Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Keskellä viikkoa

 Nämä saapuivat perjantaina...


Minulla on ollut koko sarja VHS-kaseteilla viimeiset 20 vuotta, mutta olen alkanut pelätä, että nauhoitukset ovat pian entisiä. Menin siis tilaamaan remasteroidut versiot dvd:llä. Ovat vielä muoveissa, pitäisi pian testata. Tämä sarja oli ihana! Sen jälkeen pukeuduin vuosikaudet lähes kaikkina vapaa-aikoinani pitsipuseroihin ja pitkiin hameisiin. (Eivätkä ne VHS-kasetitkaan hukkaan menneet, vaan kälylle. Tiesittekö, että kanadalainen Anne, suomalainen Anna on venäjäksi Anja?)

Ja tämä tuli eilen isossa kirja-alen paketissa. Luonnollisesti minulla on kirjat yksittäin - ne ovat ne "ainoat oikeat" WSOY:n 1980-luvun punaraitaiset painokset, jotka kurkistavat tuolta taustalta - mutta kun sulovileeni halavalla sai, niin mikä jottei.


Ja tämä tuli tänään.


Olen seurannut Bettyn matkaa halki Euroopan DHL:n sivuilla välillä tuskastuen. Vihdoin eilen sivulle ilmaantui teksti, että on aamulla saapunut Suomeen. Ja jo tänään oli luovutusta yritetty puolenpäivän jälkeen. (Miksi kaikkea luovutusta yritetään aina keskellä päivää? Edelleen olen sitä mieltä, että jollen olisi keskellä päivää töissä, minulla ei olisi varaa tilata Saksasta paljoakaan...)

Tuo kuva nyt on tosi huono, anteeksi. Mutta kirja on ihan laadukkaasti tehty, vain selän liimaus ei kestä kilpailua "parempien" kirjapainojen kanssa. Valitsin mattakannet ja kermanväriset sivut, tuo kirjanmerkkinauha tuli näköjään kaupan päälle.


Yhden virheen jo kirjasta löysin - siis epäjohdonmukaisuuden, jota kukaan lukija ei kesällä huomannut! :) Johtuu siitä, että hiukan muokkailin tekstiä siirtäessäni sitä blogiin. Mutta muuten näyttää oikein kivalta. Lomalla voisi vaikka laittaa toisenkin osan painokuntoon.

11 kommenttia:

 1. Upeaa! Onneksi olkoon. On se oikea kirja ja uskomatonta, miten nopeasti sait sen. Oliko taittaminen vaikeaa ja saisiko näihin laitettua kuvitustakin, siis niin kuin itse tehden?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) "Taitto" on tehty ihan tavallisella wordilla. Valitaan vain oikea sivukoko, ja sitten sivut voi täyttää millä tahtoo - tekstillä, kuvilla, millä vain. Siis ihan kuin tekisit aivan tavallista tulostettavaa word-tiedostoa. Se tiedosto sitten muunnetaan BoDin ohjelmalla pdf:ksi, joten kaiken (fontin, sivunumeroiden jne) pitää olla sellaiset kuin tahtoo, koska sitten ei enää voi tehdä muutoksia. Esimerkiksi tuo fontti on muistaakseni Georgia omalta koneeltani.

  VastaaPoista
 3. Lisää Bettyjä, että mekin saadaan omamme. :o) Anna-telkkarisarja oli ihana, mutta yhtäkään kirjoista en ole lukenut. Kauhea aukko sivistyksessä! Pitäisi oikein ottaa projektiksi.

  VastaaPoista
 4. Pikku kysymys asiantuntijalle :) Onko se Anna tv-sarja hyvä? Olen lukenut kirjat moneen kertaan mutta en ole vielä uskaltanut katsoa tv-sarjaa. Ehkä jotenkin pelkään menettäväni sen maailman, jonka olen itse mielikuvituksessani luonut kirjoista. Esim. Ylpeyttä ja ennakkoluuloa lukiessa tulevat mieleen tv-sarjan henkilöt ja tapahtumat. Toisaalta se tv-sarja on niin hyvä, ettei se oikeastaan haittaa...mutta mietin, että uskaltaako vannoutunut Anna-kirjojen fani katsoa sarjaa?

  Btw, olen lukenut Bettyä ja harmitellut, kun ei sitä ole kirjana :) Olisi niin kiva lukea oikeaa kirjaa. Betty on ihanaa piristystä ankeaan arkeen!

  VastaaPoista
 5. Makepeace, tilasin Bettyjä siis kaksi kappaletta enkä vielä tiedä mitä teen toiselle - mielessä on vilahtanut arvontakin, jossa palkintona olisi tämä ensimmäinen ja myös toinen osa, kunhan saan sen painoon. Mutta katsotaan. :)

  Anna, tv-sarjassa on aina riskinsä jos tykkää kirjoista!! Tiedän vannoutuneen Montgomeryn ystävän, joka voihki tuskasta tv-sarjan ensimmäisen osan äärellä - ja toisaalta itse rakastin sitä. Sen voin sanoa, että ensimmäinen sarja seuraa hyvin uskollisesti Annan nuoruusvuodet -kirjaa. Toiseen sarjaan (the Sequel siis) on otettu asioita paitsi Anna ystävämme -kirjasta, myös tuolloin suomentamattomasta Anne of Windy Poplars -kirjasta (ilmestyi pari vuotta sitten nimellä Anna opettajana). Siksi sen tapahtumat tuntuivat tuolloin 80-luvulla vierailta.

  Käy kurkkaamassa tuolle linkittämälleni sivustolle, joka on omistautunut tv-sarjalle, ja testaa vaikka kuvakavalkadien avulla miltä tuntuu. :) Kiva kun tykkäät Bettystä!

  VastaaPoista
 6. harmi että reissu peruuntui. :( mutta heinoa että kirjasi löysi tiensä kotiin! :)

  VastaaPoista
 7. voisihan ne Saksasta tilatut tilata töihinkin...?

  VastaaPoista
 8. Mistä sä olet löytänyt nuo Anna-dvdt? Mä olen harmitellut jo pitkään, kun ei ole Annoja videolla. Kirjat luen uskollisesti kerran pari vuodessa edelleen... :)

  VastaaPoista
 9. SatuH, ehkä nämä harmi ja kivuus kumoavat toisensa... :D

  Anonyymi, voisi toki. Ei vaan innosta se, että mua lähdettäisiin metsästämään kunnantalon yläkerrasta yksityispaketin vuoksi... ;)

  Heini, nyt en muista kauppaa - tsekkaan laskusta kun pääsen kotiin. Nämä eivät olleet ihan halvimmat versiot, mutta kun en tahtonut sitä boksia jossa on myös kolmas sarja, se kamaluus jolla ei ole enää mitään tekemistä oikean Annan kanssa...

  VastaaPoista
 10. Onnittelut uuden kirjan johdosta!

  Sinulle on haaste blogissani!

  VastaaPoista