Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 17. helmikuuta 2009

Nirskin narskin

Olipas elämys pujahtaa aamulla ovesta -21 asteen ilmanalaan. Ei ole pariin vuoteen näillä lakeuksilla tainnut moista kylmyyttä olla.

Mutta en minä valita! Pakkasta vastaan voi pukeutua - on kiva, kun pääsee välillä käyttämäänkin niitä paksuja ja lämpimiä neuleita - mutta milläs puolustautuisit nollakeliä, vesisadetta ja kammotusjäätiköitä vastaan! Sitäpaitsi, kun on talvi niin tulee myös kevät (ja minä odotan kevättä, kuten voitte sivupohjastakin päätellä), eikä kaikki ole sellaista epämääräistä sillisalaattia.

Pakkanen on tosiaan saanut lumen tarraamaan kunnolla kiinni jäähän, on kiva kun voi kävellä reippaasti. Tänään kotimatkalla muistelin Samille ystäväni kenkiä, jotka hän osti jonakin opiskelijasyksynä. Niiden pohjat olivat muovia tai muovisekoitetta. Kun oli reipas pakkassää ja hyvä kävelykeli ja minä sain kirmata eteenpäin huoletta, ystäväni otti vauhtia ja liukui lumista jalkakäytävää, kun kengänpohjat olivat umpijäässä. Kun sitten tuli suoja, oli liukasta ja karmeaa, ystäväni sai kävellä reippaasti, kun pohjat olivat sulat. Toivon mukaan sellaisia kenkiä ei enää Suomen talveen myydä.

Näytelmää on joku sivu naputeltuna, siis raakaversiota. Teksti on niin tylsää, ettei sellaista rahaa olekaan, jolla ihmiset tulisivat sitä katsomaan. Jaksan kuitenkin uskoa, että syksyyn mennessä se on vähemmän tylsä. Tai toivon ainakin.

Kotona olen kirjoittanut viime päivinä innolla ja ollut huvittunut itsestäni. Vakuuttelin, että uutta Bettyä syntyy korkeintaan luku viikossa, mutta joka päivä on blogi tainnut päivittyä. On kiva kurkkia laskuria ja tietää, että tekstiä luetaan.

Illalla kuoroon. Ellei teillä ole muuta tekemistä palmusunnuntain iltana, tulkaapa Jalasjärven kirkkoon kuuntelemaan orkesterin, suurkuoron ja solistien esittämää Friikoolin messua (hmm, googletin Friikoolilla ja paras löytämäni linkki oli omatekemäni ryhmämatkaehdotus viime syksyltä...)!

3 kommenttia:

  1. Olisinpa lähempänä niin tulisin oitis Friikoolin messua kuuntelemaan. Vaikka siitä on useita vuosia, kun kuulin sen radiosta niin vieläkin voin korvissani kuulla kuoron ja kansansaoitinorkesterin sitä esittävän. Saakohan sitä mistään cd:nä?

    VastaaPoista
  2. Palaga ja muut kiinnostuneet, cd-levyä voi tilata Jalasjärven kunnasta ja musiikkiopistosta, yhteystiedot sivulla www.jalasjarvi.fi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kaisa! Tilaan levyn heti huomisaamuna.

    VastaaPoista