Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 9. tammikuuta 2009

Kirja tilattu!

Eilen rohkaistuin tutustumaan paremmin BoD-palveluun. Jos olisin ladannut ensiksi ns. kirjailijakansion, olisivat monet ongelmat selvinneet sieltä - mutta minähän en ikinä lue käyttöohjeita. (Enkä kysy tietä. Sami tekee molempia. Joskus mietin, ovat ne puheet miesten ja naisten eroista ihan puppua... :)

Lopuksi oli niin, että word-muodossa oleva Bettyn teksti oli hyvin helppoa muuntaa pdf:ksi, ja kantta varten oli olemassa monta valmista pohjaa joista valita ja joihin liittää oma kansikuva. Sen taiteilin yhdistämällä heinäkuussa 1994 ottamani valokuvan Sir Walter Scottin työhuoneesta Abbotsfordin kartanossa sekä minusta Ränkimäen museon runoillassa noin 10 vuotta myöhemmin otetun valokuvan. Sitten käytin PictureIt!-kuvankäsittelyohjelman värikynä-efektiä saadakseni sopivaa "suttuisuutta" (tosin Abbotsford-kuva oli jo valmiiksi tärähtänyt).

Ei ihan huono, mielestäni. Klikkaa suuremmaksi niin "kynänvedot" erottuvat.Tenkkapoo tuli siinä vaiheessa, kun kaikki materiaali ja tiedot oli annettu, ja olisin halunnut tehdä tilauksen. Linkki ei ollut aktiivinen! Aikani taas pengottuani löysin sähköpostiosoitteen, johon kirjoitin ihmettelyä. Tosin mietin, miten syvälle Saksaan viestini mahtaisi mennä.

Tänään sain ihan umpisuomalaiselta edustajalta oikein ystävällistä opastusta. Ongelma johtui siitä, etten ollut antanut tilitietojani - ohjelma vaatii ne, vaikka en aiokaan myydä kirjaani. Harkitsin ensin jonkin 123456-numerosarjan antamista, mutta päädyin lopulta ihan oikeisiin IBAN- ja BIC-tietoihin. Eihän sitä ikinä tiedä, josko vaikka julkaisisin sen suuren neuleromaanini omakustanteena! :D

Äsken siis lähti tilaus 2 kappaleesta Bettyn ensimmäistä osaa. Toisen pidän itse, toinen menee lahjakoppaan. Yhteensä nämä kaksi kirjaa (koossa A5 sivuja 292, kovat kannet ilman suojapaperia) kustantavat noin 50 € + postikulut, siis ihan romaanin hinta. Ei taida olla varaa teettää toista osaa ihan heti... ;) Kyllä jännittää miltä näyttävät, esittelen niitä sitten täällä kunhan tulevat.

8 kommenttia:

 1. Vautsi vau! ;) Mutta olisin luullut, että olisi kalliimpi ollut...=)

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla saannoksesi esittelyä.
  Onnea Uudelle kirjallesi.

  VastaaPoista
 3. Onnea! Ei tosiaan ole kallista, jos tuossa on kaikki kulut. Nyt kun annoit nuo numerot, niin tarkoittaako se myös sitä, että kirjaa kuitenkin voi netistä tilata joku, minä vaikka? Ja jos, niin vaikuttaisiko se hintaan?

  VastaaPoista
 4. Villiviini, kirjaa painetaan vain 2 kpl eli sen mukaan mitä tilasin, ja molemmat lähetetään minulle. Tilinumerot annoin vain siksi, ettei tilaaminen onnistunut muuten, ja että joskus ehkä voin jotakin tehdä myyntiin asti. Niin että valitettavasti (? :) kirjaa ei voi netistä tilata - paitsi jos nyt laittaisin pystyyn ennakkotilauslistan! :D

  Hinnat määräytyvät tilatun kappalemäärän mukaan, kalleimpia ovat alle 25 kpl "painokset".

  VastaaPoista
 5. Tämä juttuhan kävi mielenkiintoiseksi, nyt vain odotellaan lämpimäisiä putkahtavaksi uunista..... Vaikuttaa tosi hyvältä! Upeaa!

  VastaaPoista
 6. NIIN, eikä ne puheet eroista ole puppua, teillä vaan tuntuu olevan roolit päälaellaan :D

  VastaaPoista
 7. Kuule, kyllä Kirppulassa se kirja ainakin ostettaisiin.
  Olisi mukava lukea ihan oikeana kirjana. Laita vaan se myyntiin.

  VastaaPoista
 8. Neulekirppu, mulla on edelleen periaatteena, että en myy Bettyä, ettei minun tarvitse ruveta karsimaan siitä montgomeryismejä ja alcottismeja ja marckismeja - siitä ei jäisi mitään jäljelle! :D

  VastaaPoista