Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 26. helmikuuta 2009

Puolilomaa

Moni on lomalla tällä viikolla näillä lakeuksilla. Me pidimme lomamme niin varhain juuri siksi, että halusimme laivalle ilman hiihtolomahälinää. Kun laivareissu meni sitten puihin, emme kuitenkaan jaksaneet ruveta vapaita siirtämään.

Toisaalta olisi ollut kiva jos loma olisi vasta nyt - toisaalta on ollut "puolilomaa", kun illat on saanut olla kotona. Kuoro lomailee, ja tälle viikolle ei osunut neuletapaamistakaan. Kun tämä tuntuu lomalta, voitte arvata, että olin tosiaankin Lapuan loppuaikoina lievimmin sanoen ylikuormitettu. En tiedä, montako vuotta kuluu, ennen kuin voin edes ajatella sanaa "vapaaehtoistyö" alkamatta kiljua.

Näiden vapaailtojen seurauksena en ole "ehtinyt" edes tätä blogia päivittää. Jumpattu on uskollisesti joka päivä ja niskani alkavat olla jumissa. Ne jumiutuvat aina ensin, kun aloitan kuminauhajumpan tauon jälkeen, mutta kun vain sinnittelee eteenpäin, niin lihakset alkavat voimistua ja rentoutua. Jumpan jälkeen olo on parempi kuin muistinkaan! Muuten olenkin sitten rötköttänyt illat koneen ääressä naputtaen Bettyä (pitääkö huolestua, jos kirjoittaa kolme lukua illassa?) ja neuloen sekä blogeja lukien.

Tänään sain postiin ilmeisesti Jalasjärven historian ensimmäiset uuden kuntalaisen tervetulopaketit. Syntyviä jalasjärveläisiä kunta on muistanut jo vuosikaudet lahjalla, mutta ajatus muuttajan paketista syntyi syksyllä sekä meidän työntekijöiden että luottamushenkilöiden keskuudessa.

Syksyn aikana keräsin kasaan kaiken sellaisen tiedon Jalasjärvestä, jota kenties kaukaakin muuttava voisi alkuaikoina tarvita, aina paperinkeräyspisteestä paikkakunnan sanomalehteen. Toiseen vihkoon keräsin niin paljon tietoa harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista kuin löysin.

Näitä vihkoja on sitten kunnantalolla kierrätetty kädestä toiseen tarkistusmielessä - tietenkin sinne varmasti on jäänyt puutteita ja virheitä, niin aina, mutta toivon parasta. Lisäksi pakettiin sisältyy opaskartta, Asumisen esite, vihkonen Ohjatut liikuntaryhmät Jalasjärvellä 2008-09 (vielä tämän kevään ajan), saatekirje, logokynä ja uimahallilippuja yhtä monta kuin huonekunnassa on muuttajia. On iloinen olo, kun saa jotakin aikaan.

5 kommenttia:

 1. Onpa hieno idea tuo uuden kuntalaisen tervetulopaketti! Ja vaikuttaa hyvältä ja monipuolisesti kootultakin. Ja vielä liput uimahalliin koko perheelle! ;) Vajaa vuosi sitten muutimme tänne Kempeleeseen ja olisipa ollut hienoa saada tuollainen. Seurakunta muisti kyllä tervetulotoivotuksella, mutta eipä tainnut kunnasta tulla mitään tietoa. Olis kannattanutkin muuttaa Jalasjärvelle! ;D

  VastaaPoista
 2. Wau, Hieno paketti tuleville asukkaille!
  Eipä muakaan Kuopio mitenkään muistanut sillon vuosituhannen vaihteessa kun tänne ummikkona ekaa kertaa saavuin. Oliskin ollut ihan hyvä juttu tuollainen paketti.
  Tosiaan, olisikin hienoa jos joka kunnassa laitettaisiin jonkinsortin paketti, tai edes tervetulotoivotus uusille asukeille... Taitaa olla vielä pitkä matka tuohon.

  Kirjoitusintoa Bettyn ja muiden projektien pariin!

  Heini

  VastaaPoista
 3. Kurkkahan tuolta linkistä löytyy faktaa imuristamme....
  http://www.kotirobotti.com/kauppa/product_info.php/cPath/1/products_id/121?osCsid=ffc5582d20acb84b42dc54ecf4a12ed8

  VastaaPoista
 4. Minoon ajatellukki, jotta mikähän tuan Kaisan on tullu, ku soon niin klippari, mutta soon voimistellu! Joo-o, kaikille voin toristaa, jotta tulokset näkyy jo :)

  VastaaPoista