Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 11. joulukuuta 2008

Taas syttyy valot kymmenet...

Juu, joulufriikki tietää kyllä, kuinka se laulu oikeasti kuuluu. Mutta meillä syttyivät eilen valot kymmenet. :)

Kuusi on seisonut paikallaan viime sunnuntaista lähtien. Koska olemme ensi viikonlopun reissussa ja koska haluaisin rauhoittua jouluun mahdollisimman ajoissa, kyselin tänään Samilta, koska se koristellaan. Päädyimme koristelemaan tänä iltana.

Aiemmissa pikkukuusissani olen käyttänyt pikkuista kynttiläsarjaa, joka on rakennettu 20-osaisen pienoisvalosarjan ympärille. Toisen vastaavan kynttiläsarjan olen ostanut joskus joulunjälkeisestä alesta varaosiksi.

Tähän isoon kuuseemme ostimme kuitenkin ihan "oikean" kynttiläsarjan, siis normaalikokoisen ja 16-kynttiläisen. Kuvittelimme sen riittävän hyvin, mutta mitä vielä. Jonkun älynväläys on ollut tehdä myös isoon kuuseen tarkoitetusta kynttiläsarjasta lenkki - sarja alkaa pistokkeesta, kiertää 16 kynttilän lenkin ja palaa pistokkeeseen. Kynttilöiden asettelu kuuseen oli siis hirvittävän vaikeaa, ellei kuusta pysty pujottamaan lenkin läpi, eikä ollut mitään mahdollisuuksia saada niitä tasaisesti oksille, vaikka tässä kuusessa ei ollut puutetta oksista eikä tasaisuudesta.

Katselimme lopputulosta ja tuomitsimme: köyhän näköönen. Hain esiin toisen minikynttiläsarjan. Koska nämä sarjat on tehty samoin lenkiksi, saimme sillä paikattua kuusen toisen puolen. Todettiin, että on huudettava reservi eli viimeinenkin valosarja hätiin.

Meidän kuusessamme palaa nyt siis 56 kynttilää. Pohjanmaalla kaikki on suurta, mutta myönnän, että tämä on jo melkein liioittelua... ;)


Eiväthän valot toki kuusipuuta rumenna, päinvastoin. Koristelun jälkeen oli ihana istua sohvannurkassa ja ottaa "valohoitoa". Kun silmiä siristää, kuusi näyttää säteilevän tuhansia tähtiä.


Meillä kotona kuusessa oli perinteisesti suomenlippunauha. Minä haaveilin kuitenkin aina kansainvälisestä lippunauhasta. Sellainen löytyi joskus vuosia sitten Lapualta Syväojan hyllystä - paketin ulkoasusta päätellen nauha on jostakin 60-luvulta, ja siinä on muiden ohella mm. kaksi Neuvostoliiton lippua. Ne peitimme häveliäästi oksien sekaan, pitäisi askarrella niiden päälle Venäjän liput... :)


Tällaisia terveisiä taas saimme ystävältä nyky-Venäjältä - Disney-hahmoista tehty nauha kuuseen! :)


Levollisuutta teidänkin jouluvalmisteluihinne, aikaa hiljentymiseen ja rauhoittumiseen!

2 kommenttia:

  1. Ihana kuusi! <3 Valoisaa joulunalusaikaa teille sinne Pohjanmaalle.

    VastaaPoista
  2. Meille kävi kuusen kanssa niin, että kun olen hoidossa enkä siis kotona huseeraamassa, Jani järjesti meille oikean kuusen. Äsken mietimme, minne ihmeeseen sen laitamme, kun tilaa ei ole. :D Eikä kuusenjalkaa, lamppuja eikä koristeita.

    VastaaPoista