Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 22. joulukuuta 2008

Joulun ihmeitä

 • Viime viikolla töissä pohdimme, tuleeko valkea joulu. Olisin ollut melkein valmis lyömään vetoa siitä, ettei tule. Eilen Seinäjoelta kotiutuessamme tiputteli vettä. Tänä aamuna maailma oli paksun, kuohkean lumimassan peitossa, ja lisää lunta on tullut taivaan täydeltä koko päivän. Joulun ajaksi luvataan pikkupakkasia, joten pysyy se! Ainakin kolme päivää. Kuvassa surkea yritys vangita kännykällä kirkonpihan kuusi aamun työmatkalla.


 • Aiempina jouluina olemme laittaneet juhlaa kahteen huusholliin. Kaksi joulusiivousta, kaksi koristelua, kahdet pyykinpesut, ruokien kanssa sumpliminen kun on kuljettu paikasta toiseen. Miten helppoa on, kun sekä ihmiset että tavarat ovat samassa kodissa!

 • Vuosi sitten sain neljästä hakemastani työpaikasta hylsyt joulunalusviikolla. Jos joku olisi silloin sanonut minulle, että vuoden kuluttua olen töissä ja tehtäväkseni annetaan sekä työpaikkailmoituksen laittaminen useisiin lehtiin ja MOLliin että hakijoiden ansioluetteloiden läpikäynti ja koosteen teko, olisin päästänyt räkäisen naurun. Aina pitäisi jaksaa uskoa!

 • Syksyn väsymyksen keskellä mietin, millainen joulusta tulee. Mutta jostakin se ilo vain on hiipinyt sydämeen. Poltan kynttilöitä töissä ja kotona, molemmissa paikoissa on myös adventtikalenteri! Kotona SPR:n ja partiolaisten, töissä Pialta saamani korttimallinen.

 • Jälleen kerran joulukuun alussa mietin, mitä järkeä joulukorttirumbassa on. Pitäisi edes kirjoittaa kunnon joulukirje, jossa oikeasti kertoisi ihmisille mitä kuuluu. Mutta kun kortteja sitten alkaa tulla - vaikka niihin olisi painettu tervehdys ja nimetkin, kuten itse teimme - ne ilahduttavat mieltä aivan mahdottomasti. Kiitos jokaisesta kortista, jokaisesta jälkikasvun kuvasta, jokaisesta tervehdyksestä! Pienen piston sydämessäni tunnen siksi, että näköjään en ole ihan kaikille muistanut ilmoittaa nykyistä osoitettani...

 • Sain Matkahuollosta Helsingistä (suuntanumerosta päätellen) puhelun. Heillä olisi paketti ihmiselle, jolla on sama sukunimi ja kotipaikka kuin minulla, mutta eri etunimi, eikä heillä ole puhelinnumeroa. Valitin, etten tunne kyseistä henkilöä. Puhelun jälkeen kävin vielä väestörekisterissä - olen ainoa Ikola koko Jalasjärven pitäjässä. Toivon mukaan paketti kuitenkin pääsisi perille! Yllätykset ovat parasta mitä on.

 • Jäljellä puoli työpäivää. Sitten viisi päivää vapaata, kolme päivää töitä, kuusi päivää vapaata ja kolme päivää töitä. Tähän voisi vaikka tottua!

1 kommentti:

 1. Oikein rauhallista ja tunnelmallista Joulunaikaa sinulle.
  Ihmettelen vain miten pärjäät ilman käsityötä niin monta päivää, varmasti tulee jotain vierotusoireita...
  Nautitaan joulun tunnelmasta ja perheen ja suvun tapaamisesta.
  toivoo Tuula

  VastaaPoista