteltu niin, että niistä voisi tehdä kokonaan cd-hyllyjä tai sitten 2 cd- ja 6 dvd-hyllyllä varustettuja sekoituksia. Me teimme jälkimmäisiä, cd-hyllyillä on bokseja, jotka eivät makuuhuoneen cd-telineeseen asetu. Lisäksi pikkuhyllyillä on virsikirjoja ja muuta pientä. Muuten hylly täyttyi dvd- ja vhs-elokuvista. Osa vhs-kaseteista on vanhassa matalassa hyllyssä, joka siirtyi toisen ikkunan pieleen. Tv-tason kaappi on nyt tyhjä, sinne voisi laittaa vaikka lankaa... ;)

Juu, tykätään meillä elokuvista. Ja ei, ei kaivata tikipoksia edelleenkään. Tv-kaapin tyhjennyksessä löytyi vhs-kasetteja, joiden olemassaoloa en ole muistanut eikä Sami edes tiennyt. Pitäisi katsoa lähes 20 vuoden takaa Eevan luokka tai Tiina...

12 kommenttia:

 1. Olemme samassa kastissa, ilman digiboksia. Kauheasti lähes kaikki sitä ihmettelevät. Miten saatte aikanne kulumaan jne. Ja aika monta digiä on meille tarjottu, saatte meidän vanhan, kun...ehdotamme aina, että joo kiitos, jos maksatte tv-luvan kanssa! Ei ole vielä maksajaa löytynyt. Hyvin on pärjätty ilmankin. Edes elokuvia ei ole paljoa katsottu, paitsi minä nyt viimeisen 3 kuukauden aikana, kun olen ollut lomautettu. Huomenna palaan työelämään, joten elokuvatkin jäävät vähemmälle. Mutta harvoin kaipaan tv:tä, joskus mielenkiinnosta katson ohjelmasta mitä olisi tarjolla, ja huomaan ettei mitään mitä ilman en voisi olla. Ainut huono puoli on se, että se vaikuttaa ihmisten kyläilyyn, eivät voi tulla meille, kun jotain tärkeää tulee sieltä laatikosta ja meillä se ei näy! Lieneekö suuri tappio jos häviää tv:lle - sitäpä voi miettiä itse tykönään! kirjoitti Tuula

  VastaaPoista
 2. Voi, Tiina videolla! Olen kade. Tänään ja eilen olen neulonut hihan per päivä ja katsonut samalla digiboxin tallenuksia - niitä oli vähän kertynyt...

  VastaaPoista
 3. Edelleen symppaan tosi paljon noita sun verhoja :)

  VastaaPoista
 4. Tuula, kyllä on bokseja meillekin tarjottu! :D Meille ei edes pääsisi lupatarkastaja, kun alaovi on 24h lukossa... Mutta kun ei kiinnosta niin ei. En katsonut tv:tä juuri yhtään silloinkaan, kun se vielä näkyi, joten mikään ei muuttunut digiaikaan siirryttäessä. Netistä näkyy se mikä kiinnostaa, hätätilassa isoveli ottaa nauhalle. Vain sairaana ollessa ja joulun aikaan vähän kaipaan tv:n pullomössöä. :)

  Villasukka, sanoin juuri Samille, että jos tämä olisi kiltti niin "kaappaisi" näitä vanhoja vhs-nauhoituksia mulle dvd:lle. Saat varmasti Tiinasta kopion jos niin käy. :)

  VastaaPoista
 5. Siis mitä, onko Eevan luokka olemassa elokuvana tai sarjana? PAKKO saada se! Heti Googleen ettimään :)

  VastaaPoista
 6. M, saa tulla joskus ihailemaan ihan livenä! ;)

  Tarja, Eevan luokka tuli tv-sarjana muistaakseni jouluna 1990 tai jotain... Mulla on se vhs:llä. Ei ollu kyllä yhtä ihq kuin kirjasarja.

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Ei meilläkään ole digiboksia, ja vetoan todellakin siihen, että en aio maksaa tv-lupaa niin kauan kun sieltä tulee vain uusintoja ja uutisia. Ei sillä, uutiset on ihan kivat, jos siellä on vain hyviä uutisia.

  Leffoja meilläkin katsotaan, paljon! Lapsilla on lauantaisin peli- ja leffapäivä, jolloin heille on varattu molemmat töllöttimet. Minä katson leffoja silloin kun muksut nukkuu ja neulon samalla. Tahara vahtaa tuota laatikkoa vähän useammin.

  Naapurin naikkoset kävivät viikko sitten naisten illassa katsomassa telkkaria kommentein: "on se siinä" ja "ihan kivaa kuvaa näkyy ;)" omaa kuvaa katsoessa, kun päästiin kosmetologien ja meikkaajien kynsistä!

  Toki mummolassa joskus yökyläillessä ukin kanssa katsotaan jotain dokkareita, ne ovat ihan viihdyttäviä, mutta muuten kaipaan korkeintaan jotain urheilua (oudohko nainen?)

  Yhteenveto: Mieluummin luen Bettyjä, kuin vahtaan jotain mustaa laatikkoa. <3

  VastaaPoista
 8. Tyylikkään näköiset hyllyt. Meidän vhs-kasetit ja ovat muovilaatikoissa parisängyn alla. Ikeaan on aiottu mennä ostamaan hyllyjä, mutta ei ole tullut tehtyä sitä lyhyttä reissua bussilla.

  Olemme ostaneet suurimman osan kaseteista kirpputoreilta, josta niitä saa hyvin halvalla.

  VastaaPoista
 9. Unohdin sanoa, että olohuone näyttää hyvin tyylikkäältä. Upeat verhot. Sinulla on noita kauniita verhoja. Nämä näyttävät hyvin suomalaisilta. Osuinko oikeaan?

  VastaaPoista
 10. HeiniL, äitini ei tahdo millään käsittää, että meillä ON kyllä tv, mutta ei siitä tv-ohjelmaa näy. "Mitä te sitten sillä teette?" Elokuvien katsominen tallenteina ei oikein tahdo mennä jakeluun. :)

  Anna, sanoin juuri Samille että pitäisi järjestelmällisesti metsästää meillä olevia vhs-elokuvia dvd-muosossa - yksinkertaisesti siksi, että ne vievät vähemmän tilaa! :D

  Nuo ikkunaverhot äitini on kudottanut kotini tupaan, malli on perinteinen eteläpohjalainen. Sain ne nyt syksyllä, kun äiti teki muuton yhteydessä "perinnönjakoa", niitä sattui olemaan neljään ikkunaan niin kuin meillä tarvitaan.

  SatuH, kiitos, olen samaa mieltä! ;)

  VastaaPoista
 11. I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


  Ruth

  http://systemmemory.info

  VastaaPoista