Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 28. lokakuuta 2008

No niin,

matkalaukku on suljettu ja raahattu eteiseen. Todennäköisesti kamaa on kahden yön ja päivän reissuun taas ihan liikaa, mutta parempi niin, koska shoppailemaan en todennäköisesti kovin paljon ehdi...

Ja OI-ihmisellä, jolla on siis aineenvaihduntasairaus, täytyy aina olla vähän ekstrapuseroita mukana. Paitsi että hikoan helposti, en tosiaankaan aina tuoksu silloin ruusuvedeltä, eivätkä tuoksu paitanikaan. Kivempi siis, kun voi kaivaa laukusta raikasta ylle.

Tosin minulla ei tietysti ole mitään päällepantavaa. Ongelmahan on se, ettei tuollaisista julkisista paikoista kuin Bank Unioninkadulla tiedä, vetääkö siellä niin että tukka heiluu, vai onko päällä tuskanhiki. Niin että on pitänyt miettiä, mitä voi riisua ja pukea ja missä ei sitten tule kuuma, kun kävelee kadulla...

Pikku naposteltavaakin on. Hotel Palacen (vai miten päin se meni) ravintolamenua netissä lukiessa kun totesin, että alkuruuan hinnalla söisimme Samin kanssa täällä päin ravintolassa todella hyvin... ;) Niinpä varasin vähän syötävää mukaan huomisillaksi ja torstaiksikin, ellen silloin eksy johonkin normaaliin ruokapaikkaan, kuten vaikkapa läheiseen Heseen. (Kyllä, Google Maps on ollut käytössä!)

Helsinkiin luvataan reilusti lämpöasteita ja vesisadetta, tänne jo perjantaiksi välillä lunta ja räntää, nyt onneksi enää vettä. Kenkäongelman ratkaisen kai aamulla. Uudet erinomaisen hyvät kävelykenkäni kun ovat matalavartiset ja koroistaan hiukan liukkaat, joten räntä- tai edes vesisateessa ne ehkä eivät ole mukavat. Kaivoin kaapista kirpparilta vuosia sitten mukaan kulkeutuneet sirot nilkkurit ja plankkasin ne - kiskaisen aamulla jalkaan jos siltä tuntuu. Tai ruokiksella. Minähän olen huomenna päivän töissä ja ajan Seinäjoelle vasta sen jälkeen.

Tänään meilasin Seinäjoella asuvalle kaverilleni ja kysyin, joko aseman parkkimittarit toimivat kortilla. Kuulemma toimivat jos toimivat - vanhempansa olivat joutuneet painostamaan VR:n virkailijalta todistuksen (vaikka mittarit eivät ole enää VR:n touhua), kun mittari oli niellyt rahat muttei antanut lippua. Mieluusti ajelisin asemalle bussilla, mutta en pääsisi perjantaina sieltä pois, niin että pakko ottaa auto...

Ja jos joku tämän jälkeen ajattelee, että olen viime aikoina päässyt reissaamaan liian vähän kun jännitän näin kauheasti paria päivää pääkaupungissa, niin - hän on ihan oikeassa! :D

4 kommenttia:

 1. Saappaat sateen varalle voisivat olla ihan hyvät. Punaiset varsinkin nyt 'in'. Hesan keskustassa voit syödä ihan yhtä edullisesti kuin kotonasikin. Jos haluat privana syödä, voit ostaa Stockan herkusta mukaasi ruokaa (salaatteja, mutta toki muutakin) ja syöpötellä mukavassa hotellihuoneessasi. Toivon, että nautit olostasi täällä säästä huolimatta - tai juuri siksi: onko kunnon myräkän voittanutta, jos vain on goret matkassa mukana ja villaa alla. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 2. Kluuvin Picnikissä käyn joskus syömässä ja ainakin ennen olikin siinä lähellä joku mäkkärikin. Ja kauppatorillahan voi päivällä käydä lounastamassa. Voipi kyllä olla vähän liian rasvaista.
  Monista paikoista voi ostaa annoksia mukaan. Et sentään aio Palacee tilata pizza taxia, :=)
  Niin, ja jos et sinne Menitaan viitsi kävellä, niin raitiovaunu 7B tulee suurkirkon luota Hämeentielle ja yksi pysäkki on ihan Priiman edessä. Takaisinpäin tulee sitten ratikka 7A.
  Hakaniemen hallin Vihreä vyyhti ei taida olla enää illalla auki.
  Kuten huomaat, niin yritän esitellä paikallisia lankahoukutuksia.

  T. A

  VastaaPoista
 3. Hih, kiitos vinkeistä! :D Kurssi on siitä hyvä, että aamu- ja päiväkahvin ja lounaan saa talossa, joten voi olla, että illan pärjää ihan jollakin pienellä. Mutta kun ikinä ei tiedä... Mulla on Helsingin kartan kanssa aina se ongelma, että vaikka normaalisti ymmärrän mittakaavan, niin siinä en. Kaikki tuntuu olevan niin kauhean kaukana, ja sitten ei oikeasti olekaan...

  Tuo Vihreä vyyhti kuulostaa kyllä houkuttelevalta. Mutta niin kuulostaa Menitakin. Onneksi kurssin toinen osa järjestetään joulukuun alussa, tosin silloin Katajanokalla! :)

  VastaaPoista
 4. Jos on tosi huono ilma etkä jaksa lähteä Menitaankaan, niin siinä Unioninkadun ja Aleksin kulmassa on Kiseleffin talo, jossa on käsitöitä toisessa kerroksessa. (oiskohan alakerrassakin)
  Kalliita ja tosikalliita, sinne saa rahat uppoamaan, jos ei muualle ehdi.

  T. A

  VastaaPoista