Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Valoa!

Perinteen mukaisesti Kaisanpäiväksi laitettiin meillä jouluvalot. Jokainen minut tunteva tietää, että niitä valoja on... Olen perinyt jouluvalogeenit äidiltäni! Mutta on niin ihanaa olla pehmeässä tunnelmavalossa, eikä tarvitse räpsytellä kattovaloja päälle ja pois. Säästöä sekin. Meillähän jouluvalot ovat ajastimissa, eli ne palavat aamuisin ja iltaisin ja sammuvat ihan itsekseen päiviksi ja öiksi. Ajastimet eivät kalliita ole.

Lumiukkoketjun toivat isoveli ja käly viime joulunaikaan Samin luona käydessään - silloinhan asuimme vielä erillään. Kynttelikön olen joskus ostanut jollekin työpaikalleni, mutta nyt se saa jäädä kotiin. Koko vuoden keittiön ikkunassa roikkunut joulunalle näyttää iloiselta, se tuntee vihdoinkin sopivansa joukkoon!


Etsimme halki Jalasjärven 10 tai 15 watin lamppua tähän rakkaaseen tähteeni. Ei löytynyt, meiltähän puuttuu tällä hetkellä "kaikkea myyvä" kauppa, kun Siltala lopetti keväällä ja Halpa-Halli aloittaa vasta ensi vuoden puolella. Jotakin ostaaksemme ostimme kuitenkin ruokakaupasta 2 kpl pakkauksen jääkaapin lamppuja, kun kaapistamme on sellainen ollut rikki koko täällä asumisemme ajan (kyllä, olemme joskus kovin saamattomia!). Sitten Samilla välähti. Tiesittekö, että 15 watin jääkaapinlampulla saa jouluvalon palamaan..? Pitäisi varmaan laittaa niksi Pirkkaan.


Tämän valoketjun saimme myös isoltaveljeltä viime jouluna. (Joku muukin on perinyt valogeenejä!) Muuntaja surisi aluksi kovalla äänellä ja mietimme, pitääkö sillä heittää vesilintua. Nykyään se ei kuitenkaan ääntele enää ollenkaan - olisiko vain kostunut kylmässä vintissä tai jotain? Tykkään tuosta ihan hirveästi. Kuvasta ei näe, mutta nuo ketjujen valot ovat kuusia.


Kynttelikön ostin marraskuussa 1995 Tampereen Stockmannilta. Vanhempani olivat luvanneet sellaisen minulle nimipäivälahjaksi, mutta kynttelikköjäpä ei tahtonut koko Tampereelta löytyä! Jälkikäteen olen miettinyt, oliko syynä lama vai mikä - hyvin pian sen jälkeen alkoi tämä nykyinen valovillitys. Toisella ikkunalla on perintönä tullut vanha punainen kynttelikkö. Hassua, miten nämä vanhat valot kestävät ja kestävät, riittää kun lampun vaihtaa!

Positiivareilta tilatun Ferrari-nimisen amarylliksen sipulin hain eilen postista ja istutin. Hyasintti lähti mukaan tänään alakerran kukkakaupasta.


Tiedättekö montakin huushollia, jossa on jouluvalot myös vessassa? Minäpäs tiedän yhden toisen, josta tuon idean sainkin. On paljon kivempi mennä yöllä asialle, kun kirkas kattovalo ei iske kuin miljoona volttia. Unikin tulee simmuun sänkyyn palattua taas paremmin. :)


Ylihuomenna tuossa meidän ikkunamme alla on kunnan joulunavausmarkkinat koko päivän. Saa nähdä ehdimmekö ja jaksammeko sinne, kun päivä menee hautajaisisa.

****
Liukkaus on täällä pakkasen myötä vähän vähentynyt, tänään tuiskusi märkää lunta siihen päälle - mutta huomiseksi luvataan taas nollakelejä.

Oli hauska lukea noita teidän kommenttejanne. Minullakin on olemassa suutarilta hankitut kantapiikit, jotka saa kiinnitettyä kenkiin tarranauhalla. Hätätilanteisiin on vielä päkiä alle kiinnitettävät rautahokit. Mutta ne ovat hankalia, jos välillä pitää mennä sisälle - olen elämäni aikana kävellyt useammassakin kaupassa varpaillani - eivätkä auta mitään, jos jään päällä on kuivaa lunta.

****
Viime lauantaina Paukun joulumessuilla tapaamani Doris harmitteli, kun "jotakin" ei ollut mukana. Minä nimittäin ilokseni voitin hänen bloginsa arvonnassa!

Tänään oli sitten salaperäinen kuori postilaatikossa. Kuoresta paljastui ihastuttava Enkelin eväspussin paketti...


...ja sieltä Tilda-ompelukuva, enkeli-tiskirätti (malttaako tuon muka kastella??) ja tonttu-rintaneula.


Tässä vielä tuo Tilda lähempää. Nyt harmittaa, kun menin keväällä kuskaamaan kaikki kirjontalankani kirpparille muuttotuskassani... :( Mutta kiitos ihanasta yllätyksestä, Doris!!

