Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 24. marraskuuta 2008

Älkää langetko!

Eräs tuttu ei ikinä tajunnut, kun käytin langeta-sanaa liukkauden yhteydessä. Mistäpä se olisi hengelliseen kielenkäyttöön tullut, ellei konkreettisesta kielestä! :)

Täällä tuiskusi ja tuuli eilen, kuulemma ajokeli oli ollut karmea. Ihmettelimme ikkunasta kadulla tanssivaa lunta. Sähköittä emme kuitenkaan joutuneet olemaan, eikä myräkkä muutenkaan ollut aivan sellainen kuin pelkäsimme.

Tänä aamuna kuului pihalta lumiauran ääni. Ja niinhän oli käynyt kuten pelkäsin: pihat, kadut ja jalkakäytävät oli vedetty sellaisella millinterällä, että ne ovat tällä hetkellä aivan mielipuolisen liukkaat.

Eivät ne sellaisia "ennen vanhaan" auran jäljiltä olleet - eikö sitä levyä tai mikä onkaan pysty säätämään? Eikö lumen voisi antaa tallaantua, jotta ihmiset pystyisivät kävelemään? Työkaveri kaatui ruokatunnilla ja loukkasi kätensä, ja Sami loukkasi kotimatkalla jalkaansa kun se livetessään vääntyi. Minä pääsin töihin, ruokatunnille, takaisin töihin ja illalla kotiin ainoastaan siksi, että Sami tuli hakemaan minua ja talutti kuin pientä lasta.

Pysykää pystyssä!

7 kommenttia:

 1. Äitini kulkee varovaisesti osteoporoosin takia ja hänen uusin yrityksensä pysyä pystyssä pitää sisällään ostoksen Agrimarketista ja ruuvimeisselin :) Agrista saa siis ostaa "Maxi Grip liukueste LHEL 13-pussin, jossa on 16 kpl karkaistuja erikoisteräsruuveja. Kumpaankin jalkineeseen
  asennetaan 8 ruuvia niin, että puolet ruuvin kannasta jää näkyviin.
  Ristipäämeisselillä voi ruuvata ruuvit." - lainaus siis suoraan äidin s-postista, kuvaa tuloksesta en tähän valitettavasti saa :) Ymmärrän oikein hyvin, että olet vielä paljon varovaisempi kuin äitini mutta olisiko näistä edes pientä apua sinulle? Minulla ei taida olla tarpeeksi paksupohjaisia kenkiä vielä, mutta eiköhän tuollaiset nastat tule jossain vaiheessa otettua käyttöön!

  VastaaPoista
 2. Tänne eteläiseen osaan maatakin saatiin viikon vaihteessa rutkasti lunta. Pelotti hieman lähteä liikenteeseen ja yritin katsella eteeni, askel askeleelta. Niin minäkin vain sinne maahan lankesin. Onneksi osasin kaatua "oikein" eli ei mennyt jalat ristiin. Hetken siinä tunnustelin oloani ja jatkoin entitistä varovaisemmin kotia kohti. Meillä ei teitä oltu aurattu kuten kuvailit, mutta tallatun lumen päälle oli satanut vitilunta ja mistäs sen arvasin, että lumen alla piilee vaara. Yritetään olla varovaisia ja pitänee kaivaa kätköstä ne hengenpelastusvälineet eli jääpiikit. Ne ovat halpoja henkivakuutuksia. :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei tarvinnut kävellä muuta kuin auton ovelta kaupan ovelle ja muuten istua kyydissä. Auto täristi kadulla kuin täryjyrä, sillä meidän kaupungissa ei ole tapana höylätä liukkaiksi muuta kuin jalkakäytäviä. Siis ne, jotka aurataan. Kadut olivat kuin pyykkilautaa.

  Minä kaivan huomenna esille toppasaappaani, ne semmoiset joita lapsetkin käyttää, Kuomat. Olen suutarilta hankkinut vakiovarusteeksi pohjan yli venytetyt "kumikalossit", joissa on piikit pohjassa. Täytyy tutkia, vieläkö piikkejä on jäljellä. Toiset samanlaiset töppöset ilman kalosseja ovat vakiotalvijalkineeni, eivät tyylikkäät, mutta suhteellisen turvalliset liikkua.

  VastaaPoista
 4. Uusi bloggaaja, vanha blogisi seuraaja tunnustautuu ja ilmoittautuu, tervehdys Irlannista. Aikoinaan löysin blogisi kun paikallislehdessämme oli juttu Laukaan olevan sisruskunta meille ja etsin vastaavaa tietoa suomeksi. En tietoa asiasta koskaan löytänyt, mutta löysin blogisi ja olen nauttinut "seurastasi".
  Liukkaus on yksi syistä mistä en todella Suomessa pidä. Olen iloinen että täällä on lunta vain erittäin satunnaisesti ja se sulaa nopeasti pois. Syksyllä tosin pitää olla varovainen liukkaiden lehtien kanssa.
  Toivottavasti taluttajasi jalka ei mennyt pahemmin ja pääset turvallisesti perille tänäänkin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä mun pitää niin taiten kulukia, jotten vaan lankeesi. Solis jo kovempi juttu, ku vähintään palo- ja pelastustoimi pitääs hälyyttää mua nostamahan. Pahimms tapaukses lentelis viälä irtojalakoja ilimas.

  VastaaPoista
 6. täytyi tulla kesken puuhien tarkistamaan että kirjoitinko Laukaa kun piti kirjoittaa Lapua... No kirjoitin. Siis Lapua on ystävyyskaupunkimme.

  VastaaPoista
 7. Meidän pihatie tekee sellaisen lenkin, minkä varrella on kuusi kerrostaloa. Jostain mystisestä syystä pihatiestä oli aurattu puolet, ja toinen puoli oli siis ihan umpihankea. Ja sitten siitä auraamattomasta puolikkaasta oli hiekoitettu kymmenen metrin matka.

  Ihan outoa!

  Mutta koitapa pysyä pystyssä :)

  VastaaPoista