Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 27. marraskuuta 2008

Kohtauksia pohjalaisesta kunnanvirastosta

Olen nyt muutaman päivän poissa töistä, ensin huomenna hautajaisten ja maanantain ja tiistain koulutuksen takia. Niinpä Vaiskai ja toinen ihminen istuivat tänään toimistossani odottamassa, että tekisin heille jonkun jutun, ettei sitä tarvitsisi hätäillä sitten keskiviikkoaamusta.

Puheltiin niitä näitä samalla, kun viimeistelin työtä. Vaiskai mainitsi jonkun olevan "miäskuittaasta touhua".

Toinen ihminen, Pohjois-Suomesta kotoisin, tuijotti.

"Niinkun mitä?" hän kysyi.

"Se on sama kun köppäänen", minä sanoin.

Toinen häkeltyi niin, että surko tuli. Olimme sitten kilttejä ja selitimme. Joskus nämä käytännön jokapäiväiset murresanat ovat hauskoja!

3 kommenttia:

 1. Ekasta ei hajuakaan, jälkimmäisen katsoin linkistä ja sehän on sama kuin minun etelä-savolaisen köpsä.

  VastaaPoista
 2. Hauska sana tuo köppäänen :). Ei sanonut minulle mitään, mutta kun katsoin selityksen, niin tuli mieleen Pohjois-Savossa käytetty sana köykänen, esim. köykäset perustelut.

  VastaaPoista
 3. Köykäänen on kyllä eri asia kuin köppäänen, huomautan.

  Miäskuittaasta en oo ikinä kuullutkaan. Otanpa sen sanavarastooni.

  VastaaPoista