Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kesäaika

Tiedän, että kello (lue: puhelin) on herättänyt tänään klo 6.45. Tiedän, että Sami on noussut ylös. Tiedän (vaikken muista) että puhelin on epätoivoisesti piipitellyt minulle muutaman minuutin välein.

Heräsin, kun Sami tuli 7.15 ihmettelemään, miksi en nouse. Puolustauduin sillä, että näin unta, että teen töitä. Eikö siitä melkein voisi saada palkkaa?

Eli eläköön tämä luonnottomuus, kesäaika. Elimistöni ehti juuri tajuta, että on kevät - viime viikolla heräilimme ihanasti noin viisi minuuttia ennen kellonsoittoa, ja aamut olivat pitkiä ja mukavia. Nyt menee taas ties kuinka kauan, että tähän tottuu.

Lisäksi tuiskusi taas lunta. Hirmuinen liukkaus ei ollut, mutta sen verran otti hermoihin, että ruokatunnilla lämmitimme auton. Heitin Samin töihin ja vein Lady in Redin, kuten Vaiskai sitä kutsuu, töihin Helmutin viereen. Äsken käytimme sitten autoilua hyväksemme ja hamstrasimme kaupasta maitoja. Lisäksi tein viidessä minuutissa pääsiäisleipomukset, kun Käsityötavaratalosta lähti mukaan namia.

Ilta on ihana, kun saa olla vain.

7 kommenttia:

 1. Mun työnantaja on ilmoittanut ettei hän maksa yötöistä. :) Mullakin on tapana nähdä töistä unia. Hän kyllä sanoi, että saa niitä töitä tehdä yöllä, mutta ei niistä makseta.

  Mulla oli vähän samanlainen aamu, siirsin pari kertaa herätystä eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Eikä, minäkin näin unta oppilaista (9D) viime yönä. Itse heräsin kyllä ihan ok (kellon vääntely ei vaikuta minuun), mutta kissat olivat ylen hämmästyneitä kellon soidessa.

  VastaaPoista
 3. En muista uniani viime yöltä, mutta väsyttänyt on koko päivän. Kotimatkalla meinasin nukahtaa autoon (onneks en ajanut itse) ja koko päivän haukottelin. EN PIDÄ tästä kellojen siirtelystä. Kun totun tähän kesäaikaan, siirrytään takaisin talviaikaan, mikä kyllä on mukavaa...Olen oman kelloni mukaan ilta- ja yö-ihminen, mutta olen opettanut itseni aamusellaiseksi ja sen opetuksen tämä systeemi sotkee. Viisaat väittävät tämän siirtelyn olevan jopa uhka terveydelle ja ehdottavat siirtelystä luopumista. Pitäiskö laittaa adressi?
  Miettii täällä uninen Tuula

  VastaaPoista
 4. Just niin just niin just niin!!!! Mäkin oon aivan viimeisen viikon sisään oppinu heräämään auringon ensimmäisiin säteisiin, ja on ollu niin kiva olo sitten. Mutta nyt taas kestääääää ennenkun oppii heräämään luonnollisesti.

  Pöhkömölöä on tämä kesäaikavouhotus. Eikä siitä kuulemma oo mitään hyötyäkään, sanoi joku tutkimus hiljan.

  Btw, Betty on IHANA!!! En saa kommentoitua sinne taaskaan, mutta niin ihania käänteitä! Ja ihanaa kun Duncanista löytyy aina vaan enemmän miestä (vrt. Ruthin palkanmaksukohtaus)!!!

  VastaaPoista
 5. Rupesin oikeen tuumaamahan, kun luin tuan sun viimmeesen kommentin: "Ilta on ihana, kun saa olla vain.", Jotta osaaksä oikiasti vain OLLA? Vai onko sulla aina joku käsityä meneellänsä? Ku mulle "vain oleminen" on sitä, jotta ei tee yhtää mitää.

  VastaaPoista
 6. Hyvä hyvä, aloitetaan ihmeessä adressi kesäaikaa vastaan!! :D (Juu tiedän, illat ovat nyt ihanan valoisia - mutta olisivat ne olleet sitä joka tapauksesa muutaman viikon päästä.)

  Vaiskai, kyllä mulle Lapuan-vuosien jälkeen "vain oleminen" tarkoittaa sitä, että saan tehdä illalla mitä tahdon: lukea blogeja, tehdä käsitöitä, tiskata, lukea kirjaa... Eli kukaan ei vaadi mihinkään kokoukseen tms hommaan. :) Saa olla vain ihan itselleen.

  VastaaPoista
 7. Mä en kestä tätä kellojen kääntelyä. Tämä on pahempi kuin talviaikaan siirtyminen, mutta kummallakin kerralla mulla menee (uni)rytmi ihan sekaisin ja ole koko viikon väsynyt eikä mistään tule mitään.

  VastaaPoista