8 kommenttia:

 1. Mulla on kans joskus ollut jouluvalot kylppärissä. Oli paljon tunnelmallisempaa käydä suihkussa :)

  VastaaPoista
 2. Ihania valoja! Pitää kohta viritellä omatkin. Meillä on tekokuusi, joten olen yleensä koristellut sen heti joulukuun alussa.

  Minulla on liukuesteet, sellaiset kengän päälle vedettävät. Ne kyllä pitävät, mutta ovat tosi hankalat. Ne saa jalkaan, kun käyttää molempia käsiä ja istuu tuolilla, mutta bussipysäkillä kassi kädessä ja paksu takki päällä vaaditaankin jo enemmän akrobatiaa. Lisäksi kannan kohdalle tuleva osuus lipsahtaa helposti pois paikoiltaan. Koska ihminen on kanta-astuja eikä kannassa sitten olekaan odotettua pitoa, niin sitten sitä mennään. Lisäksi liukuesteet eivät ole yhtään coolit ja ne yleensä jäävät laittamatta jalkaa, jos samalla pysäkillä jää pois muitakin. :/

  VastaaPoista
 3. Mun äiti on kans valitellut samaa, että kun tuntuu, ettei mitään enää löydä Jalasjärveltä, kun Siltala lopetti. Mun äiti on asunu siellä Jalasjärvellä nyt kohta kaks ja puoli vuotta ja ehti tottua hyvään kauppaan melkein naapurissa.

  Meillä neiti 6v. tänään kysyi, että milloin laitetaan jouluvalot sisälleki, kun ulkona jo on? No joulunavaus on täälläkin nyt perjantaina ja 1.adventti sunnuntaina, niin kyllä varmaan nyt viikonlopun aikana saattaa jouluvalot löytää paikkansa ikkunoilta. Vessaan oon haaveillu katosta roikkuvaa juttua, johon voisi laittaa elävän kynttilän palamaan. Saapas nähä onnistunko tänä jouluna saamaan semmosen.

  P.S. Oon jonkin aikaa käyny lukemassa sun blogia, mutten varmaan oo aiemmin kommentoinu. Sulla on kiva tyyli kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 4. Häläppäri täälä.

  Minä en ole ollenkaan jouluihminen. Mutta kun lapset tulevat minulle perjantaina yökylään, laitan heille pikkujoulun. Haetaan pieni kuusi metsiköstä, laitetaan jouluvalot pihalle ja lyhtyjä vaahteraan roikkumaan. Tehdään lasten kanssa rosollia ja avataan mumman tekemät pienet nyytit.

  Sen verran jouluihminen pitää minunkin olla.

  VastaaPoista
 5. Minä huomasin kerran vuosia sitten saman idean - nyt minulla on monessakin lampussa jääkaappi/uunilamppu. Kestää hyvin räpsyttelyä ja lämpötilan vaihtelua, ja on sopivan pienikin.

  VastaaPoista
 6. Voi mitkä IHANAT kuusivalot!!!!!! Mistä niitä saa???? HETI MULLEKIN!!!! :) Nyt on kyllä pakko lähteä kauppoihin etsimään. Tuollaiset on ihan pakko saada ittelle. Ja nuo lumiukkovalotkin on kyllä ihanat.
  Haa, lauantaina ohjelmassa siis shoppailureissu jouluvalojen etsinnän merkeissä :)

  VastaaPoista
 7. mulla ja mun äitillä on kans noita valogeenejä. :)

  ja joo, sain kuulla vuos sitten yhdeltä kaupassa työskentelevältä kaveriltani tuon jääkaapin-/uuninlamppujutun kun hain sopivan pientä lamppua tekemääni pieneen tiffanylamppuun. :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, äsken kävin suihkussa jouluvalojen katveessa. Saa nähdä tuliko puhdasta, mutta tunnelmaa tosiaan oli! :D

  Maartsi, samaa mieltä: miksi niiden liukuesteiden pitää olla niin RUMIA ja vaikeasti käytettäviä? Olen nähnyt kenkiä, joiden pohjassa on käännettävä hokki, sellainen olisi ehkä sievempi mutta ei välttämättä helpompi. Pitääkö meidän aloittaa tuotekehittely? :)

  Heidi-Orvokki, Halpa-Hallinhan piti avata jouluksi. Pettymys oli kauhea kun lehdestä luimme, että avaakin vasta maaliskuulla. On hirveän avutonta kun ei tahdo saada mitään "ruuan ulkopuolista" omasta pitäjästä! :(

  Obeesia, kyllä jokainen on jouluihminen, vaikka vain ihan pikkuisen. Jollei muuten olemalla kiltti muille. :)

  Sadut U ja H, minä kun luulin että teimme hienon keksinnön! :D Mulla olisi vielä yksi enkeli-jouluvalo, josta myös on lamppu rikki, pitäisi varmaan hakea niitä jääkaapinlamppuja toinen setti...

  Tarja, isoveli osti nuo valot Lidlistä vuosi sitten. Sieltäkin tietysti voit kurkata, mutta kyllä tämäntyyppisiä sarjoja on muuallakin. Eilen kuolasin ruokakaupassa (onneksi ne edes myyvät täällä välillä vähän jotain muutakin kuin ruokaa :) vastaavaa tähtiverhoa.

  VastaaPoista